Loading...


Ντροπή κύριε Τουσκ για τις δηλώσεις σας, καθώς προσβάλλατε ανεπανόρθωτα τον θεσμό που εκπροσωπείτε, όπως και τη δεύτερη ιδιότητα σας, αυτή του ανθρώπου! Αναρωτηθείτε πλέον ο ίδιος αν πρέπει να παραμένετε στη θέση σας ή θα ‘πρεπε να παραιτηθείτε για να διατηρήσετε έστω και μέρος της όποιας αξιοπρέπειας σας!

    
     Κύριοι, εσείς που αποφασίζετε για τα τεκταινόμενα, αν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο θεσμών συμβαίνουν τέτοια ατοπήματα και πράξεις που καταλύουν την έννοια του Δικαίου και όλες τις ανθρώπινες αρχές και αξίες της Δημοκρατίας, αντικαθιστώντας την με πράξεις που καταδεικνύουν ολοκληρωτικά καθεστώτα του αποφασίζω ως έχων την εξουσία για την τύχη των άλλων και δη ενός σύμμαχου λαού αδύνατου και ανήμπορου να αντιδράσει μπροστά στον όγκο, τη δύναμη και την υπερεξουσία κάποιων, τότε αλίμονο, γιατί αυτό από μόνο του μας οδηγεί σε άλλες εποχές, αυτές των προηγούμενων εκατονταετιών έως και χιλιετιών, όταν ίσχυε το καθεστώς “των βαρβάρων και  ισχυρών”.

    
     Κύριε Τούσκ, οι συμπεριφορές αυτές πλέον του ότι δεν τιμούν πολιτικούς και ανθρώπους που εκπροσωπούν εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες (όπως κακή ώρα εσείς), ταυτόχρονα εγκυμονούν τεράστιους κοινωνικούς κινδύνους, καθώς θα μπορούσαν να γαλουχηθούν γενιές και ολόκληροι λαοί αλλάζοντας τις αρχές και τα ιδεώδη τους, γιατί συναισθήματα ισχυρά, όπως της αδικίας, της  αγανάκτησης και της οργής, είναι ικανά από μόνα τους να αλλάξουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες, κάτι που ήδη βλέπουμε να συμβαίνει σε όλη τη γη και που δυστυχώς βιώνουμε όλοι αυτά τα χρόνια, άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως!

    
     Αυτά ως εχέφρονες πολιτικοί και ηγέτες κύριοι, θα ‘πρεπε να τα γνωρίζετε για να προφυλάσσετε τους λαούς σας και τα κράτη σας.

     Ωστόσο είναι κάτι που δεν έχετε κάνει, γι’ αυτό αναλάβετε τις ευθύνες σας και δείτε σε τι επίπεδο συναγερμού πλέον βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, καθώς ως φαίνεται βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ΄Π.Π. Αυτό κύριοι να είστε σίγουροι ότι δεν είναι έργο των αδυνάτων, αλλά των δυνατών και κυρίαρχων κρατών!   

    
     Ας αποδώσουμε όμως “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” ως προς το προσφυγικό και να ευχαριστήσουμε την κ. Μέρκελ σε σχέση με την τελευταία της συμπεριφορά απέναντι στη χώρα μας, η οποία ομολογουμένως έχει εκπλήξει πολλούς.
     Όμως, θα ήταν αδύνατον να ξεχάσουμε ότι η καγκελάριος και η Γερμανία έχει κάνει πολύ  μεγάλο κακό στη Ελλάδα μαζί με τον αχαρακτήριστο ΥΠΟΙΚ της κ. Σόιμπλε, καθώς είναι η κυρίως υπεύθυνη για τα δεινά μας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσεται για την έως σήμερα συμπεριφορά της και για τις τελευταίες αυτές προθέσεις της που δεν μετουσιώθηκαν καν σε πράξεις. 

    
     Εξάλλου αυτό που περιμένει ο Ελληνικός λαός είναι ένα, τη διαγραφή του χρέους του, όλα τα άλλα είναι κουβέντες και πολιτικές σκοπιμότητες.

    
     Η Ελλάδα καταστράφηκε για να διαφυλάξουν τα χρήματα τους 4-5 ισχυρές χώρες και μεταξύ αυτών η Γερμανία. Αυτό είναι γνωστό και αποδεκτό πλέον από την  παγκόσμια κοινότητα και δεν αμφισβητείται.
     Το τι πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνοι για να αποκαταστήσουν το έγκλημα κατά της Ελλάδος, το γνωρίζουν. Δεν μπορούν να αποφεύγουν τις ευθύνες τους και να στρουθοκαμηλίζουν, γιατί η χώρα μας πλέον της καταστροφής που της προξένησαν με δυσώδης πολιτικές και πράξεις προ και μετά των μνημονίων, δεν θα μπορέσει πότε να αποπληρώσει τα δάνεια της και βεβαίως ο Ελληνικός λαός δεν θα δεχτεί την εξαθλίωση που του επιβάλλουν, ούτε βεβαίως και να χάσει τις περιουσίες του ζώντας ως παρίας και υπό ζυγό, κάτι που πιστεύουν οι πιστωτές και εταίροι μας ότι θα συμβεί.

    
     Αυτό ας φροντίσουν να το ξεχάσουν όλοι κι’ ας  προσπαθήσουν να εξοφλήσουν το αέναο χρέος τους προς τη Ελλάδα, αυτή τη χώρα που τους φώτισε τα μυαλά και τις πατρίδες τους.

    
     Τέλος και για να ολοκληρώσουμε, αυτό το αδιέξοδο κύριοι δεν θα οδηγήσει πουθενά και αν δεν διαγράψετε ολοσχερώς το χρέος της χώρας μας όπως διεγράφη της Γερμανίας, όλο αυτό δεν θα έχει αίσιο τέλος για κανέναν!


Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες και λαούς της γης!


Β. Αναγνώστου   (
GREECE)                                               

www.manifesto.com.gr


READ THE ARTICLE IN ENGLISH


Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!