Loading...


Δεν ντρέπεσαι κύριε υπουργέ; Πώς μπορείς να βγαίνεις ακόμα στα κανάλια να λες αυτά τα ψεύδη και αυτές τις ηλιθιότητες περί των κόκκινων δανείων ; Σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι;

    
     Δεν φτάνει που αναίρεσες όλες τις υποσχέσεις σου, νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να χλευάζεις τον λαό; 
     Τις ημέρες που εσύ θα απολαμβάνεις τον ύπνο σου, κάποια εκατομμύρια συμπατριώτες σου θα μετράνε τις ώρες και τις στιγμές που θα έρθουν τα κοράκια να τους πάρουν τα πάντα! 

    
     Κύριε Σταθάκη, εσύ όχι μόνο λύση δεν έδωσες για να σώσουν οι δυστυχείς δανειολήπτες τις περιουσίες τους που δούλεψαν όλη τους τη ζωή να φτιάξουν για τα γεράματα τους και τα παιδιά τους, αντιθέτως προβοκάρεις και οδηγείς τις εξελίξεις στο να τους τα κατασχέσουν, προσφέροντας τα αντί πινακίου φακής στα hedge funds, πριμοδοτώντας τους μάλιστα με δικά μας χρήματα!
  

     Η λέξη ντροπή δεν φτάνει να περιγράψει την πράξη σου!    

    
     Τελικά θες να τους τα παραδώσεις στο 10-20 % της αξίας τους για να τα απαιτήσουν αυτοί στο 100% από τους δανειολήπτες, μη δίνοντας την ευκαιρία στους τελευταίους να τα αγοράσουν οι ίδιοι στις ίδιες αξίες με αυτούς, με κάποιον τρόπο που ίσως πολλοί θα μπορούσαν να βρουν, είτε από συγγενείς είτε από φίλους, με μια εκ μέρους σου ανομολόγητη όσο και γελοία δικαιολογία,  που δεν συνάδει με την σοβαρότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε ενήλικα νοήμονα πολίτη, πόσο μάλλον έναν υπουργό, ισχυριζόμενος ότι “κάποιοι εξ’ αυτών έχοντες” θα κερδοσκοπήσουν!

    
     Κύριε υπουργέ, πλέον ότι τα κίνητρα σου είναι ιδιοτελή καθώς συγκαταλέγεσαι στους εναπομείναντες πλουσίους του 1% της χώρας με δεκάδες ακίνητα και αδήλωτες “ξεχασμένες” καταθέσεις εκατομμυρίων, περιμένοντας μαζί με τα αλλά κοράκια να ιδιοποιηθείς και εσύ τις περιουσίες των συμπατριωτών σου, κάτι που προφανώς ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις, όντως ως ένας “αριστερός ιδεολόγος” και δη υπουργός, ένοχος ποινικών πράξεων και φοροφυγάς, που ως έχων την εξουσία στα χέρια του βρήκε τελικά τρόπο να απαλλαχτεί των πράξεων του!   
     Ωστόσο, παρακαλώ απάντησε μας στο εξής ερώτημα:   
 

     Έστω κι αν υποθέσουμε ότι μεταξύ των δανειοληπτών υπάρχει ένα ποσοστό 5-10 % αυτών που αναφέρεσαι, θα πρέπει το 90% να χάσει την περιουσία του; Αυτό επιτάσσει η λογική σου και η ιδεολογία σου; Προφανώς όχι, γι’ αυτό και η απάντηση βρίσκεται στην πέρα από κάθε λογική συμπεριφορά σου και βρίθει της μέγιστης δυσωδίας του συστήματος και που υπηρετείς!

    
     Κύριε Σταθάκη, να ξέρεις ότι αυτά που επικαλείσαι και κάνεις το μόνο που σας προσφέρουν είναι να σε γελοιοποιούν και να αποδεικνύουν την δολιότητα των πράξεων σου!  
   
     Γνωρίζεις καλύτερα από κάθε άλλον ότι, λόγω της οικονομικής διαχείρισης σας και της οικονομικής κατάστασης των πολιτών και της χώρας, κανείς από τους δανειολήπτες δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια του!
     Η μοναδική ελπίδα που υπάρχει γι' αυτούς είναι, να τους καλέσουν οι τράπεζες πριν πουλήσουν τα δάνεια τους, να τα εξαγοράσουν με τους ίδιους όρους που θα τα δώσουν στα hedge funds! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΤΕ!!!
     Δηλαδή, αρνείστε το δικαίωμα στους συμπατριώτες σας να σώσουν τις περιουσίες τους!

    
     Κύριε υπουργέ, η συγκεκριμένη πράξη θα σας χαρακτηρίσει ως δοσίλογο της χώρας σας.
     Αν ο κύριος Τσίπρας πρέπει να δικαστεί και να περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του στα μπουντρούμια σαν τους πραξικοπηματίες του 67’ εσείς αν δεν δώσετε την ως άνω ευκαιρία στους δανειολήπτες να σώσουν τις περιουσίες τους, την αξιοπρέπεια τους και τις ζωές τους, θα πρέπει να δικαστείτε και να καταδικαστείτε στην εσχάτη των ποινών!

    
     Αν νομίζετε ότι πρέπει να ολοκληρώσετε την προδοτική σας πράξη, κάντε το!

     Ωστόσο να θυμάστε ότι, οποιονδήποτε νόμο κι αν ψηφίσετε δεν θα απαλλαγείτε ποτέ των πράξεων σας. Πολύ σύντομα θα ‘ρθει η στιγμή που θα εισπράξετε και εσείς αυτό που σας αναλογεί!!!

    
     Εν ονόματι όλων των δανειοληπτών της χώρας, αναμένοντας την απόφαση σας!


Βασίλης Αναγνώστου                                                                     

www.manifesto.com.gr

 

© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!