Loading...

Κύριε Πρόεδρε, καταρχάς η παρούσα επιστολή εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό μόνο και όχι την απελθούσα κυβέρνηση της χώρας μας, γιατί αυτή ήδη έχει απορριφθεί απ’ τον λαό μας και μετρά πλέον ημέρες!


     Ωστόσο παρακαλώ, επιτρέψτε μας με όλο τον σεβασμό, να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν έρχεστε σε μπανανία, όσο κι αν κάποιοι από τη χώρα σας ( ελπίζουμε όχι εσείς, έστω κι αν κατά τη θητεία σας δεν προσφέρατε τίποτα στην Ελλάδα), θέλουν να βλέπουν την πατρίδα μας ως αυριανή τους αποικία.  

     Μην ξεχνάτε παρακαλώ ότι, έρχεστε σε μια χώρα που και μόνο το όνομα της θα πρέπει να σας εμπνέει σεβασμό. Παρακαλούμε, σεβαστείτε τουλάχιστον την ιστορία μας!    

     Σταματήστε να φέρεστε στον λαό μας ως ένας επιλήσμων ηγέτης, κομιστής μη τηρηθέντων υποσχέσεων, μοιράζοντας μας χαμόγελα, χάντρες και καθρεφτάκια ως να είμαστε ινδιάνοι, κάτι που έκαναν οι πρόγονοι σας προς τους αυτόχθονες δυστυχείς κατοίκους της Ηπείρους σας, πριν τους εξαφανίσετε ολοκληρωτικά ως Έθνος!

  
     Κύριε Ομπάμα, αγαπητέ και συμπαθέστατε καθ’ όλα τ’ άλλα Πρόεδρε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι, θα βρεθείτε σε μια σύμμαχο χώρα  που υπήρξε το πρώτο προπύργιο των συμμαχικών δυνάμεων του Β’ Π.Π. και που συνέβαλε στο να κερδηθεί ο πόλεμος πληρώνοντας το με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στα πεδία των μαχών, όπως και με το αίμα των αθώων πολιτών της.     

     Μιλάμε για έναν πόλεμο, που η χώρα μας βίωσε την απόλυτη βαρβαρότητα και τα φρικαλέα εγκλήματα ενός αρρωστημένου λαού, που έσφαξε και εκτέλεσε γυναικόπαιδα, νεογέννητα και γέροντες, έκαψε εκκλησίες και ιερωμένους και που φεύγοντας λεηλάτησε τα πάντα, αφήνοντας πίσω του μια καταστραμμένη και χρεωκοπημένη χώρα, κάτι που έως και σήμερα το πληρώνουμε ως λαός και κράτος!

     Επίσης, πιστεύουμε ως Έλληνες ότι, δεν έχετε το δικαίωμα να ξεχνάτε ως λαός αυτούς που ανιδιοτελώς σας πρόσφεραν και σας δίδαξαν τα πάντα, επιστήμες και  πολιτισμό και όλες τις αξίες και αρχές που συμβάλουν στη δημιουργία και στη σύσταση ενός σύγχρονου κράτους, άγνωστα στοιχεία για το τότε νεοσύστατο κράτος σας και τον λαό σας , μεταλλάσσοντας σας κυριολεκτικά σε ένα κράτος οργανωμένο και μια κοινωνία ελεύθερων πολιτών, στοιχεία αναπόσπαστα της εξέλιξης ενός κράτους Δικαίου, για να είστε σήμερα η πρώτη και κυρίαρχη δύναμη επί της γης.


     Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάτε ποτέ ως λαός και έθνος τι χρωστάτε στους Έλληνες, γιατί είναι αυτοί που σας πρόσφεραν τα αποφθέγματα τους, τη σοφία τους και το Δημοκρατικό τους Πολίτευμα και που τελικά είναι όλα αυτά που στάθηκαν η αιτία εσείς και οι ομόχρωμοι σας να απολαμβάνετε σήμερα την Ελευθερία σας και όχι μόνο, αλλά να είστε και Πρόεδρος των USA!  


     Αυτό λοιπόν το ανεκτίμητο και ύψιστο δώρο που σας προφέραμε εμείς ως λαός, εσείς σήμερα θέλετε να το αφαιρέσετε από αυτούς που υπήρξαν οι μέντορες σας, είτε μέσω αυτού του απάνθρωπου και ειδεχθούς οικονομικού στραγγαλισμού που μας επιβάλλετε μέσω του Δ.Ν.Τ. είτε δια της απαράδεκτης και αντιδεοντολογικής σας συμπεριφοράς, απέναντι σε έναν σύμμαχο και μόνιμο υποστηρικτή της πολιτικής σας, αποστασιοποιούμενοι από τις ανομολόγητες διεκδικήσεις των γειτόνων μας, αφήνοντας μας μόνους απέναντι όλων, να προασπίσουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας!


     Κύριε Πρόεδρε, πιστέψτε ότι η συμπεριφορά σας μας έχει αφήσει άναυδους αλλά και οργισμένους ως λαό. Πιστεύαμε ότι θα αντιδρούσατε άμεσα και θα στεκόσαστε στο πλευρό μας ως πραγματικοί σύμμαχοι. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν έχετε κάνει έως σήμερα για κανένα από τα προβλήματα μας. Ούτε καν για το οικονομικό μας θέμα δεν ενδιαφερθήκατε να δώσετε λύση, μόνο καταναγκασμούς, εκβιασμούς και απορρίψεις έχουμε εισπράξει από σας και το Δ.Ν.Τ., όπως επίσης δεν κάνατε τίποτα και για τα Εθνικά θέματα της χώρας μας και της Κύπρου!

     Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που βρίσκει τη χώρα μας σ’ αυτή την τραγική όσο και άθλια οικονομική κατάσταση, για την οποία επανειλημμένως η παγκόσμια κοινότητα έχει αποφανθεί ότι, φέρετε ως χώρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης!
     Επιπλέον το email που έχει δημοσιευθεί πρόσφατα ότι εστάλη από την Anne-Marie Slaughter, την επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την κ. Clinton, στις 6 Μαΐου 2010, αποδεικνύει όντως τη βαρύτατη ευθύνη που έχετε προσωπικά ως Πρόεδρος για τη σημερινή μας οικονομική καταστροφή!
     Αναρωτηθείτε λοιπόν μετά όλα τα ως άνω, αν ο λαός μας αξίζει όντως αυτή τη συμπεριφορά από σας και τον λαό σας!          

     Γι’ αυτό, αν είναι να έρθετε να βάλετε πλάτη και ένα τέλος σ’ αυτές τις επιθέσεις και τους κινδύνους που υφιστάμεθα καθημερινά ως χώρα σταματώντας τις προκλήσεις των γειτόνων μας εγγυώμενος-οι τα σύνορα μας ως σύμμαχος χώρα και εγγυήτρια δύναμη και ταυτόχρονα ανακοινώσετε και τη διαγραφή του χρέους μας νοιώθοντας  συνυπεύθυνοι και εσείς της ύπαρξης του, τότε καλώς να ‘ρθετε!  
     Αν είναι να έρθετε μόνο για να περάσετε ένα ευχάριστο διήμερο, τότε αφήστε να έρθετε το επόμενο καλοκαίρι ως ιδιώτης για διακοπές (αν υπάρχουμε ακόμα)!


     Συγγνώμη κύριε Πρόεδρε, αλλά η Ελλάδα σας χρειάζεται τώρα!!!

     Ήδη έχετε αργήσει, η χώρα μας κινδυνεύει από τους μόνιμους εχθρούς γείτονες της και όλους τους άλλους τάχα “συμμάχους” της. Ελπίζουμε να μην ανήκετε σ’ αυτούς και περιμένουμε ως λαός να μας το αποδείξετε σήμερα, χθες!         
     Διαφορετικά αφήστε τον λαό μας να βρει αλλού συμμάχους!!!

    
     Θα πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι, ο Ελληνικός λαός πρώτον, είναι οργισμένος και δεύτερον, νοιώθει προδομένος πλέον από τους συμμάχους του και την Ε.Ε., γι’ αυτό και είναι έτοιμος να αλλάξει στρατόπεδο και συμμάχους, κάτι που φυσικά θα άλλαζε τις γεωπολιτικές συμμαχίες της περιοχής, με συνέπειες απρόβλεπτες και άγνωστες για όλους!  

     Είναι αυτό που επιδιώκετε ή αυτό που απεύχεστε να συμβεί; 

     Αν ισχύει το δεύτερο, σπεύστε να μας το αποδείξετε έγκαιρα, γιατί ο χρόνος μας τελειώνει!

     Κύριε Πρόεδρε, παρακαλούμε σεβαστείτε τον λαό μας και τη χώρα μας και μην προσβάλετε την αξιοπρέπεια μας και τη νοημοσύνη μας! Ξέρουμε την άποψη σας για την σημερινή μας κυβέρνηση και μάθετε ότι, η άποψη σας δεν απέχει πολύ από τη δική μας. Ωστόσο αυτό δεν σας επιτρέπει να καταδικάζετε έναν λαό και δη τους Έλληνες!          
     Ας δεχτούμε λοιπόν όλοι, ότι ήταν μια κακή και σύντομη παρένθεση στη σύγχρονη ιστορία μας, καθώς σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν στον λαό και στη χώρα αυτό που τους αξίζει! 

     Ωστόσο, η Ελλάδα είναι εδώ και πρέπει να παραμείνει αενάως ο φάρος της Ελευθερίας και η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού για όλα τα κράτη της γης!
     Είναι η χώρα που πρέπει να διαφυλάξει και να διατηρήσει αναλλοίωτες όλες τις αρχές, τις αξίες, και τα ιδεώδη του θεσμού της Δημοκρατίας, αυτού του ιερού πολιτεύματος που βάσει αυτού πορεύονται όλα τα κράτη απ’ άκρη σ’ άκρη της γης! 

     Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν αυτόν τον θεσμό και που δεν πρέπει να εκλείψουν ή να διαρραγούν ποτέ, γιατί τότε θα οδηγηθούμε μοιραίως σε ατραπούς που κανείς ηγέτης πάνω στη γη δεν θα ‘θελε ποτέ να ζήσει.


     Κύριε Ομπάμα, ίσως ήρθε η στιγμή προ της αποχώρησης σας, να επιτελέσετε το καθήκον σας ως Πρόεδρος και άνθρωπος. Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι η Ιστορία και δη η παγκόσμιος καταγράφει τα πάντα, γράψτε και εσείς σ’ αυτή το δικό σας κεφάλαιο! 

     
     Διαφυλάξτε την Ελλάδα, γιατί έτσι διαφυλάσσετε τις αξίες, τον παγκόσμιο πολιτισμό και την ανθρωπότητα. Κάντε το τώρα, όσο είναι καιρός!!!

     Με τον προσήκοντα σεβασμό εκ μέρους όλων των Ελλήνων


Β. Αναγνώστου
www.manifesto.com.gr


Το παρόν άρθρο θα μεταφρασθεί και θα σταλεί επιλεκτικά προς τα Μ.Μ.Ε. όλων των χωρών της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. Επίσης θα σταλεί προς τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους και προς όλους τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς!
                                                                            


READ THE ARTICLE IN ENGLISH© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!