Loading...


Κύριε Αλεξιάδη, προσπαθήστε τουλάχιστον να μην προκαλείτε με τις δηλώσεις σας και κυρίως με τις προτάσεις σας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείτε!

    
     Σε σχέση με τις τελευταίες εξαγγελίες σας ως προς τη νέα φορολόγηση των ακινήτων, το μόνο που δεν θα κάνετε είναι αυτό που επικαλείστε, δηλαδή ότι δια των προτάσεων σας θα αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη.
     Πώς είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα ενώ επιχειρείτε μια εκ νέου επίθεση εις βάρος της μεσαίας τάξης, την όποια οι προκάτοχοι σας και εσείς δυστυχώς αφανίσατε! Αναρωτηθήκατε ποτέ ως άτομο και υπουργός μήπως αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στον Καιάδα;

     Και επί του θέματος: Δηλαδή κύριε υπουργέ, αν κάποιοι καθ’ όλα έντιμοι και έννομοι πολίτες που έφτυσαν αίμα εργαζόμενοι μια ολόκληρη ζωή, πληρώνοντας πολλαπλούς έως και άδικους φόρους για να φτιάξουν από ένα ακίνητο στα 3-4 παιδιά τους και ίσως και ένα για τους εαυτούς τους ως βοήθημα για τα γεράματα τους, πρέπει τώρα να τιμωρηθούν και να βρεθούν έως και άστεγοι στους δρόμους;     
     Τι σόι κοινωνική δικαιοσύνη είναι αυτή και ποιων τα συμφέροντα υπηρετείτε, των Ελλήνων πολιτών ή των δανειστών που θα ιδιοποιηθούν τα πάντα στη χώρα;

     Δείτε παρακαλώ τους λόγους που αυτό είναι αναπόφευκτο να συμβεί, καθώς θα είστε ο μοιραίος υπουργός που θα δώσει τη χαριστική βολή στον λαό, οδηγώντας το κράτος στη διάλυση και στην καταστροφή!
     Α) Τα ακίνητα λόγω κρίσης είναι πλέον όλα ξενοίκιαστα και οι ιδιοκτήτες τους μην έχοντας έσοδα αδυνατούν να πληρώσουν τον ήδη ισχύοντα ΕΝΦΙΑ, έως ακόμα και τα κοινόχρηστα τους!
     
     Β) Έχασαν τις δουλειές τους και όσοι ακόμα τις διατηρούν βρέθηκαν με τους μισούς μισθούς, όπως και οι συνταξιούχοι που με τις μισές συντάξεις προσπαθούν να ταΐσουν τα άνεργα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους εαυτούς τους κι αν μπορέσουν να πληρώσουν και τη ΔΕΗ για να μη ζουν στα σκοτάδια!

     Γ) Όλοι μετά από επτά μαύρα χρόνια δυστυχίας μοιραίως κάπου χρεωστάνε. Είτε στο δημόσιο έχοντας ταυτόχρονα να εξυπηρετήσουν και τις δόσεις των ρυθμίσεων τους, είτε στις τράπεζες προσπαθώντας να πληρώσουν τα μαύρα ή κόκκινα δάνεια τους!
     Δ) Στο αφελές οποιουδήποτε ερώτημα, γιατί δεν πουλάνε τις όποιες μικρές  περιουσίες τους για να ζήσουν και να ξεχρεωθούν, οι αυτονόητες απαντήσεις είναι:
     1- Δεν πουλιέται τίποτα γιατί όσοι θα ήθελαν να αγοράσουν κάτι, περιμένουν σαν τα κοράκια να τα πάρουν τσάμπα από τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς και από τις τράπεζες και τα
distress funds!
     2- Σε περίπτωση που αποφάσιζαν να πουλήσουν στις ανύπαρκτες σημερινές άξιες θα αυτοχρίζονταν πτωχοί την επόμενη στιγμή, καθώς θα παρέμεναν με μέρος των χρεών τους και ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στο υπόλοιπο των υποχρεώσεων τους!

    
     Κύριε υπουργέ, θα σας ρωτήσω απλά εκ μέρους του Ελληνικού λαού: Τι νομίζετε ότι κάνετε αυξάνοντας γι’ άλλη μια φορά τη φορολογία σε βάρος της ημιθανούς πλέον μεσαίας τάξης; Πιστεύετε ότι θα σώσατε την οικονομία; Μήπως θα ‘πρεπε να σκεφτείτε να αποσύρετε έγκαιρα τις όποιες επιβαρυντικές για τον λαό και καταστροφικές για την οικονομία μας προτάσεις σας κάνοντας την αρχή από τη συγκεκριμένη;
     Τη στόχευση σας πρέπει να την στρέψετε αλλού και ξέρετε πολύ καλά που!!!
         
     Οι κλέφτες και οι κατέχοντες προνομιούχοι πλούσιοι πολίτες αυτής της χώρας δεν βρίσκονται πλέον εκεί που ψάχνετε κι αν δεν αλλάξετε την τακτική σας, μόνο κακό θα προκαλέσετε στον τόπο.
     Ποιοι πολίτες θα βρουν να πληρώσουν το οποιοδήποτε επιπλέον ποσό τους επιβαρύνετε, όταν δεν μπορούν να πληρώσουν καν το σημερινό ΕΝΦΙΑ και το οποίο περίμεναν βάσει των προεκλογικών σας υποσχέσεων να το καταργήσετε.

     Δεν φτάνει που διαλύσατε την μεσαία τάξη - μια τάξη πολιτών που αποτελούσε πάντα τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας και τη βάση για την ανάπτυξη της χώρας -, τώρα πρέπει να τους πετάξετε και στον δρόμο μετατρέποντας τους σε άστεγους και παρίες;

    
     Κύριε Αλεξιάδη, ποιοι πιστεύετε ότι θα σώσουν τη χώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι στείρες πολιτικές της ακραίας φορολόγησης επί των μικροϊδιοκτητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Αν δεν το κάνουν αυτό οι της έως χθες μεσαίας τάξης πολίτες ποιοι θα το κάνουν; Και μετά την κοινωνική και οικονομική τους καταβαράθρωση πως είναι δυνατόν αυτό να συμβεί;
    
     Τελικά τι μετάλλαξη είναι αυτή που πάθατε; Ξεχάσατε τι λέγατε όταν είσαστε ένας απλός πολίτης σαν εμάς; Πού είναι η συνείδηση σας και πώς μπορείτε να υπερασπίζεστε αυτές τις άδικες και ακραίες προτάσεις σας; Πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε το κακό που κάνετε στον τόπο και τον λαό;

     Γιατί ωθείτε τους πολίτες στα άκρα; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι με τις επιλογές σας θα οδηγήσετε τη χώρα σε αναταραχές, τους πολίτες σε ακρότητες και την κυβέρνηση σε πτώση; Βγήκατε στους δρόμους να κοιτάξετε τα πρόσωπα των πολιτών; Κάντε το και θα καταλάβετε τι εννοώ!   

     Κύριε υπουργέ, έστω και τώρα, επανεξετάστε τις θέσεις σας και αλλάξτε ρότα για το καλό όλων μας και ιδιαίτερα για την πατρίδα και το μέλλον του τόπου!
     Αν δεν το κάνετε, πολύ σύντομα δυστυχώς θα δικαιώσετε τον υπογράφοντα!


Με εκτίμηση


Βασίλης  Αναγνώστου 

www.manifesto.com.gr

                  

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!