Loading...

Κύριε Πρωθυπουργέ - κύριοι Υπουργοί                                                                                                                                                               

    Κύριοι αν φυσικά θεωρείτε ότι έχετε ολοκληρώσει την διαδρομή σας αυτή η επιστολή δεν σας ενδιαφέρει, αν όχι, τότε ακολουθεί μια πρόταση που πρέπει να την σκεφτείτε πολύ σοβαρά, γιατί αποτελεί την έσχατη ελπίδα σας να προσπαθήσετε να σώσετε αρχικά την χώρα, και ίσως την κυβέρνηση και το πολιτικό σας μέλλον!
    Πάντα πίστευα ότι, για υπαρξιακά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της χώρας, κανένας πολίτης δεν έχει το δικαίωμα ποτέ να σκέπτεται με κομματικά ή άλλα ιδιοτελή κριτήρια, κάτι βεβαίως που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το αποφύγουν οι πολίτες αυτού του τόπου, πόσο μάλλον οι πολιτικοί μας!
   Επιτρέψτε μου όμως να πω χωρίς περιστροφές και δεν θα ήταν λογικό να διαφωνήσετε, πως ο λαός έχει οδηγηθεί ήδη σε οικονομικά αδιέξοδα μη αντιμετωπίσιμα, τα οποία δυστυχώς κάθε στιγμή που περνά τον φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνική και οικονομική του απαξίωση και καταστροφή!
   Γι' αυτό παρακαλώ πολύ, πριν πετάξετε την παρούσα επιστολή στο καλάθι των αχρήστων, αν θέλετε, διαβάστε τη και μετά κάψτε τη!
   Ωστόσο ίσως θα πρέπει να πω ότι, έστω κι’ αν κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί όλοι επαναλαμβάνοντας τα ίδια και κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο και την κατηφόρα ως ίσωμα, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα, δεν γεμίζει τα στομάχια των πολιτών, δεν σταματά τον πρωταθλητισμό στην ανεργία και δεν βάζει τέλος στις κατασχέσεις!
   Όταν από το 2009 έως σήμερα οι φόροι εξαπλασιάστηκαν, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν έως και πάνω από 40%, τα πάντα αυξήθηκαν και χίλια δυο άλλα τα οποία συμβαίνουν (εσείς τα γνωρίζετε μάλλον καλύτερα από τον καθέναν), εξακολουθούν να εξαθλιώνουν την ζωή όλο και περισσοτέρων πολιτών, πιστεύετε ότι με την τακτική που ακολουθείτε και την ροή των κοινωνικών εξελίξεων θα σωθεί η χώρα και ο λαός; Aν όντως συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε, γιατί να είστε σίγουροι ότι δεν θα βρείτε πολλούς να το πιστεύουν!
   Βεβαίως, αν υπήρχε έστω η δυνατότητα να πουλήσει ένας πολίτης κάποιο περιουσιακό του στοιχείο θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά, αλλά δυστυχώς του αφαιρέσατε και αυτό το δικαίωμα.

    Γι’ αυτό παρακαλώ δείτε την πρόταση μου που κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί πλέον μονόδρομο για την χώρα μας αλλά και για εσάς! 

    Αρχίστε από την ενοποίηση όλων των χρεών προς το δημόσιο, συμπεριλαμβάνοντας και αυτά των Δήμων, με διαγραφή όλων των προστίμων και προσαυξήσεων παντός τύπου και πάσης προέλευσης (φορολογικών, εργατικών και όποιων άλλων επιβαρύνσεων), διαγράψτε κατά το ήμιση τα χρέη και για το υπόλοιπο προχωρήστε σε άτοκο διακανονισμό, διάρκειας 10 ετών! Έτσι και αλλιώς το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρεών είναι πλασματικό, γιατί προέρχεται από υπερφορολόγηση και δη ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ!
  
Σταματήστε επιτέλους αυτή την μόνιμη γελοιότητα των προϋποθέσεων και αστερίσκων που βάζετε κάθε φορά στις όποιες τάχα παροχές σας, που στέκονται πάντα αιτία να αποτυγχάνουν οι στόχοι σας. Δεν βλέπετε τα έως σήμερα αποτελέσματα;
  
Ταυτόχρονα διαγράψτε τον ΕΝΦΙΑ, επαναφέροντας την φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, ΜΟΝΟ  στα ακίνητα που αποδίδουν εισόδημα!
  
Τέλος πριν αλλάξετε τις σημερινές αντικειμενικές αξίες και για να βοηθήσετε πραγματικά τους πολίτες, θεσπίστε νόμο που θα δίνει το δικαίωμα  στον κάθε οφειλέτη να παραχωρεί κατά την δική του κρίση, όποιο εκ των ακινήτων του θέλει να προσφέρει για την εξόφληση του συνολικού του χρέους. Σε περίπτωση που η αξία του ακινήτου υπερκαλύπτει το χρέος, αν δεν υπάρχει από το δημόσιο η δυνατότητα καταβολής του υπολοίπου,  μετά και από την συναίνεση του οφειλέτη να αποδίδεται για τυχόν χρέη του προς τις τράπεζες και σε περίπτωση επίσης που εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο πλεονάζον υπόλοιπο, να το πιστώνουν στην μερίδα του για επόμενες οφειλές του!!!

   ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΠΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!
  
Με αυτόν τον τρόπο έστω και τώρα θα αποδοθεί μια στοιχειώδης φορολογική δικαιοσύνη, κάτι που θα βοηθήσει τον λαό, το κράτος αλλά και εσάς!
   Μετά από αυτό, όποιος πολίτης του κόσμου θέλει να γίνει ιδιοκτήτης σ’ αυτόν τον επίγειο παράδεισο είναι ευπρόσδεκτος. Μπορεί να έρθει να αγοράσει ότι θέλει, αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα το βρει σε τιμές τριτοκοσμικής χώρας, έστω και αν την αγορά του την κάνει μέσω του δημοσίου.
   Εδώ είναι η Ελλάδα μας και θα πρέπει να σεβαστούν την μοναδικότητα της ομορφιάς της και την ιστορία της!!!

   Πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και πάντα για το καλό της χώρας και του λαού μας!

Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου

 

(Το παρόν εστάλη προς τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς και την Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων. Επίσης προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός Χ.Α και σε κάποια κόμματα εκτός Βουλής, όπως και προς όλα τα Μ.Μ.Ε.
Εστάλη επίσης προς όλες τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.)

© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!