Loading...

    Ως συνήθως ξεκινήσατε υπεραισιόδοξα υποσχόμενοι 120 δόσεις, ενώ είστε έτοιμοι να ανακοινώσετε 48 έως 72 και μάλιστα με προϋποθέσεις δύσκολες……! Ωστόσο αν θέλετε όντως να βοηθήσετε τους πολίτες και να στηρίξετε την κυβέρνηση σας και το κράτος, παρακαλώ διαβάστε τα κάτωθι που αποτελούν και την βάση των αιτημάτων όλου του Ελληνικού λαού!
    Φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε από τις αντιρρήσεις της τρόικα, αλλά βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ποτέ, ότι δεν φταίνε οι πολίτες, αλλά εσείς οι πολιτικοί!
    Ως εκ τούτου μετά από αυτή την διαπίστωση, πιστεύω ότι θα ήταν σοφό εκ μέρους της κυβέρνησης, δίχως δεύτερη σκέψη, να προχωρήσει στην εφαρμογή των κάτωθι:
     Σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια που συζητάτε και προ της όποιας οριστικής τους διευθέτησης (κάντε το άμεσα δεν αντέχει άλλο ο λαός), δεν είναι δυνατόν να σκεφθείτε να αφήσετε έξω από τις ίδιες ρυθμίσεις και όλα τα άλλα προσωπικά δάνεια, που πήραν οι πολίτες για να στηρίξουν τις προσωπικές ή οικογενειακές τους επιχειρήσεις!
     Πλέον του ότι μέρος αυτών των δανείων ξαναγύρισαν στο κράτος μέσω της καταβολής υπέρογκων φόρων και πολλαπλών άλλων επιβαρύνσεων, τελικά ως θύματα της ύφεσης, οδηγήθηκαν και αυτοί στα ίδια οικονομικά αδιέξοδα με τους άλλους επιχειρηματίες, μη μπορώντας τελικά να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο και τα όποια άλλα δάνεια τους προς τις τράπεζες.
     Αυτές τις απαράδεκτες και αποδεδειγμένα δυσώδεις και παραβατικές επιχειρήσεις που πλέον των καταχρηστικών όρων και των υψηλών επιτοκίων που επιβάλλουν στους ανήμπορους να αντιδράσουν δανειολήπτες, φροντίζουν να τους αυξάνουν το χρέος τους με αυτούς τους απαράδεκτους και ληστρικούς τόκους υπερημερίας, τους οποίους θα πρέπει να φροντίσετε άμεσα και δια νόμου να καταργηθούν!
     Κύριοι τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να συμπεριληφθούν όλα τα δάνεια των ιδιωτών στις προτάσεις σας δίχως εξαιρέσεις!
Αν δεν το κάνετε θα αδικήσετε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, πλέον του ότι θα αποδυναμωθεί η προσπάθεια σας για την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας της χώρας, κάτι που σίγουρα δεν το θέλετε αλλά δυστυχώς θα συμβεί και θα δυναμιτίσει για άλλη μια φορά την προσπάθεια σας.
    Σε σχέση με το θέμα των εκάστοτε εξαιρέσεων και προϋποθέσεων που θέτετε κάθε φορά στις όποιες παροχές σας, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η τακτική μόνο προβλήματα δημιουργεί και ταυτόχρονα στέκεται πάντα η αιτία να αποτυγχάνουν οι στόχοι σας. Δεν βλέπετε τα έως σήμερα αποτελέσματα;
      
Είναι δυνατόν μετά από αυτές τις αποτυχίες να συζητάτε την υιοθέτηση προϋποθέσεων, όπως, την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης, για να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής οι οφειλέτες στις νέες ρυθμίσεις, όταν χρωστάνε ήδη σε τράπεζες και δημόσιο; Επίσης είναι δυνατόν να θέτετε ως όρο για τις περισσότερες δόσεις να ανήκει κάποιος στις ευπαθείς ομάδες;
       Αν δεν ανήκουν τα 6.300.000 φτωχοί πολίτες  της χώρας σ’ αυτή την κατηγορία που βεβαίως εσείς τους οδηγήσατε,  που αλλού ανήκουν; Γιατί εμπαίζετε τον Λαό και πως είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνεστε την οργή του και τι θα συμβεί;
      Αυτό που κάνετε θυμίζει το άλλο  ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟ  μέτρο που ήδη εφαρμόζετε σε ισχύουσα ρύθμιση σας σαν κυβέρνηση και για το οποίο κάποιοι φέρουν την ευθύνη και θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί πλέον της απαράδεκτης εφαρμογής του
, αποτελεί ταυτόχρονα και ποινικό αδίκημα.
     Και φυσικά πώς να μη είναι, όταν επιβάλλετε εκβιαστικά στον πολίτη προκειμένου να μπει στην ρύθμιση του κράτους για να σώσει την επιχείρηση του και την οικογένεια του, να κάνει  ψευδή δήλωση που αφορά τα οικονομικά του αποτελέσματα του επόμενου έτους, αναγκάζοντας τον να δηλώσει ψευδή οικονομικά στοιχεία και ύψος κερδών ανάλογο με το ποσόν που χρωστάει στην εφορία!

       Πως είναι δυνατόν το επίσημο κράτος να παρανομεί και να εκβιάζει τους πολίτες του επιβάλλοντας τους να δηλώσουν εκ των προτέρων συγκεκριμένα κέρδη, μεγαλύτερα ή μικρότερα των πραγματικών που θα προκύψουν την επόμενη χρονιά. Βεβαίως το πιθανότερο αν όχι σίγουρο λόγω της οικονομικής κατάστασης είναι, να έχουν ζημία, γιατί αν σκεφτούν έννομα και δεν υποκύψουν στον εκβιασμό, το κράτος θα τους αρνηθεί την ρύθμιση με αποτέλεσμα να τους ποινικοποιήσει, να τους κατάσχει τις περιουσίες τους και να τους οδηγήσει ακόμα έως και στην φυλακή!

      Κύριοι αν εξακολουθεί να σας διέπει το ίδιο πνεύμα στις παροχές σας δεν χρειάζεται καν να εξαγγείλετε τις δόσεις, γιατί το αποτέλεσμα που θα υπάρξει θα είναι ένα νέο  φιάσκο και προφανώς αυτή την φορά το τελευταίο με απρόβλεπτες κοινωνικοπολιτικές συνέπειες!!!
      Ωστόσο παρακαλώ αν θέλετε να ολοκληρώσετε το παζλ των πολιτικοοικονομικών  εξελίξεων παραμένοντας στο παιχνίδι, θα πρέπει ίσως να προβληματιστείτε περισσότερο ολοκληρώνοντας με τα κάτωθι: 

      Αρχίστε από την ενοποίηση όλων των χρεών προς το δημόσιο συμπεριλαμβάνοντας και αυτά των Δήμων, με διαγραφή όλων των προστίμων και προσαυξήσεων παντός τύπου και πάσης προέλευσης (φορολογικών, εργατικών και όποιων άλλων επιβαρύνσεων), διαγράψτε κατά το ήμιση τα χρέη και για το υπόλοιπο προχωρήστε σε άτοκο διακανονισμό, διάρκειας 10 ετών! Έτσι και αλλιώς το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρεών είναι πλασματικό, γιατί προέρχεται από υπερφορολόγηση και δη ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ!
     
Σταματήστε την προαναφερθείσα τακτική  των προϋποθέσεων και αστερίσκων επί των όποιων παροχών και σύντομα  διαγράψτε τον ΕΝΦΙΑ, επαναφέροντας την φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, ΜΟΝΟ στα ακίνητα που αποδίδουν εισόδημα!
    
Τέλος πριν αλλάξετε τις σημερινές αντικειμενικές αξίες (αν αυτό είναι εφικτό αλλά μάλλον τώρα χάθηκε η ευκαιρία), για να βοηθήσετε πραγματικά τους πολίτες, θεσπίστε νόμο που θα δίνει το δικαίωμα  στον κάθε οφειλέτη να παραχωρεί κατά την δική του κρίση, όποιο εκ των ακινήτων του θέλει να προσφέρει για την εξόφληση του συνολικού του χρέους. Σε περίπτωση που η αξία του ακινήτου υπερκαλύπτει το χρέος, αν δεν υπάρχει από το δημόσιο η δυνατότητα καταβολής του υπόλοιπου ποσού, με την συναίνεση του οφειλέτη να αποδίδεται το ποσόν για τυχόν χρέη του προς τις τράπεζες και σε περίπτωση επίσης που εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο πλεονάζον υπόλοιπο, να το πιστώνουν στην μερίδα του για επόμενες οφειλές του!!!

   ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΠΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

Βεβαίως αντιλαμβάνομαι τι θα πείτε, ωστόσο θα σας πρότεινα πολύ ταπεινά να δείτε κάποια από τα άρθρα μου που ίσως μπορούν να βοηθήσουν.  Σκεφθείτε το!

Mε ελάχιστες ελπίδες και πολλά ερωτηματικά για τους κυβερνώντες την χώρα μας.

Β. Αναγνώστου                                                                                                                      

www.manifesto.com.gr                                                                                                                        9-10-2014

 

(Το παρόν εστάλη προς τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς και την Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων. Επίσης προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός Χ.Α και σε κάποια κόμματα εκτός Βουλής, όπως και προς όλα τα Μ.Μ.Ε.
Εστάλη επίσης προς όλες τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.)

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!