Loading...

    Κύριε Πρόεδρε, να είστε σίγουρος ότι κανέναν Έλληνα δεν τον ενδιαφέρει αν θα μας κυβερνήσετε εσείς, ο κ. Σαμαράς ή ο Άγιος Πέτρος με την παρέα του! Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι αυτός που θα κυβερνά την χώρα, να έχει στοιχειώδη αντίληψη, να σκέφτεται και να ενεργεί ως Έλληνας και κυρίως να είναι υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού και όχι της ολιγαρχίας!

    Και για να επανέλθουμε λίγο στην σοβαρότητα της κατάστασης!
    Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες σας καταλόγισαν πολλές ευθύνες σε προσωπικό αλλά και κομματικό επίπεδο , για τις ιδιαίτερα άσχημες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις της χώρας!
    Φυσικά δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σας κρίνει, αλλά επιτρέψτε μου παρακαλώ να αναφερθώ επί του θέματος ως ένας πολλαπλά θιγόμενος πολίτης.

    Καταρχάς πιστεύω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που θα πρέπει πέρα από ιδεολογίες και κομματικές σκοπιμότητες, να σκεφτείτε το καλό της χώρας και να σεβαστείτε τις έως σήμερα αιματοβαμμένες θυσίες του Ελληνικού Λαού!
    Αυτό είναι το κυρίαρχο και πρωτεύων θέμα και όχι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες, γιατί η
κρίση είναι τεράστια και δεν ξεπερνιέται με καταγγελίες και ιδιοτελείς επεμβάσεις, αντιθέτως χρειάζεται ανιδιοτέλεια και αλτρουισμός!

    Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε όλοι σαν πολίτες τον διακαή πόθο που διακατέχει και εσάς και τον κ. Σαμαρά να κυβερνήσετε την επόμενη ημέρα την χώρα, αλλά να είστε σίγουρος ότι δια της συγκεκριμένης τακτικής που ακολουθείτε, τελικά δεν θα βγείτε πολιτικά κερδισμένος από αυτή την μάχη. Πρέπει να καταλάβετε ότι χτυπώντας την κυβέρνηση και τρομοκρατώντας τον εξωτερικό παράγοντα, αυτό δημιουργεί διαλυτικές τάσεις στην χώρα!
    Πιστεύετε ως Έλληνας ότι αξίζει τον κόπο να θυσιάσετε τον Ελληνικό Λαό για να διεκδικήσετε την εξουσία;
    Και ποιος μπορεί να σας εγγυηθεί ότι έστω και αν ξεπεράσετε το ηθικό θέμα και την συνείδηση σας, κατατασσόμενος και εσείς στους κοινούς αναξιοπρεπείς πολιτικούς μας (πάντα διέθεται πολλούς από αυτούς ο τόπος μας), ότι θα πετύχετε των στόχων σας;
    Μήπως έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, διδάσκοντας στους γύρω σας και στους απέναντι σας ηθική πολιτική βοηθώντας την χώρα, έστω και αν χρειαστεί να στηρίξετε ακόμα και τον πολιτικό σας αντίπαλο για το καλό του τόπου και της πατρίδας;
    Μήπως τελικά ως ένας νέος άνθρωπος και πολιτικός θα πρέπει να κάνετε την διαφορά διεκδικώντας τους στόχους σας σε ένα διαφορετικό επίπεδο, από αυτό μου μας έχει συνηθίσει να παρακολουθούμε και να βιώνουμε έως σήμερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας;

    Κύριε Τσίπρα, αν θέλετε να είστε ο επόμενος Πρωθυπουργός του τόπου, πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αλλάξετε άμεσα την πολιτική που ακολουθείτε.
    Επιβάλλεται να επέμβετε δυναμικά καθορίζοντας τα όρια στις συνιστώσες του κόμματος, να χαμηλώσετε τους τόνους και να μεταφέρετε στα μετόπισθεν τουλάχιστον δυο από τα στελέχη σας, Σκουρλέτη και Κωνσταντοπούλου, γιατί η ζημιά που σας προκαλούν με την συμπεριφορά τους και τις δηλώσεις τους, είναι πολλαπλάσια της όποιας άλλης προσφοράς τους. Και μην αρκεστείτε στις απόψεις των δικών σας, γιατί σας ενδιαφέρουν οι απόψεις όλων των άλλων, αυτών που χρειάζεστε για να βρεθείτε στην εξουσία!
    Επίσης αποπέμψτε από το κόμμα, αυτούς που κατά περιόδους έχουν ταχθεί υπέρ των τρομοκρατών ή της τρομοκρατίας, γιατί είναι τουλάχιστον ουτοπικό να έχετε στις τάξεις σας τέτοια στελέχη, όταν ζητάτε από τον Λαό να σας εμπιστευθεί!
     Φυσικά είναι αυτονόητο, ότι δεν έχω προηγούμενα με κανένα από τα ως άνω στελέχη σας και βεβαίως ούτε προσβλέπω σε κάτι από εσάς, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω φιλικά ότι, αν δεν προχωρήσετε σε τομές, έστω και αν οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, οργισμένοι και απέναντι στην κυβέρνηση, δεν θα πετύχετε των στόχων σας!
     Να θυμάστε ότι πρέπει να αποδείξετε τουλάχιστον δυο πράγματα.

     Πρώτον ότι διαθέτετε ηγετικές ικανότητες και δεύτερον ότι ο στόχος σας είναι να βοηθήσετε τον λαό και να σώσετε την χώρα!
     Τέλος, κλείνοντας αυτή την όχι και τόσο ιδιαίτερα ευχάριστη επιστολή για εσάς, θα σας πω, ότι έστω και αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, από τις αποφάσεις σας θα εξαρτηθεί αν θα κερδίσετε τις επόμενες εκλογές και την αυτοδυναμία που τόσο πολύ επιζητάτε!

Αυτά από έναν πολίτη, που υπό κάποιες προοπτικές δεν θα είχε αντίθετη άποψη να σας δει στην εξουσία.

Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr

Υ.Γ.   Αν πιστεύετε ότι έχω κάτι με εσάς ή με το κόμμα, παρακαλώ διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μου!

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!