Loading...

....... 17-1-2015  Προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Α. Τσίπρα

Παρακαλώ πολύ η παρούσα επιστολή να τεθεί οπωσδήποτε υπ’ όψη του προέδρου!


Αγαπητέ Αλέξη

   Καταρχάς θα πρέπει να αναφέρω κάτι που έχω πει και σε προηγούμενη επιστολή μου, ότι έστω κι’ αν διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς τις θέσεις αρκετών στελεχών που εκπροσωπούν συγκεκριμένες συνιστώσες του κόμματος σου, όπως επίσης, έστω και αν ενίοτε διαφωνώ ακόμα και μαζί σου για κάποιες παρορμητικές δηλώσεις σου και γίνομαι καυστικός έως και επιθετικός απέναντι σου, παρόλα αυτά να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είχα προσωπικά κανένα πρόβλημα αν στις 26 του μηνός ήσουν ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, εφόσον αυτό βεβαίως θα το αποφάσιζε ο Ελληνικός Λαός. Υπενθυμίζω δε και τονίζω ιδιαίτερα ότι αυτή η ιστοσελίδα δεν εκπροσωπεί καμία πολιτική παράταξη και κανέναν πολιτικό, παρά μόνο τον Ελληνικό Λαό!
   Γι’ αυτό, επίτρεψε μου σε παρακαλώ να αναφερθώ σε ένα θέμα που κατά την άποψη μου ξεφεύγει από τα στενά όρια των οιονδήποτε κομματικών σκοπιμοτήτων, καθώς αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας μας!
   Αναφέρομαι στο μείζον Εθνικό θέμα των διαπραγματεύσεων,
όπου το αποτέλεσμα του είτε το θέλουμε είτε όχι, θα χαράξει την πορεία της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες!

   Βεβαίως υποθέτω ότι αυτό το θέμα θα βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες σου, αλλά αν θες, λάβε σε παρακαλώ υπ' όψη σου και τις κάτωθι δικές μου παρατηρήσεις, γιατί σε περίπτωση νίκης σου θα μπορούσαν την επόμενη ημέρα να σε βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις σου, για να φτάσεις τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα  για την χώρα μας και εσύ να δικαιωθείς. Αυτός δεν είναι ο στόχος;
   Συγνώμη γι αυτό που θα πω, αλλά η άποψη μου είναι ότι, αν ένας τουλάχιστον εκ των προκάτοχων σου είχε τα ου…λα να υψώσει το παράστημα του και να ακολουθήσει την τακτική αυτών που θα αναφερθώ, δυο πράγματα θα είχαν συμβεί: Πρώτον η χώρα θα είχε σωθεί και δεύτερον ο λαός μας δεν θα είχε υποστεί όλο αυτό το δράμα, ζώντας καθημερινά αυτό το μαρτύριο!
   Βέβαια ίσως εσύ να μη είχες σήμερα την ευκαιρία να διεκδικήσεις την ηγεσία της χώρας, αλλά αυτό μετράει ή το καλό του τόπου και του λαού;  Λυπάμαι για την  αναφορά μου αυτή, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κάτι προσωπικό.

   Ωστόσο έχεις τώρα την ευκαιρία να χειριστείς το όλο θέμα σωστά για να πετύχεις τους στόχους σου!
   Καταρχάς πρόσεξε, μη παρασυρθείς στην δίνη των συνεντεύξεων
, ιδιαίτερα από τα διεθνή Μ.Μ.Ε., γιατί οι απαντήσεις που θα σου εκμαιεύσουν (και είναι λογικό αυτό να συμβεί) θα σταθούν αιτία να χάσεις το πλεονέκτημα, αυτό που θα είχες αν  βρισκόσουν μπροστά τους την επόμενη ημέρα των εκλογών, καθώς δεν θα γνώριζαν τις πραγματικές σου προθέσεις!
   Αυτό ίσως είναι το μοναδικό και το πλέον ισχυρό όπλο που διαθέτεις!

   Μη σε θεωρήσουν ούτε για μια στιγμή δεδομένο έως τότε, άφησε τους στην άγνοια τους να ψάχνονται τι θα κάνεις και διατήρησε ένα ομιχλώδες περιβάλλον ως προς τις προθέσεις σου, έως να βρεθείς μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
   Κάνε τους να πιστέψουν δίχως να το πεις εσύ αλλά μέσω διαρροών, ότι, αν και είσαι υπέρ της παραμονής μας στην Ευρωζώνη, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα αποχωρήσουμε από αυτή.
   Είναι το μόνο που μπορεί να τους κλονίσει και πάνω σ’ αυτό πρέπει να κτήσεις!

   Δυστυχώς οι ανεπαρκείς προκάτοχοι σου ενώ είχαν αρκετές ευκαιρίες να το κάνουν και μάλιστα σε καλύτερες στιγμές για εμάς και χειρότερες γι’ αυτούς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, λιποψύχησαν και έχασαν όλες τις μάχες.
   Παρόλα αυτά ''ευτυχώς'' για την χώρα μας η Ε.Ε. όπως γνωρίζεις και εσύ, εξακολουθεί λόγω της άσχημης οικονομικής της κατάστασης να έχει έως και υπαρξιακό πρόβλημα και αυτό φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι, έστω κι’ αν μπλοφάρουν διαρρέοντας πάλι, ότι ένα πιθανό grexit της Ελλάδας δεν θα τους δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.

   Είναι προφανές ότι είναι άψογοι χειριστές του παιχνιδιού, γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται! Ελπίζω όμως αυτή την φορά να βρουν απέναντι τους έναν αντάξιο αντίπαλο, γιατί ο λαός μας δεν αντέχει να χάσει και αυτή την παρτίδα!
   Άρα πρέπει να παίξεις μαζί τους και να σηκωθείς από το τραπέζι νικητής!
   Είναι αυτό που πρέπει να θυμάσαι και με αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να γυρίσεις από τις Βρυξέλλες!

   Τέλος θα πρέπει να σου πω ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι ελάχιστα, αλλά σαν Έλληνες μας ενώνουν πολλά. Αν διαβάσεις τις πρώτες σελίδες του βιβλίου μου (βρίσκεται στην βιβλιοθήκη της Βουλής και πιστεύω και στην δική σου), θα καταλάβεις τι εννοώ!
   Ωστόσο αν θες την άποψη μου για να ξεκολλήσεις από τα ποσοστά σου και να βρεθείς την επόμενη της 25ης σίγουρος νικητής, κάνε άνοιγμα προς την μεσαία τάξη και άρχισε με την δέσμευση σου απέναντι  στους ιδιοκτήτες ότι θα ικανοποιήσεις το δίκαιο αίτημα τους,  ότι δεν θα φορολογήσεις τα ακίνητα που δεν αποδίδουν εισόδημα, όπως άλλωστε έχουν αποφανθεί γι’ αυτό τελεσίδικα τα Συνταγματικά Δικαστήρια της Γερμανίας και της Γαλλίας! (Βλέπε σχετικά άρθρα μου) Η επαναφορά του Φ.Α.Π. μόνο αδικίες, αντιδικίες και προβλήματα θα δημιουργήσει μεταξύ των πολιτών και της Κυβέρνησης!

Αν σε ενδιαφέρει να πληροφορηθείς, ποια είναι η μη ειπωμένη και πλέον ανώδυνη πρόταση που θα μπορούσε να αντικαταστήσει άμεσα τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ μετά την κατάργηση του και για την οποία υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα είχε αντίρρηση ο λαός μας να την δεχτεί, είμαι στην διάθεση σου!  

 

Με τις καλύτερες προθέσεις

Με εκτίμηση

Βασίλης Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr 

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!