Loading...

Αγαπητοί,

   Παρακαλώ πολύ δεχτείτε την παρούσα επιστολή μου για την οποία ήδη έχει ενημερωθεί και ο αγαπητός συνάδελφος σας κ. Δραγασάκης.
   Και για να μη κλέβω από τον χρόνο σας κατανοώντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και που προσπαθείτε να επιλύσετε, παρακαλώ πολύ επιτρέψατε μου να μπω κατευθείαν στο επίμαχο θέμα, ευχόμενος μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες (δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον πολίτη που δεν θα το ήθελε) καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας!
   Επιτρέψτε μου παρακαλώ να σας πω, ότι, έχω ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο θέμα του ΕΝΦΙΑ από την πρώτη στιγμή της ''ιδιοφυούς σύλληψης του'' (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την ιστοσελίδα μου) και έχω δώσει μεγάλες μάχες για να μη εφαρμοστεί, ωστόσο σήμερα υπάρχει μια νέα εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι, που θα ήθελα να σας την διατυπώσω, καθώς πιστεύω απόλυτα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την χώρα μας και τον λαό μας!
   Επίσης αυτή η πρόταση πιστεύω θα βοηθήσει εσάς και το θεσμικό σας έργο, γιατί πλέον της απαλλαγής του λαού μας από αυτόν τον απαράδεκτο και παραβατικό νόμο, έχει την δυνατότητα να διατηρήσει και τις ισορροπίες σε σχέση με τα οικονομικά έσοδα του κράτους και επί πλέον να κάμψει και τις όποιες αντιρρήσεις των δανειστών μας για την κατάργηση του, κάτι που αυτό θα το χρειαστείτε προφανώς ως όπλο στις διαπραγματεύσεις σας!

   Μετά τα ως άνω και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις κοινωνικές και οικονομικοπολιτικές παραμέτρους της χώρας μας, επιτρέψατε μου να αναφερθώ στην πρόταση μου και η οποία είναι η εξής:
   Μπορείτε ταυτόχρονα με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ως ανταποδοτικό μέτρο είσπραξης για τα έσοδα του κράτους, να αυξήσετε την φορολογία των ακινήτων που αποδίδουν εισόδημα, στο ύψος αυτού του ποσοστού που θα αντικαθιστούσε τα χαμένα έσοδα του!
  Τον μηχανισμό τον διαθέτετε, ενεργοποιήστε τον να βρείτε το ποσοστό!
  Αυτό είναι το πιο δίκαιο από οποιοδήποτε άλλο μέτρο ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούνται και οι τρεις πλευρές κράτος. πιστωτές και ιδιοκτήτες, έως να βρεθεί ο τρόπος να  μειώσετε στους τελευταίους την όποια βαριά φορολογία θα τους έχετε επιβάλει.

   Οι τελευταίοι μπορεί βέβαια να μη έχουν κάποια σοβαρά έσοδα στο μέλλον από τα μισθώματα τους, αλλά θα διατηρήσουν τουλάχιστον τις περιουσίες τους, τις οποίες θα μπορέσουν ίσως να τις αξιοποιήσουν αργότερα όταν τα πράγματα θα επανακάμψουν.
   Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να τιμήσετε τους βιοποριστικούς αγώνες όλων των οικογενειών της χώρας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα,  αποδεικνύοντας τον σεβασμό σας προς την  λαϊκή και μεσαία τάξη, αποδεχόμενοι την κουλτούρα του λαού μας, αυτή που τον οδηγούσε  πάντα να φτιάχνει με τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής από ένα ακίνητο για τα παιδιά του, αλλά και για τα γεράματα του.
  Μετά τα ως άνω, υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική. Σκεφθείτε μήπως θα προτιμούσατε να επιλέξετε αυτή ως Σολομώντεια λύση! 
  Ένα ακίνητο σε αναλογία για κάθε ένα άτομο της οικογένειας να μη φορολογείται κατά την περίοδο που δεν αποδίδει εισόδημα, όσο τα άτομα αυτά θα είναι εν ζωή (το κληρονομικό θέμα θα μπορούσατε να το δείτε).
  Πάνω από αυτή την αντιστοιχία για τις επόμενες κοινωνικές τάξεις και για τους πραγματικά έχοντες, θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική φορολόγηση, ικανή να προσφέρει στο κράτος περισσότερα έσοδα!                                                                            

   Πιστεύω ότι αυτή η πρόταση θα μπορούσε υπο τις σημερινές δύσκολες συνθήκες να χαρακτηριστεί πραγματικά ως μοναδική και δίκαιη!

  Συγχωρήστε με αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η εφαρμογή του ''Φ.Α.Π.'' που σκέπτεστε να επαναφέρετε, θα σας/μας δημιουργήσει τρομερά προβλήματα και εντάσεις που ίσως δεν μπορείτε να τις δείτε τώρα. Θα μπορούσα ίσως σε δεύτερη φάση να αναφερθώ σ’ αυτά, αν επιμείνετε στην εφαρμογή του.
  
Ωστόσο επιτρέψτε μου να πω ότι δεν το βρίσκω φρόνιμο ως μια νέα κυβέρνηση να επαναλάβετε τα λάθη των προκατόχων σας, οι οποίοι ποτέ δεν κατάλαβαν μεταξύ πολλών  άλλων, ότι δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν φόρους για ακίνητα που δεν εισπράττουν!!!
   Είναι αυτό ακριβώς που έκανε ο ΕΝΦΙΑ και θα συνεχίσει να κάνει και η εφαρμογή του Φ.Μ.Α.Π.!  Αντιλαμβάνεστε που θα οδηγήσει αυτό και τις κοινωνικές τριβές και προβλήματα που θα δημιουργήσει  στην κυβέρνηση;
   Δίχως να κινδυνολογώ παρακαλώ πολύ αν θέλετε δείτε εκ νέου το θέμα έγκαιρα, πριν της όποιας οριστικής σας απόφασης, γιατί πρώτον εκ των υστέρων θα είναι δύσκολο να επέμβετε και δεύτερον αυτό που μετράει πάντα είναι η επιτυχία ενός μέτρου και η αποφυγή ενός επικείμενου λάθους που θα μπορούσε να στοιχίσει στην κυβέρνηση και στον λαό!

  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, ενώ θα ήμουν ευτυχής αν είχα μια απάντηση και την άποψη σας!

 Με εκτίμηση 

 Β. Αναγνώστου

 www.manifesto.com.gr

Συγγραφέας του βιβλίου «21ος ΑΙΩΝΑΣ - Ο Διχασμός των λαών και η σύγχρονη Αναγέννηση!» εκδόσεων Λιβάνη, Ιανουάριος 2014

 

ΥΓ. - Δείτε επίσης σχετικό άρθρο:  ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ,  ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!