Loading...

Αγαπητέ κ Βαρουφάκη γεια σας

   Συγνώμη, αλλά τι ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε με την τακτική που ακολουθείτε; Ειλικρινά σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ποτέ ότι θα έφτανα μετά τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων σας να αμφισβητήσω τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες.
   Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι έχετε γίνει πλέον star και ότι η άποψη ενός απλού πολίτη, μη οικονομολόγου και πολιτικού δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις γνώσεις και την σοφία ενός ΥΠΟΙΚ και μάλιστα με τις δικές σας περγαμηνές. Ωστόσο, έστω κι’ αν ξέρω ότι απέναντι μου θα συναντήσω τοίχο και πολλοί θα αμφισβητήσουν την άποψη μου, δεν θα διστάσω να σας πω για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στο άρθρο μου 4/2/2015 ) ότι συνεχίζετε την λανθασμένη διαπραγματευτική σας τακτική, η οποία προδικάζει το χειρότερο αποτέλεσμα για την χώρα μας!

   Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τους αποδεδειγμένα ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Άγγλους και με ένα άρθρο του Guardian, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και στα εξής:  
   <<Πρόκειται για ένα παιχνίδι πόκερ, στο οποίο η Ελλάδα παίζει για να χάσει, καθώς φανέρωσε πολύ νωρίς τα καλά χαρτιά της και πλέον δεν μπορεί να μπλοφάρει! Επίσης αναφέρεται στη λάθος στρατηγική της νέας  κυβέρνησης μέχρι τώρα και ιδιαίτερα στις κινήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη, για τον οποίο αναφέρει ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο από ότι θα περίμενε κανείς, με απρόβλεπτες διακυμάνσεις ανάμεσα στην επιθετικότητα και την αδυναμία με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι της Γερμανίας και της Ε. Ε  να  βλέπουν την μπλόφα του>>.
   Συνεχίζοντας αναφέρουν ότι «Αν ο Βαρουφάκης είχε υιοθετήσει ανάλογη στρατηγική για την Ελλάδα, θα επέμενε πεισματικά στη συζήτηση για τη διαγραφή χρέους μέχρι την τελευταία στιγμή και μετά θα έκανε πίσω σε αυτό το θέμα αρχής, με αντάλλαγμα σημαντικές παραχωρήσεις σε ότι αφορά τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Ή θα μπορούσε να είχε υιοθετήσει μία λιγότερο επιθετική στρατηγική. Να αποδεχθεί από την αρχή τη γερμανική θέση ότι τα χρέη είναι ιερά και μετά να δείξει ότι η λιτότητα θα μπορούσε να χαλαρώσει χωρίς καμία μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους. Όμως, αντί να επιδιώξει με συνέπεια οποιαδήποτε στρατηγική, ο Βαρουφάκης κινήθηκε ανάμεσα στην περιφρόνηση και το συμβιβασμό, χάνοντας την αξιοπιστία και με τους δύο τρόπους».
   Και συνεχίζουν, «Η Ελλάδα ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση επιμένοντας ότι η διαγραφή χρέους είναι «κόκκινη γραμμή. Αλλά αντί να επιμείνει σε αυτή τη θέση, ακολουθώντας την τακτική του Ντράγκι, εγκατέλειψε και αυτό το αίτημα μέσα σε λίγες ημέρες»!
   Βεβαίως ολοκληρώνουν το άρθρο τους ότι μετά από τους ως άνω λανθασμένους χειρισμούς θα επέλθει το απευκταίο για την χώρα μας!
   Ωστόσο γνωρίζοντας την ''αμέριστη συμπαράσταση τους προς την Ε.Ε. και τον Ελληνικό λαό'' δεν θα ήθελα καν να αναφέρομαι και να σχολιάζω τις απόψεις τους, το θέμα όμως είναι ότι κατά την άποψη μου, πολλά από αυτά είναι σωστά και ελπίζω να κάνουν λάθος ως προς την τελική τους διάγνωση!

   Πλέον όλων των ως άνω, αγαπητότατε, συμπαθέστατε και λαοφιλή Γιάννη, που κατάφερες να μας ξαναδώσεις έστω για λίγες ημέρες την ελπίδα και την χαμένη μας αξιοπρέπεια, πως θα μπορούσα να αποφύγω να στηλιτεύσω την μετέπειτα συμπεριφορά σου, τις ξαφνικές επάρσεις σου και τις περίεργες μεταπτώσεις σου, όταν σε βλέπουμε ξαφνικά να αλλάζεις στάση απέναντι σε αυτό το σίχαμα και εχθρό της χώρας μας Σόιμπλε γλύφοντας τον, φτάνοντας στο σημείο να τον ανακηρύξεις περίπου σοφό και μέντορα σου, αυτόν που είναι ένας από τους δυο κύριους υπεύθυνους που διέλυσαν την χώρα μας και που προσπαθεί μανιωδώς να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα!  
   Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ότι είπες (πλέον του ότι σε προσέβαλε δια της απολύτου απόρριψης του), απλά θα πω ότι αυτό που έκανες δεν περιποιεί τιμή για κανέναν. Αυτά που είπες καταστρέφουν το προφίλ σου, ενώ διαψεύδουν και ακυρώνουν τις θέσεις της χώρας μας, γιατί αποδέχεσαι την κυριαρχία της Γερμανίας και επιβεβαιώνεις την ορθότητα της πολιτικοοικονομικής τους στρατηγικής, την στιγμή που προσπαθείς να αποδείξεις ως χώρα, ότι η δική τους πολιτική είναι αυτή που οδηγεί την Ευρώπη σε αδιέξοδα και την χώρα μας στην καταστροφή!
   Επί πλέον δι’ αυτής της αλλοπρόσαλλης τακτικής εκτιθέμεθα βεβαίως ως χώρα και σε όλους τους άλλους εταίρους μας, που θα έπρεπε να μας έχουν πάρει στα σοβαρά και να μας συμπαρίστανται, κάτι που δεν συμβαίνει!
   Επίσης έχουν δίκιο οι Άγγλοι όταν αναφέρονται κατ’ ουσία στην ανάρμοστη, περιφρονητική και αλαζονική συμπεριφορά μας, που εκτός των στιλιστικών μας επιλογών, ωσάν κυρίαρχοι της Ευρώπης αποκαλέσαμε ηλίθιο τον Ντράγκι και μεταξύ άλλων τους είπαμε ότι θα τους χτυπάμε τα νταούλια και αυτοί θα χορεύουν σαν μαϊμούδες!
   Είναι δυνατόν όταν σταθείτε απέναντι τους να μη θέλουν να σας τσακίσουν; Εσείς τι θα κάνατε στην θέση τους;

   Επίτρεψε μου παρακαλώ να πω την ταπεινή μου γνώμη. Θεωρώ πως πρέπει σήμερα να ζητήσετε συγνώμη για τις συγκεκριμένες ατυχείς μας εκφράσεις και συμπεριφορές, στην πρώτη μεταξύ σας  χειραψία, πριν καθίσετε απέναντι τους!  
   Παρακαλώ μη το παραλείψετε γιατί θα είναι ένα επί πλέον μεγάλο λάθος!!!
   Άλλο η όποια διαφωνία μεταξύ μας και άλλο να τους αποκαλούμε ηλίθιους και μαϊμούδες, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε τον σεβασμό τους και την βοήθεια τους.
Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα και ιδιαίτερα σε διακρατικό πολιτικό επίπεδο, γι’ αυτό ως άντρες και υπεύθυνοι πολιτικοί κάντε αυτό που πρέπει για να τιμήσετε τους εαυτούς σας, τους θεσμούς και να βοηθήσετε την χώρα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

Με εκτίμηση

Βασίλης  Αναγνώστου     
www.manifesto.com.gr

 

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!