Loading...

Κύριε Πρόεδρε γεια σας

  Ως  αρχηγός του κόμματος και βεβαίως ως συγκυβέρνηση του κράτους καταλαβαίνουμε  όλοι ότι  είστε ταυτόχρονα και συνυπεύθυνος στην όποια καλή ή κακή πορεία της χώρας.
   Δυστυχώς έως σήμερα επιτρέψτε μου να πω (ας είμαστε ειλικρινείς),δεν τα έχετε πάει καθόλου καλά με το κόμμα  και φυσικά υποθέτω ότι δεν θα θέλατε να χρεωθείτε επί πλέον και την οριστική του διαγραφή από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
   Αν κρατάτε αρχείο και ψάξετε, θα βρείτε κάποιες επιστολές μου των τελευταίων ετών, όπου σας είχα προειδοποιήσει ότι θα φτάσετε σ’ αυτή την κατάσταση και εσείς ως πολιτικός, αλλά και  η χώρα. Παρακαλώ εστιάστε τουλάχιστον σε δυο επιστολές εξ’ αυτών, σ’ αυτή την επιστολή όταν διεκδικούσατε και χάσατε την αρχηγία του κόμματος(από λάθος τακτική ενώ είσαστε φαβορί) και στην άλλη, της περιόδου που αναλάβατε τα ηνία της χώρας, πριν του πρώτου ταξιδίου σας στην Ευρώπη.
   Δεν γνωρίζω αν κάποιος ανόητος συνεργάτης σας δεν σας ενημέρωσε γι’ αυτές ή τις διαβάσατε και από αλαζονεία τις απορρίψατε, διαβάζοντάς τες όμως τώρα πιστεύω ότι θα αναγνωρίσετε τα λάθη σας. Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχουν ακόμα περιθώρια  επανάκαμψης, ωστόσο αν θέλετε, πάρτε τουλάχιστον αυτή την φορά σοβαρά υπ’ όψη σας τις κάτωθι αναφορές και προτάσεις που αν εφαρμοστούν θα ανακουφίσουν για κάποιο διάστημα τους πολίτες και ποιος ξέρει, στην πολιτική πολλά γίνονται!

   Κύριε Βενιζέλο, πιστεύω ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να έχω άποψη, ακόμα και να είμαι στην θέση του κριτή και να αναφέρομαι σ’ αυτόν τον τόνο, γιατί έχω προσφέρει στο κόμμα ανιδιοτελώς πολλά  περισσότερα από αυτούς που είχαν ιδιοτελείς σκοπούς και που πιστεύουν ότι έχουν προσφέρει πολλά!
  Έτσι θα σας πρότεινα αυτή την φορά όταν διαβάσετε την παρούσα (και δεν βρεθεί σε κάποιο καλάθι αχρήστων, κάτι που πιστεύω να μη συμβεί και να τύχω μιας απάντησής σας), να δείτε με την δέουσα προσοχή όλες αυτές τις προτάσεις  ούτως ώστε  συσκεπτόμενος με τον Πρωθυπουργό, να δώσετε την τελευταία σας ίσως μάχη, ελπίζοντας μαζί με εσάς και εμείς σαν πολίτες  να καταλήξετε θετικά σ’ αυτές, κάτι που θα βοηθούσε την χώρα όπως και εσάς!
   Επί του προκειμένου λοιπόν και ενώ η χώρα  χάνεται και  ο λαός πνίγεται στα χρέη, ανήμπορος να αντιδράσει σ’ αυτή την λαίλαπα  της φορολογικής πολιτικής του κράτους, εξακολουθείτε  σαν κυβέρνηση να ζητάτε από τον λαό να σας καταβάλει φόρους πολλαπλάσιους των προηγούμενων ετών, φόρους ανήκουστους και αμφισβητούμενους ως προς την νομιμότητά τους, απαιτώντας μάλιστα να εξοφληθούν, σε μικρό χρονικό διάστημα.
    Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν θέλετε να επιμείνετε σ’ αυτή την τακτική τότε σαν κυβέρνηση δεν έχετε άλλη επιλογή, από το να κτίσετε άμεσα  φυλακές τουλάχιστον για τον μισό πληθυσμό της χώρας!

   Ωστόσο αν θέλετε να καθυστερήσετε αυτή την εξέλιξη, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες σας ότι  θα μπορούσαν ίσως να αλλάξουν   τα πράγματα στην χώρα έως τις Ευρωεκλογές  και να παραμείνετε ταυτόχρονα και εσείς στην θέση σας   δικαιωμένος για κάποιες απο τις θέσεις σας, πρέπει να παρθούν  άμεσα κάποια μέτρα.
   Θα σας πρότεινα λοιπόν να αρχίσετε με την αλλαγή του μέτρου ως προς τον χρόνο εξόφλησης του διακανονισμού όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών, προτείνοντας τις 48 έως 100 δόσεις δίχως εξαιρέσεις, επιβαρύνσεις και αποκλεισμούς κάποιων κατηγοριών, όπως και με την διαγραφή των όποιων παλαιών προστίμων, γιατί το νόημα είναι η μείωση της οφειλής του πολίτη και όχι η αύξηση.            

Να είστε σίγουρος ότι με αυτή την κίνηση θα μαζέψετε πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που εισπράττετε σήμερα και θα διαφυλάξετε την χώρα από μύρια κακά!

    Ταυτόχρονα ξεχάστε τις όποιες νέες επιβαρύνσεις και νέα μέτρα και προχωρήστε στην κατάργηση των αχαρακτήριστων και πέρα από κάθε λογική νέων προστίμων του 2014. Αυτό που εξαγγέλθη από τα Μ.Μ.Ε τις προηγούμενες ημέρες ήταν, ότι, θα διαγράφατε όλα τα νέα  πρόστιμα που θα ίσχυαν για το 2014 και ότι ταυτόχρονα θα μειώνατε αυτά που ίσχυαν έως το τέλος του  2013  μαζί με  τα ισχύοντα τοκογλυφικά  επιτόκια των τελευταίων ετών!
    Παρόλα αυτά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν έγινε τίποτε εκ των ως άνω, αντιθέτως προχωρήσατε μόνο στην μείωση αυτών των εξαγγελθέντων παρανοϊκών προστίμων, κάτι που σαν μέτρα, μόνο ένας νοσηρός νους και κάτοικος μιας άλλης χώρας ή ενός άλλου πλανήτη θα μπορούσε να σκεφθεί να τα εφαρμόσει, πλέον του ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης του θέματος (εφαρμόζοντας την θεωρία του Χότζα) αποτελεί κοροϊδία απέναντι στους πολίτες και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να πάψει να συμβαίνει!
    Επίσης θα πρέπει να προχωρήσετε στην κατάργηση του .ΕΝ.Φ.Ι.Α, ενός νομοθετήματος που καταδεικνύει την πλήρη παράνοια και παραβατικότητα του κράτους. Δείτε αποφάσεις των συν/κών δικ/ρίων της Γερμανίας και της Γαλλίας που αφορούν το θέμα. για να καταλάβετε τι εννοώ.
    Δώστε επίσης μια παράταση δυο ετών στα σεισμοδάνεια της Αχαΐας και των όμορων νομών ή έστω να δοθούν από αυτούς μόνο οι τόκοι.
    Αποφασίστε επιτέλους να βάλετε σε αναμονή την Τρόικα έως τον Μάιο (κάτι που μπορείτε να το κάνετε τώρα), για να τους βγάλετε εκτός παιχνιδιού με τα θετικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν τότε και που θα αποτελέσουν την δική τους ταφόπλακα και την αρχή του τέλους των μνημονίων και της καταδυνάστευσης της κυβέρνησης και του λαού μας.
    Παρακαλώ  ακούστε έστω για μια φορά τις κραυγές όλων των πολιτών αυτής της χώρας, που πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις και σκοπιμότητες, αυτό που ζητούν είναι ένα κράτος Δικαίου και κατανόηση από την κυβέρνηση για την κατάσταση που η ίδια τους έχει οδηγήσει!
    Επιτρέψτε μου να πιστεύω, βγάζοντας το συμπέρασμα από το ευρύτερο περιβάλλον μου που αποτελείται από μια πλατφόρμα πολιτών με διαφορετικές ιδεολογίες, ότι οι ως άνω θέσεις πέρα των όποιων προσωπικών σας στόχων εσάς και του Πρωθυπουργού  εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, γι’αυτό αν θέλετε να διαφυλάξετε  την χώρα από σοβαρούς κινδύνους, ας το λάβετε αυτό σοβαρά υπ’ όψιν, γιατί αν δεν αλλάξουν τουλάχιστον  τα ως άνω, μη έχοντας άλλη επιλογή ο λαός  θα οδηγηθεί δυστυχώς σε  καταστροφικές για τον τόπο εξελίξεις!
    Τέλος επειδή δεν είναι δυνατόν να επεκταθούμε περισσότερο, θα σας πρότεινα να διαβάσετε ένα νέο βιβλίο των εκδόσεων Λιβάνη που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο με τον τίτλο,  21ος ΑΙΩΝΑΣ  Ο Διχασμός των λαών και η σύγχρονη Αναγέννηση!

Με   εκτίμηση                                                                                           6-2-2014

Β.  Αναγνώστου  και οι πέριξ αυτού πολίτες.             

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!