Loading...

Προς
κ. Γ.  Στουρνάρα - Υπουργό Οικονομικών

κ. Γ. Μαυραγάνη - Υφυπουργό Οικονομικών

κ. Χ. Θεοχάρη -     Γενικό Γραμματέα - Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Κοινοποίηση:        κ. Α. Σαμαρά - Πρωθυπουργό

 

Κύριοι

   Οι όποιες προσπάθειες γίνονται εκ μέρους της κυβέρνησης για να βοηθηθούν οι πολίτες είναι καλοδεχούμενες. Ωστόσο πιστεύετε ότι με κάποιες ελάχιστες παροχές όπως τα επιδόματα που θα δώσετε σε κάποιους ή με τις υποσχέσεις σας, θα αλλάξετε την οικονομική τους κατάσταση ή θα βοηθήσετε  την οικονομία της χώρας; 

Την επόμενη εβδομάδα φέρνετε προς ψήφιση στην βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, μήπως πρέπει έστω και τώρα να σκεφτείτε να ενσωματώσετε σ’ αυτό κάποιες προτάσεις που θα βοηθούσαν τον λαό, την οικονομία, το κράτος αλλά και εσάς σαν κυβέρνηση, ούτως ώστε να περάσει το νομοσχέδιο και να φτάσετε στις εκλογές έχοντας σοβαρές ελπίδες για την επίτευξη των στόχων σας;
   Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να μη έχετε αντιληφθεί ακόμα ότι είστε μια κυβέρνηση διάρκειας 2-3 μηνών και ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μετράτε τις πληγές σας !

   Βέβαια μετά από τόσες δεκαετίες έχω πειστεί πλέον ότι οι κυβερνώντες είτε από άγνοια, είτε για ιδιοτελείς λόγους, δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους ποτέ τους πολίτες, απλά τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις ψάχνοντας να βρουν στο τέλος τι έφταιξε ζητώντας ευθύνες ο ένας από τον άλλον.
   Κύριοι αντιλαμβάνομαι το προφανές, δηλαδή ή που δεν θα λάβω καμία  απάντηση ή έστω θα μπείτε στην διαδικασία της τάχα ‘’προώθησης της παρούσας προς τους αρμοδίους’’.

   Ωστόσο θα σας προτείνω να προχωρήσετε άμεσα στα κάτωθι κάτι που προφανώς δεν θα κάνετε, αλλά αν όντως συμβεί αυτό κρατείστε στο συρτάρι σας την παρούσα και όταν δικαιωθώ ως προς τις προβλέψεις μου, αναρτήστε την σε κάδρο στα γραφεία σας  για να θυμούνται οι επόμενοι από εσάς ότι πρέπει να ακούνε και να σέβονται τον λαό!

Παρόλα τα ως άνω θα αναφερθώ στις προτάσεις μου  προτείνοντάς σας  να αρχίσετε με το πλέον καταλυτικό μέτρο που θα’ πρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί για πολλαπλούς λόγους και αναφέρομαι στον διακανονισμό όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών από 48 έως 100 δόσεις, όπως ζητάει  όλος ο λαός, άτοκα ή έστω με μείωση εις το ελάχιστο του επιτοκίου, δίχως εξαιρέσεις, επιβαρύνσεις και αποκλεισμούς κάποιων κατηγοριών. Να είστε σίγουροι ότι με αυτή την κίνηση θα μαζέψετε πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που εισπράττετε σήμερα, πλέον του ότι θα σταματήσετε τις κατασχέσεις.

   Σταματήστε επιτέλους να ποινικοποιείτε τους πολίτες και να προχωράτε σε  κατασχέσεις των περιουσιών τους, όταν εσείς σαν κράτος τους οδηγήσατε στην ανέχεια και την καταστροφή!
   
Ταυτόχρονα προχωρήστε στην κατάργηση των αχαρακτήριστων και πέρα από κάθε λογική νέων προστίμων και μειώστε εις το ελάχιστο όποια άλλα διατηρείτε  όπως αυτό των 10.500 � των παραβάσεων της επιθεώρησης εργασίας γιατί τους κλείνετε τις επιχειρήσεις τους, με ότι συνεπάγεται αυτό για το κράτος .
   Επίσης καταργήστε τον. ΕΝ.Φ.Ι.Α, ένα νομοθέτημα που καταδεικνύει την πλήρη παράνοια και παραβατικότητα του κράτους. Δείτε αποφάσεις των συν/κών δικ/ρίων της Γερμανίας και της Γαλλίας που το θίγουν και το ακυρώνουν ως νομοθέτημα!
   Δώστε παράταση στα σεισμοδάνεια 2-3 χρόνια προς τους επαγγελματίες της Αχαΐας και των όμορων νομών, έστω αν χρειαστεί να αποδώσουν αυτοί κάποιους  μειωμένους τόκους, για να μη επιβαρυνθεί αυτή την περίοδο το κράτος!
   Τέλος φροντίστε να μη χαθεί το τελευταίο προπύργιο της προστασίας των δύσμοιρων εμπόρων της 12ετίας, γιατί θα περιέλθουν πλέον στο έλεος των ιδιοκτητών και αυτό θα είναι  το τέλος τους!
   Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα είναι μια καλή αρχή για να πάνε τα πράγματα καλύτερα για όλους!
   Παρακαλώ πολύ αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας, σκεφτείτε τα ως άνω και πράξτε κατά συνείδηση, ότι είναι να κάνετε όμως κάντε το με την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου !!!     

Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου

**********

από:  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ <gge@ggk.gr>
προς:  Υπουργός Οικονομικών - Minister of Finance <Minister@minfin.gr>,
 Secr.dep@mofadm.gr,
 Χάρης Θεοχάρης <htheoharis@minfin.gr>
κοιν.:  v anagnostou <v.anagnostou.manifesto@gmail.com>
ημερομηνία:  27 Μαρτίου 2014 - 1:51 μ.μ.
θέμα:

 Fwd:

 

Αθήνα 27/3/2014, Α.Π.1152/27-3-2014

Σας προωθούμε e-mail με Α.Π.1152/27-3-2014,για πιθανές ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.


Ιδιαίτερο Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης

Βασ. Σοφίας 2, 
Κτήριο Βουλής των Ελλήνων, 
10021 Αθήνα

Τηλ. 210 3385 402/5-7
E-mail: gge@ggk.gr

 

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!