Loading...

12-6-2014 Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και κοινοποίηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

 

   Ο ανασχηματισμός τελείωσε και σας ευχόμαστε καλό δρόμο, αλλά αυτό βεβαίως είναι κάτι που αφορά εσάς και την πολιτική σας διαδρομή όπως και το μέλλον της κυβέρνησης!
   Αυτό που αφορά τα 11.000.000 πολίτες που μετεξελίχθηκαν σε ζόμπι πλέον σ’ αυτή την χώρα, είναι, το τι θα κάνετε με τα προβλήματα τους από αύριο το πρωί μαζί με τον νέο Υπουργό Οικονομικών, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε δεν τους λύσατε έως αυτή την στιγμή κανένα πρόβλημα!
   Οι κατασχέσεις των σπιτιών τους και των όποιων ελάχιστων χρημάτων τους ή των άλλων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως και το μπλοκάρισμα ή οι κατασχέσεις των κεφαλαίων κίνησης των όσων μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέμειναν, συνεχίζουν και δεν υπάρχει τελειωμός στα προβλήματα τους, καθώς οι δεύτεροι οδηγούνται στα λουκέτα και το κράτος με την τακτική αυτή στην οικονομική καταστροφή!
   Κύριε Σαμαρά, μη παίζετε άλλο με τις ανοχές, την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού. Η υπομονή των πολιτών έφτασε στο τέλος της!           

   Περιμέναμε όλοι εναγωνίως μετά την ορκωμοσία να ανακοινώσετε άμεσα μέτρα που θα ανακούφιζαν τους επαγγελματίες και τις άλλες πολύπαθες κοινωνικές ομάδες.
   Δυστυχώς αυτό δεν το κάνατε, όπως δεν το έκανε επίσης και ο νέος υπουργός οικονομικών, ενώ σε αντίθεση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες ανακοινώσατε ότι από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και πέρα να περιμένουμε τις όποιες αλλαγές.          

    Προφανώς δεν πήρατε το μήνυμα από τις κάλπες γιατί αν το είχατε πάρει δεν θα μιλάγατε για αλλαγές το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Μπορεί τελικά να ξεγελάσατε τους πολίτες και να σας πίστεψε το 23% του λαού, αλλά από σήμερα το ποσοστό σας να ξέρετε ότι είναι μονοψήφιο και θα χρειαστεί μετά τις επόμενες εκλογές, έστω κι’ αν υπολογίζετε στην βοήθεια των δανειστών μας, να μετρήσετε το εκλογικό αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και ο συγκυβερνήτης σας!
   Αν πιστεύετε ότι ενδιαφέρει τους Έλληνες ο ανασχηματισμός ή η αδυναμία σας να πείσετε ή να παρακάμψετε την τρόικα, κάνετε λάθος και φυσικά αυτό θα το πληρώσετε στο αμέσως επόμενο διάστημα και λυπάμαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά η αλαζονεία σας προφανώς δεν σας αφήνει να νοιώσετε την οργή του λαού κάτι που θα το αντιληφθείτε πολύ σύντομα, τότε που θα είναι αργά για εσάς.
   Ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει 3.500.000 οφειλέτες * 3 κατά μ.ο άτομα, δηλαδή όλον τον Ελληνικό λαό, δεν είναι τι θα πάθετε εσείς, αλλά τι θα πάθουν οι ίδιοι και αυτό που παθαίνουν κάθε ημέρα είναι να νοιώθουν ως μελλοθάνατοι περιμένοντας το επόμενο πρωινό να τους αναγγελθεί η κατάσχεση της περιουσίας τους ή η σύλληψη τους.
    Πως είναι δυνατόν να αναφέρεστε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα όταν κάθε ημέρα γίνονται 2.000 κατασχέσεις και εκατομμύρια πολιτών ζουν υπό καθεστώς τρόμου;   

    Παρακαλώ πολύ επιτρέψτε σε κάποιους απλούς πολίτες να σας μεταφέρουν  τις ταπεινές τους σκέψεις και προτάσεις, αν και πιστεύουν ότι θα τις ρίξετε και αυτές στο καλάθι των αχρήστων!
   Καταρχάς οι πρώτες κινήσεις που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν είναι, να πάρετε άμεσα  μέτρα αποποινικοποιώντας την ζωή των πολιτών βάζοντας τέλος στις κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο και να αυξήσετε τις δόσεις στους 120 μήνες, ότι έκανε και ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Φυσικά δίχως επιβαρύνσεις και εξαιρέσεις αφαιρώντας ταυτόχρονα όλα τα πρόστιμα. Αν θέλετε οι δύσμοιροι πολίτες να πληρώσουν στην πλειονότητα τους ακόμα και αυτούς τους παραβατικούς φόρους που τους επιβάλατε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί εκτός αν υπάρξει κούρεμα ή τους χαριστούν τα χρέη (ότι ζητάει και η Ελλάδα).
   Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει η παρέμβαση σας ν’ αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ να μη πληρώνουν φόρο οι πολίτες για ακίνητα που δεν έχουν έσοδα. Είναι κάτι που ήδη έχει κριθεί από τα συνταγματικά δικαστήρια της Γερμανίας και της Γαλλίας και μοιραίως κάποια στιγμή θα συμβεί και εδώ, όπου θα πρέπει το δημόσιο να επιστρέψει στους πολίτες τα χρήματα τους.
Και καλά αυτό που μπορεί να γίνει, αλλά στην περίπτωση που θα υπάρξουν κατασχέσεις και βρεθούν κάποιοι στους δρόμους και στις φυλακές, τι θα πει το κράτος σ’ αυτούς τους δυστυχείς ή ακόμα χειρότερα στις οικογένειες αυτών που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία;
   Βεβαίως αυτό το ερώτημα ισχύει και για όποιους άλλους παραβατικούς φόρους έχουν ήδη επιβληθεί και οδήγησαν ή θα οδηγήσουν χιλιάδες συμπατριώτες μας στον θάνατο!                                                    

 Κύριε Πρωθυπουργέ καταλαβαίνετε την ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και την δική σας; Τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε να προχωρήσετε στα ως άνω;        

    Μήπως πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα με αυτά τα μέτρα για να φτάσετε έως το Σεπτέμβριο και μετά να έχετε το χρόνο να δείτε τα υπόλοιπα εξίσου σοβαρά θέματα;           
   Υπενθυμίζω ότι και προεκλογικά έχουμε θίξει επανειλημμένως και μάλιστα θα έλεγα αναλυτικά κάποια απο τα ως άνω θέματα, τα οποία ήδη μας έχουν κουράσει να τα επαναλαμβάνουμε, ωστόσο ελπίζουμε αυτή την φορά να πάρετε το μήνυμα για να αποφευχθούν εξελίξεις και γεγονότα που δεν θα θέλαμε να ζήσουμε στην δική μας χώρα και τα οποία δυστυχώς παρακολουθούμε να συμβαίνουν σε άλλες χώρες, καθώς δεν τιμούν, αλλά αντιθέτως καταδικάζουν τους αποκλειστικά υπεύθυνους για τις πράξεις τους πολιτικούς και δυναμιτίζουν τις ίδιες τις χώρες!
   Τέλος αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε κατά συνείδηση, αλλά θυμηθείτε ότι αν δεν ακούσετε και αυτή την φορά τα κελεύσματα του λαού θα χρηστείτε ως ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο σπαραγμό, που δίχασε τον λαό μας και οδήγησε το κράτος στην καταστροφή!

   Παρακαλούμε τον νέο Υπουργό Οικονομικών να διαβάσει από την ιστοσελίδα μας τουλάχιστον τα κάτωθι άρθρα, γιατί πιστεύουμε ότι θα τον βοηθήσουν στις αποφάσεις του και στην προσπάθεια της ολοκλήρωσης του έργου του.                                                       

 

1)Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ : ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΟΦΕΙΛΩΝ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

 

2)Η  ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ Η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Πως 3.500.000  πολίτες θα χάσουν τις περιουσίες τους

από το δημόσιο με συνοπτικές διαδικασίες μιας εβδομάδος! 

 

Με τον όποιο εναπομείναντα σεβασμό μας προς το κράτος και τους θεσμούς!

 

Βασίλης  Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr  

 

Υ.Γ: Σε σχέση με τον υπουργό των οικονομικών θα επανέλθουμε στο επόμενο άρθρο!

 

(Το παρόν εστάλη επίσης προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός Χ.Α και τα κόμματα εκτός Βουλής, όπως και σε όλα τα Μ.Μ.Ε)

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!