Loading...

Κύριοι

Σε μια περίοδο όπου ο Ελληνικός λαός πεινάει, η ανεργία είναι στο 30% και κανείς επαγγελματίας ή οποιοσδήποτε άλλος πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του στην εφορία και ενώ όλη η χώρα ζητάει διακανονισμούς των 100 δόσεων και κάποιοι Νομοί ζητούν την παράταση των σεισμοδανείων  και όλοι οι επαγγελματίες την εξάλειψη των προστίμων, όπως π.χ. το εξωπραγματικό πρόστιμο των 10500€ της Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των άλλων εκτός λογικής προστίμων, ΕΣΕΙΣ ως επίσημο κράτος θριαμβολογείτε ότι σώσατε την χώρα και συμβαδίζετε με τις εντολές της Τρόικα, αψηφώντας το δράμα του Λαού οδηγώντας τον στις φυλακές!

 

Όπως φαίνεται ο ως άνω τίτλος που αναγράφεται στο διαδίκτυο ισχύει ως είδηση η οποία περιλαμβάνεται σαν δέσμευση στα κείμενα των τελευταίων αναθεωρήσεων του μνημονίου. Είναι η ενοποίηση των μηχανισμών είσπραξης οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.                                                                                         
   Στο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου που αποτυπώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων ύψους 8,3 δις ευρώ περιλαμβάνεται η παραπάνω πρόβλεψη. Πιο συγκεκριμένα, για να λάβει η Ελλάδα τη δόση ύψους 1 δισ. ευρώ του Ιουνίου θα πρέπει να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
    Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει κοινές διαδικασίες πολιορκίας με διοικητικά και ποινικά μέσα εναντίον όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Στην πράξη, οι φορολογικές οφειλές θα ενοποιηθούν με τις ασφαλιστικές οφειλές και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των εφοριών και των ασφαλιστικών ταμείων θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη της συνολικής οφειλής ενός φορολογούμενου ή εργοδότη που χρωστά εισφορές.
    Σημειώνεται ότι με βάση το υφιστάμενο καθεστώς οι εφορίες «κυνηγούν» τους οφειλέτες φόρων μέσω των τμημάτων Δικαστικού των εφοριών και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών. Ο μηχανισμός αυτός είναι κατακερματισμένος και η τρόικα θεωρεί ότι με την ουσιαστική ενοποίησή του πρόκειται να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. 
    Επίσης, με δεδομένο ότι την κοινή υπουργική απόφαση θα υπογράψει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες διώξεων όσων έχουν χρέη προς το δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι  χρέος άνω των 5.000 ευρώ το οποίο παραμένει ανεξόφλητο για περισσότερους από τέσσερις μήνες από λήξη της προθεσμίας πληρωμής του αποτελεί διαρκές αυτόφωρο. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή ένας οφειλέτης με χρέος άνω του συγκεκριμένου ποσού εντοπισθεί  θα οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Μπράβο και συγχαρητήρια στους ιθύνοντες !   Ωστόσο κανείς από την κυβέρνηση δεν σκέφτηκε να απαντήσει στους Τροικανούς και στους  ''φίλους μας Ευρωπαίους'' ότι αυτά τα μέτρα λαμβάνονται σε υγιείς οικονομίες και όχι σε κράτη που προσπαθούν να βγουν από τα συντρίμμια τους με οικονομίες  διαλυμένες και υπό ανασυγκρότηση, γιατί θα πρέπει όλοι οι πολίτες να βρεθούν στις φυλακές!

Κύριοι συγνώμη, αλλά ζείτε εντός των συνόρων αυτής της χώρας ή εκτός;

  Είστε Έλληνες όντως ή εχθροί του κράτους, όπως Τούρκοι ή Σκοπιανοί ;

  Παρακαλώ μη τολμήσετε να επικαλεστείτε ότι σώζετε δια της πολιτικής σας το μέλλον της χώρας, γιατί για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξουν Ελεύθεροι πολίτες και παρόν, κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί γιατί δια της αλαζονείας σας και της αμετροέπειά σας οδηγείτε τον λαό στην παράνοια, την δυστυχία, στον διωγμό, στα παγκάκια και στις φυλακές!

    Είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνεστε τι κάνετε στον Λαό αλλά και στο Κράτος ;

   Αλλάξτε παρακαλώ όσο είναι ακόμα καιρός άμεσα την ρότα σας με απλές κινήσεις, εστιάστε στα καθημερινά υπαρξιακά προβλήματα του λαού, προτρέξτε στις προηγούμενες επιστολές μου οι οποίες εκπροσωπούν σοβαρά όσο και λογικά  αιτήματα του λαού και σώστε τον εαυτό σας και το κράτος!

 Με την όποια εναπομένουσα εκτίμηση μου , ως ένας ανένταχτος πολίτης και πέρα από όποιες πολιτικές σκοπιμότητες!

 Β. Αναγνώστου                                                                                                                            3-4-2014                          

 

(Η  παρούσα επιστολή εστάλη προς τους υπουργούς  κ.κ. Στουρνάρα, Μαυραγάνη, Θεοχάρη, Χατζηδάκη, Σκορδά με ταυτόχρονη  κοινοποίηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας.)

**************

από:  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ <gge@ggk.gr>
προς:  Υπουργός Οικονομικών - Minister of Finance <Minister@minfin.gr>,
 Secr.dep@mofadm.gr,
 Χάρης Θεοχάρης <htheoharis@minfin.gr>,
 Info@khatzidakis.gr,
 Deputyminister@ypanyp.gov.gr
κοιν.:  v anagnostou <v.anagnostou.manifesto@gmail.com>
ημερομηνία:  8 Απριλίου 2014 - 3:13 μ.μ.
θέμα:  Fwd:
Αθήνα 8/4/2014, Α.Π.1324/8-4-2014

Σας προωθούμε e-mail με Α.Π.1324/8-4-2014,για πιθανές ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.

Ιδιαίτερο Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης

Βασ. Σοφίας 2, 
Κτήριο Βουλής των Ελλήνων, 
10021 Αθήνα

Τηλ. 210 3385 402/5-7
E-mail: gge@ggk.gr
Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!