Loading...
26-11-13
Προς Υφυπουργό οικονομικών  κ. Γ. Μαυραγάνη
 
Κύριε  Υπουργέ
Μετά τις διαβουλεύσεις  που υπήρξαν μεταξύ κάποιων φορέων του κλάδου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής. Τα μέλη του συνδέσμου μας αλλά και όλοι οι άλλοι σύνδεσμοι της χώρας, όπως επίσης πιστεύουμε και οι μεμονωμένοι ιδιοκτήτες Ι.Χ όλης της επικράτειας θα ήθελαν να σας επισείσουν την προσοχή στην διαμόρφωση των επικείμενων αλλαγών της φορολογίας των αυτοκινήτων. Ένας από τους λόγους που λαμβάνετε αυτή την επιστολή είναι να βοηθήσουμε έγκαιρα προς την κατεύθυνση των σωστών επιλογών και αποφάσεων σας,  γιατί εντοπίσαμε ένα μεγάλο λάθος στις προτάσεις σας και το οποίο θα πρέπει να αποφευχθεί αν θέλετε να μη υπάρξει αποτυχία στα μέτρα που θα ανακοινώσετε!

     Πιστεύουμε ότι μετά τις καταστροφικές συνέπειες που υπέστησαν οι επαγγελματίες του κλάδου, όπως επίσης και το ίδιο το κράτος από την απώλεια των εσόδων του, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια λαθών.

     Θεωρούμε ότι πρέπει να διαβουλευτείτε έγκαιρα με τους φορείς του κλάδου και δη της πρωτεύουσας, προκειμένου να σας βοηθήσουν στο έργο σας.

     Ωστόσο εμείς θα σταθούμε μόνο σε ένα σημείο των θέσεων και αναφορών σας, γιατί πιστεύουμε απόλυτα ότι για πολλούς λόγους αποτελεί την βάση της επιτυχίας των στόχων σας.

    Αναφερόμαστε στο θέμα της ακινησίας των αυτοκινήτων, που αν θέλετε να πετύχει το μέτρο αυτό, μόνο ένας τρόπος υπάρχει και στον οποίο επιτρέψατέ μας να αναφερθούμε.

    Πρέπει αυτός ο πολίτης που θα παίρνει πίσω τις κατατιθέμενες πινακίδες του να έχει την επιλογή να τις κρατήσει έναν, δυο έως το πολύ τρεις μήνες, προπληρώνοντας τα συγκεκριμένα τέλη για το όποιο διάστημα επιλέξει. Αν θελήσει να ανανεώσει θα πρέπει έως και μια ημέρα πριν της λήξης να ξαναπληρώσει, αν δεν το κάνει θα επιβαρύνεται με το επόμενο δίμηνο(αν είναι δίμηνο). Φυσικά για να αποφευχθεί  ο όποιος συνωστισμός κάθε τέλους μηνός ή διμήνου στις εφορίες, αλλά και για να είναι δίκαιο το σύστημα, πρέπει ο δικαιούχος να κάνει χρήση όλου του διαστήματος που πληρώνει και ο χρόνος να προσμετρά από την ημέρα της πληρωμής έως την ημέρα που εξαντλείται ημερολογιακά !

    Η άποψή μας είναι ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει και δεν θα λειτουργήσει, αν οι ιδιοκτήτες  παίρνοντας τις πινακίδες τους πληρώνουν για όλο το επόμενο έτος. Είναι πολύ μεγάλο λάθος, θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα το κάνουν και το μέτρο θα αποτύχει. Δηλαδή αυτός που θα πάρει τις πινακίδες του τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για 9-10 μήνες ενώ το χρειάζεται ή μπορεί να πληρώσει μόνο για κάποιους ελάχιστους μήνες;

     Δεν είναι σωστό, ούτε καν λογικό και φυσικά δεν πρόκειται να βοηθήσει σαν μέτρο αυτή την περίοδο τους πολίτες, αλλά και τα έσοδα του κράτους!

     Παρακαλούμε πολύ μελετήστε την πρότασή μας. Πιστεύουμε απόλυτα ότι αν προχωρήσετε εις την υλοποίηση της ως άνω πρότασης, τα μέτρα που θα λάβετε θα στεφθούν με επιτυχία και θα τιμήσουν εσάς και τις αποφάσεις σας, σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει αποτυχία! Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας πούμε , ότι διακαή μας επιθυμία είναι να γίνει αποδεκτή εκ μέρους σας η πρότασή μας και όχι να δικαιωθούμε στο μέλλον για την πρόβλεψή μας.

 Με   εκτίμηση

Ο  Πρόεδρος                                                  Γ. Γραμματέας

 Β. Αναγνώστου                                               Μ.Κιτσαντάς

Κοιν. και στον  αρθογράφο κ.Σ.Δημητρέλη

© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!