Loading...

Μπράβο στους κυβερνώντες !

Να χαιρόμαστε το κράτος μας, όπως επίσης και τους πανάξιους πολιτικούς  μας!

Επιτέλους βρήκαν τον τρόπο να κοροϊδέψουν τους εαυτούς τους και τον λαό για άλλη μια φορά!

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού ανάπτυξης Θ. Σκορδά για το θέμα των πλειστηριασμών και οι νέες προτάσεις της συγκυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων!

 (Αν και οι θέσεις μου είναι άλλες σε σχέση  με το θέμα της ιδιοκτησίας, κάτι που θα το δούμε και θα το εξειδικεύσουμε σαν θέμα στο αμέσως επόμενο διάστημα, δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να σχολιάσω τις δηλώσεις και πιθανές αποφάσεις του ως άνω υφυπουργού και της κυβέρνησης,  γιατί άπτονται των άμεσων πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων της χώρας, ενώ οι όποιοι κακοί χειρισμοί των θεμάτων κατά την άποψή μου, θα μπορούσαν  να μας οδηγήσουν έως και στην πτώση  της κυβέρνησης!)
  Ο εν λόγω υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: <<Αυτό που εξετάζουμε σαν κυβέρνηση είναι, πώς θα επιτευχθεί η διατήρηση της πρώτης κατοικίας, όσων πραγματικά είναι οικονομικά αδύναμοι και ταυτόχρονα να καταργηθούν οι διατάξεις που προστατεύουν τους ‘πονηρούς’ δανειολήπτες!>>
   Επίσης έθεσε ένα δεύτερο ερώτημα: <<Πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια προστασία αυτοί οι δανειολήπτες που έχουν ένα σπίτι, με  εκείνους που έχουν τέσσερα; >>
   Ως προς το πρώτο, δεν ξέρω αν τα στελέχη της κυβέρνησης σταθούν ικανά να το κάνουν, γιατί έως σήμερα δεν μας έχουν πείσει ότι μπορούν να σκεφτούν και να πράξουν σωστά. Όμως, επειδή οι αποφάσεις τους θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον της χώρας, ας φροντίσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, βρίσκοντας αυτή τη φορά τον τρόπο να το πετύχουν. Ωστόσο αν έχουν πρόβλημα στο να βρουν την σωστή λύση ας απευθυνθούν στον λαό να τους την υποδείξει!
   Σε σχέση με το δεύτερο θέμα, η δική μου η απάντηση είναι: ΝΑΙ, πρέπει να απολαμβάνουν και αυτοί την ίδια προστασία με τους άλλους πολίτες!
Οι λόγοι είναι δυο. Ο πρώτος είναι, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της κατηγορίας των πολιτών, έχει αποκτήσει δυο, τρία ή τέσσερα παιδιά, ενώ οι γονείς στερήθηκαν όλη τους τη ζωή προκειμένου να βρεθούν και αυτά, κάτω από μια στέγη!
Ο δεύτερος λόγος είναι, ότι πάλι με κόπο και στερήσεις έφτιαξαν και κάτι άλλο πέρα από το δικό τους σπίτι, για να εξασφαλίσουν κάποια εισοδήματα και έναν καλύτερο τρόπο ζωής για τα γεράματά τους!
   Αν αυτοί δεν είναι λόγοι σοβαροί και απαγορευτικοί για μια κυβέρνηση να πάρει τα σπίτια των πολιτών της, απαξιώνοντας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον τους, πετώντας τους στον δρόμο και οδηγώντας τους στην ανέχεια και στον διασυρμό, τότε τι είναι;
   Αναφερόμαστε σε ένα κράτος που πάντα το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών του ήταν τα ακίνητα, μετά από αυτό, δεν υπάρχει άλλη γραμμή άμυνας γι’ αυτούς, είναι το χάος και είναι ακριβώς  αυτό, που βιώνουν αυτή την περίοδο με τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση εις βάρος τους, ρίχνοντάς τους στην κυριολεξία στον Καιάδα!
    Τι  να  πρωτοαναφέρουμε  μέσα  σ’ αυτή  την ανέχεια  που  ζουν,  την  ανυπαρξία  της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, την μείωση των συντάξεων, την ανεργία του 27% αλλά και του 60% των νέων ή την πλήρη απαξίωση των όποιων  ξενοίκιαστων ακινήτων τους; Οι κυβερνήσεις δεν φέρουν 100% την ευθύνη που στην χώρα μας υπάρχουν μόνο πωλητές και κανείς αγοραστής, με όλα αυτά τα μέτρα που  επιβάρυναν την ιδιοκτησία;
   Φυσικά δεν φταίνε οι πολίτες για όλα αυτά, γιατί  αν δεν είχαν καταστρέψει οι ιθύνοντες την αγορά,  θα μπορούσαν να πουλήσουν κάτι για να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το κράτος και τις τράπεζες για να πάψουν να είναι υπόδικοι και έτοιμοι για τα παγκάκια και τις φυλακές!
Επειδή λοιπόν δεν φταίνε οι πολίτες που τους οδηγεί η κυβέρνηση στα παγκάκια, στις φυλακές και άλλους στην αυτοκτονία, ας βρουν τις λύσεις μαζί με τις τράπεζες, να μη πειράξουν καμία από τις ως άνω δυο κατηγορίες των πολιτών, γιατί θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου!
   Αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε λογικός ανθρώπους αυτής της χώρας, πως είναι δυνατόν να προχωρά το κράτος σε διπλασιασμό των φόρων επί της περιουσίας  των ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους κάποια  ελάχιστα ακίνητα, ιδιαίτερα όταν αυτά δεν τους προσφέρουν κανένα εισόδημα; Που θα βρουν τα χρήματα να πληρώσουν, όταν ήδη έχουν ματώσει όλα αυτά τα χρόνια χάνοντας τις δουλειές τους και κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους;
   Αυτό που θα’ πρεπε ήδη να έχουν κάνει, όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά βρίσκεται στην απέναντι πλευρά αυτών που επιχειρούν. Αντίθετα με την λογική που θα’ πρεπε να ισχύει και να εφαρμόζεται σε ένα κράτος  Δικαίου, αυτό που συνεχίζουν να κάνουν είναι να απαξιώνουν την ακίνητη περιουσία των πολιτών, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες, φορτώνοντάς τους με ποινικά αδικήματα.
   Πότε επιτέλους θα πειστούν  αυτοί που μας κυβερνούν, ότι πρέπει να ξεχάσουν την όποια επιβάρυνση σκέπτονται να βάλουν στα ακίνητα  που δεν έχουν  εισόδημα, εφ’ όσον αυτά ήδη  έχουν φορολογηθεί κατά την αγορά τους, ενώ παράλληλα φορολογούνται  ετησίως  με δεκάδες άλλους  έμμεσους  φόρους;
  Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι τελικές τους θέσεις, αλλά αν δεν απαλλάξουν τους πολίτες από τα ως άνω μέτρα, βασικά δυο τινά  μπορούν να συμβούν.

   Το πρώτο είναι να  χάσουν την περιουσία τους και το δεύτερο να βρεθούν στην φυλακή.

Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο που κάποιοι δεν θα το αποφυγουν, αυτό που λόγω της κάθετης πτώσης των τιμών, θα εξακολουθήσουν να χρωστάνε  έστω και αν έχουν βάλει  στην φυλακή!

   Επειδή είναι απολύτως λογικό, αυτές τις εξελίξεις να μη τις δεχτεί η κοινωνία στο σύνολο της, ας  φροντίσουν οι κυβερνώντες  να  βρουν  μέσα  από  τις ''αναξιοποίητες λίστες'' και  όποια  άλλα  μέσα διαθέτουν, τους κλέφτες και τους φοροφυγάδες, αυτούς που καταχράστηκαν τα χρήματα του λαού και τώρα εποφθαλμιούν τα σπίτια του, ψάχνοντας πρώτα στον κύκλο τους και μεταξύ των συναδέλφων τους να τους βρουν και να τους κατάσχουν τις δικές τους περιουσίες, βάζοντας αυτούς στις φυλακές και όχι τους έννομους πολίτες, του ενός ή των τεσσάρων ακινήτων που τα απέκτησαν με ιδρώτα, πληρώνοντας ότι τους ζήτησε το κράτος!
   Είναι κάτι που ήδη θα’ πρεπε να έχουν κάνει ενώ όλοι γνωρίζουμε τους λόγους που δεν προχώρησαν σ’ αυτό, αλλά τα ψέματα τέλειωσαν και πρέπει να πάψουν να τους καλύπτουν, γιατί αν δεν το κάνουν, σύντομα θα απολογηθούν και θα βρεθούν αυτοί στις φυλακές!
   Αν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει έγκαιρα σ’ αυτό, δεν θα είχε βρεθεί στα σημερινά αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να προχωρά σ’ αυτά τα ανομολόγητα μέτρα κατά του λαού οδηγώντας τους πολίτες  στην τρέλα και στην καταστροφή.

                                                                                                                                                                                                                  19-2-2014                                          

Βασίλης Αναγνώστου

© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!