Loading...

     Σε σχέση με την δεύτερη απόφαση, συγνώμη, αλλά παρόλο τον σεβασμό που αποδεδειγμένα διατηρούμε σε αυτή την ιστοσελίδα απέναντι στο Δικαστικό Σώμα, δεν μπορούμε να μη αναρωτηθούμε, προς τι αυτή η Θεοκρατική όσο και οπισθοδρομική απόφαση του Σ. Επικρατείας!
     Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν δεοντολογικώς σωστό για εμάς, να μη τοποθετηθούμε πάνω σ’ αυτό το θέμα  και να  παραβλέψουμε την μεγάλη αναταραχή που προκάλεσε η συγκεκριμένη απόφαση στην χώρα, καθώς τα δυσμενή σχόλια που υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, αναστάτωσαν και προβλημάτισαν τον λαό, θέτοντας ερωτήματα ως προς την ορθότητα  των Δικαστικών αποφάσεων, κάτι που βεβαίως δεν είναι ότι καλύτερο γι’ αυτή την περίοδο (και φυσικά δεν αναφέρομαι στις απόψεις των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης).
     Γι’ αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να πούμε, ότι είναι δύσκολο να δεχτεί η πλειονότητα του λαού μας, ότι η χώρα πρέπει να γυρίσει πίσω σε άλλες περιόδους, πηγαίνοντας ταυτόχρονα κόντρα στην φυσική εξέλιξη των κανόνων του διεθνούς εμπορίου, μιας εξελικτικής πραγματικότητας που υφίσταται τουλάχιστον σε όλα τα σύγχρονα κράτη και που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε αν δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε έσοδα από το ΑΕΠ της χώρας μας!
     Ωστόσο ας αφήσουμε τους Δικαστές να ολοκληρώσουν  την δουλειά τους,  περιμένοντας την τελεσίδικη απόφαση τους.

     Σε σχέση  με το πρώτο θέμα μας, που αφορά αυτόν τον  απίθανο τύπο και ασταμάτητο ''Εθνικό Ευεργέτη της χώρας μας''  κ. Λάτση, για άλλη μια φορά κάποιοι φρόντισαν και φυσικά όχι ο λαός, αλλά κάποιοι της κυβέρνησης, με έναν απαράδεκτο ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ  διαγωνισμό να του δοθεί το Ελληνικό ως ένα επί πλέον δώρο,  μετά το δώρο της Εθνικής τράπεζας και μιας σειράς άλλων διαχρονικών  δώρων που του έχουν δοθεί, όπως επίσης και πολλών άλλων λαμογιών που του επέτρεψαν να κάνει εις βάρος του λαού και του κράτους, για να αυξήσει τα δισεκατομμύρια του!
     Δεν ξέρω εδώ αν πρέπει να προσθέσουμε και την ξαφνική τοποθέτηση της τελευταίας στιγμής του κ. Χαρδούβελη (ανθρώπου του κ. Λάτση) στο ΥΠ.ΟΙΚ. με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, αφήνοντας τον κάθε πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα!
     Ωστόσο ήρθε η στιγμή να επέμβει το Ελεγκτικό Συνέδριο και ελπίζουμε να ακυρώσει τον διαγωνισμό, ρίχνοντας φως στις παραβατικές μεθοδεύσεις και παραβιάσεις των όρων του διαγωνισμού, που στάθηκαν αιτία να πετάξουν έξω τους άλλους υποψήφιους, για να βρεθεί τελικά μόνος του με αγκαλιά το Ελληνικό, το καλύτερο κομμάτι της Αττικής γης, στην τιμή που επιζητούσε και με τους όρους που ήθελε!
     Και ναι, εφόσον αποδειχθεί το ως άνω, έως πότε επιτέλους αυτοί που προβαίνουν σε αυτές τις παραβατικές ενέργειες και πράξεις θα βρίσκονται εκτός φυλακής; Όταν αποδεικνύεται η ενοχή κάποιου που είναι ο ηθικός αυτουργός και ο μόνος που επωφελείται από ένα έγκλημα δεν πρέπει να συλλαμβάνεται, να δικάζεται και να καταλήγει στην φυλακή; Για τους ισχυρούς και οικονομικά δυνατούς ισχύουν άλλοι νόμοι;
omerta είναι αυτή και πόσες φορές θα δούμε το ίδιο έργο;

     Πιστεύω απόλυτα ότι αυτή την περίοδο το Δικαστικό Σώμα πραγματικά παράγει σοβαρό έργο και προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, ακόμα και από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης!
     Ας ελπίσουμε λοιπόν σαν λαός ότι οι κυβερνώντες θα πάψουν να παρεμβαίνουν στο έργο των Δικαστών και ότι πολύ σύντομα αυτόν και πολλούς άλλους ομοίους του, θα τους δούμε όλους μαζί στον φυσικό τους χώρο, εκεί που ανήκουν και που θα’ πρεπε να βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό!

Με εκτίμηση προς τους θεσμούς και τους πολίτες που αγωνίζονται γι’ αυτούς

Β. Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!