Loading...

Αγαπητοί μου φίλοι

   Έστω και αν υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ότι θα μπορούσαμε ίσως να καταλήξουμε σε πρώιμες εκλογές, φτάσαμε εκεί όχι με τις προβλεπόμενες και καλύτερες συνθήκες!
   Δυστυχώς οι ραγδαίες εξελίξεις δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε τον διαμεσολαβητικό ρόλο μας, που είχε ως στόχο, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΩΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
   Ωστόσο επιτρέψτε μου να πω ότι είμαι σχετικά ικανοποιημένος, γιατί αποδεικνύεται ότι μετά απο13 μήνες συνεχών αναφορών μας και κοινοποιήσεων των άρθρων μας προς όλους τους ως άνω και επί πλέον προς τα Μ.Μ.Ε, όπως επίσης και προς όλα τα κόμματα της βουλής (εκτός της Χ.Α), αν κρίνουμε από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όλα τα κόμματα έκαναν την υπέρβαση τους προχωρώντας σε μεγάλα ποσοστά ανανέωσης των υποψηφίων τους και αυτό είναι βεβαίως μια καλή αρχή για τον τόπο!

   Από εδώ και πέρα αυτό που μέλει να δούμε στην πράξη είναι, αν τα άτομα που επιλέχτηκαν είναι σωστά και αν θα τιμήσουν αυτούς που τους ψήφισαν, δηλαδή τον λαό, και όχι αυτούς που τους επέλεξαν!

  Φυσικά έχω τις ενστάσεις μου ως προς την αποτελεσματικότητα του ως άνω εγχειρήματος, γιατί πως είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι στο σύστημα και στην χώρα, όταν παραμένουν οι ίδιοι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν τις όποιες δικές τους παραβατικές πράξεις και ανομήματα, όπως επίσης και των άλλων προκατόχων τους!
  
Γι’ αυτό επιτρέψατε μου να πω (και ελπίζω να διαψευστώ), ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα αν δεν οδηγηθούμε στην ως άνω Νέα Πολιτική μας Πρόταση!
   Πιστεύω απόλυτα ότι χρειάζεται μια εκ βάθρων αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος όπως επίσης και ριζική αλλαγή του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Αν αυτά τα δυο δεν εφαρμοστούν όπως περιγράφονται στο βιβλίο μου και στοιχειωδώς σε κάποια από τα άρθρα μου,
δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο!

   Λυπάμαι πολύ που δεν γίνομαι ευχάριστος, αλλά έστω κι’ αν όλο αυτό σε κάποιους θα μπορούσε να ακουστεί ως εγωιστικό ή οτιδήποτε άλλο, περνώντας τα χρόνια πολλοί θα είναι αυτοί που θα με θυμηθούν!
   Ωστόσο η όποια δικαίωση μου δεν μου λέει κάτι, γιατί δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα σε κανέναν. Αυτό που θα ήθελα να συμβεί και θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνει είναι, αυτή η πολιτική πρόταση να μετουσιαστεί σε όραμα όλου του λαού μας, γιατί μόνο μέσω αυτής μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο, να βοηθήσουμε την χώρα μας, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές!

Προς όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες της χώρας

 
Με εκτίμηση

Βασίλης Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr          
© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!