Loading...


Φίλες και φίλοι μου, δείτε που μας οδηγούν οι εξελίξεις: Κατά την ΤτΕ αυτό που μπορεί να φαίνεται σήμερα σαν «ευλογία» για τις τράπεζες, δηλαδή μια μεγάλη επιτάχυνση της ρευστοποίησης ακινήτων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενέχει τον κίνδυνο να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ γι’ αυτές προκαλώντας κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, απομειώνοντας τελείως τις αξίες των εμπράγματων εγγυήσεων!  


     Αν αφήσουν να συμβεί αυτό, πλέον των κοινωνικών αντιδράσεων και ταραχών που θα υπάρξουν στον τόπο και που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ελέγξει και να παραμείνει στην εξουσία, οι τράπεζες, εν όψει του μεγάλου κινδύνου να μη φανούν συνεπείς έναντι των Θεσμών στο αυστηρό χρονοδιάγραμμα που τους έχει τεθεί και στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι τους για την μείωση των ποσοστών των κόκκινων δανείων, με τον χρόνο πλέον να τις πιέζει ασφυκτικά, μοιραίως θα οδηγηθούν στην υλοποίηση του Δίκαιου αιτήματος όλων των δανειοληπτών της χώρας, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΤΩΝ FUNDS ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ !!!!!!!!!!!!  

     Κατά δεύτερον, αυτό που επίσης θα αναγκάσει τις τράπεζες να οδηγηθούν στην αποδοχή του δίκαιου αυτού αιτήματος, δίχως να χρειαστεί πλέον να ψηφιστεί στη Βουλή ο αντίστοιχος νόμος από τους ανάλγητους και δοσίλογους πολιτικούς μας είναι, ότι τα «Κόκκινα» δάνεια της… πεντάρας» όπως τα προσδιορίζει πλέον η τραπεζική αγορά μετά τις εξευτελιστικές προσφορές της εξαγοράς τους από τα distress funds να τα ζητούν σε απίστευτα χαμηλές τιμές προσφέροντας ελάχιστα σεντς για κάθε ευρώ, τους οδηγούν πλέον στην απόφαση να πάψουν να τους τα παραχωρούν!!!

     Ωστόσο, αν και άργησαν να το κάνουν, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη τελικά για όλους και δείτε γιατί:                     
     α) Για τις ίδιες τις τράπεζες, γιατί μπορούν να βάλουν κάποιο κέρδος στα ταμεία τους ζητώντας ένα 2-3% επιπλέον των τιμών που τους προσφέρουν τα funds!  
     β) Για το κράτος που θα εισπράξει κάποιους φόρους που δεν θα εισέπραττε αν αυτά δοθούν στα funds και όχι στους δανειολήπτες!              
     γ) Και το κρισιμότερο, θα σωθούν οι περιουσίες του μεγαλυτέρου ποσοστού των δανειοληπτών της πατρίδας μας, γιατί με κάποιο τρόπο είτε από φίλους είτε από συγγενείς έχοντας να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, θα βρουν τον τρόπο να το κάνουν!!!!!!!
     δ) Κι αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, θα αποφευχθούν τα χειρότερα, αυτά  που κανείς μας πιστέψτε δεν θα 'θελε ποτέ να δει και να ζήσει σ’ αυτόν τον έρμο τόπο!!!

    
     Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λαός μας!
     Αν τα ως άνω εξελιχθούν όπως τα περιγράφουμε -κάτι που όπως φαίνεται θα συμβεί-, Κυβέρνηση και Ν.Δ. ας μην τολμήσουν να επικαλεστούν ποτέ ως άλλοθι αυτό το αποτέλεσμα για να γλυτώσουν την δίωξη και την καταδίκη τους, γιατί σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη δεν θα έχουν καμία ανάμειξη!

     Αντιθέτως, υπήρξαν σκανδαλωδώς αρνητικοί και αδιάφοροι, πάντα πολέμιοι της πρότασης μας από τη πρώτη στιγμή προδίδοντας τον λαό τους , φτάνοντας στο σημείο να αγνοήσουν έως και τις προτροπές των Γιούνκερ και των Μοσκοβισί, για τους λόγους που φυσικά όλοι γνωρίζουμε!!! 
    
Κύριοι, ο λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την προδοσία σας και ως διαπιστευμένοι πλέον δοσίλογοι, είτε υπάρξουν θετικές εξελίξεις είτε όχι, να θυμάστε ότι σύντομα θα κληθείτε να πληρώσετε το τίμημα που σας αξίζει!!!!!!

    
     Τέλος, απευθυνόμενος προς τους τελευταίους εναπομείναντες έντιμους και υπεύθυνους για τις ως άνω αποφάσεις: Κύριοι, αυτή τη φορά σκεφτείτε με το χέρι στην καρδιά και όχι στην τσέπη, ενεργώντας και πράττοντας ως Έλληνες!!!  

     Απευθύνουμε έκκληση προς όλους σας και εν ονόματι όλων των δανειοληπτών της χώρας, ζητώντας να τους καλέσετε άμεσα προσφέροντας τους την εξαγορά των δανείων τους ως η πρόταση μας! Ο λαός αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τα δάνεια του, δεν πρέπει να τους μετατρέψετε σε παρίες και άστεγους, είστε Έλληνες!!!   
    
     Δεν μπορεί να καταδικάσετε τον λαό για κάτι που έκαναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι πολιτικοί του!!!!!!
     Σώστε τον λαό σας και την πατρίδα σας!!!!!!!!!!!!Β. Αναγνώστου                                                                  
Συγγραφέας - αρθρογράφος                                                                               

www.manifesto.com.gr

© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!