Loading...
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - 3: Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ MIAΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ!
Κλίκ για μεγέθυνση

      Τελικά όπως λέει και ο λαός μας, ''Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια'' κι αναφερόμαστε φυσικά στον μοναδικό του είδους Παύλο Πολάκη!
      Ωστόσο, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ότι αναφερόμαστε ενίοτε σε κάποια άρθρα του «Σin», αυτό δεν λέει ότι συντασσόμεθα με τις γραμμές του Σύριζα. Πλέον αυτού, έστω κι αν τα κίνητρα τους είναι διαφορετικά από τα δικά μας θεωρώντας ότι κάποιες από τις αναφορές τους είναι σωστές, νοιώθουμε πως έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον λαό να αναφερθούμε στο άρθρο που ακολουθεί:
      6-22- Sofokleousin.gr- "Funds των... 100 ευρώ, αγόρασαν κόκκινα δάνεια 135 δις!" 
      Την σκοτεινή και περίεργη πτυχή αυτής της μαύρης σελίδας της σύγχρονης ιστορίας μας αναδεικνύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης. Ο πρώην υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι 37 funds με κεφάλαιο από 100 έως 2.000 ευρώ, κατόρθωσαν να "αγοράσουν" ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού ιδιωτικού χρέους, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση δανείων 135 δισ. €, κοιτάζοντας στο 2021 Greenpeace 00:04 % Buffered 00:30 / 02:35.

      Όπως φαίνεται στη σχετική λίστα, πολλά εξ αυτών έχουν την ίδια διεύθυνση έδρας, ενώ ουδείς γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους. Πολλά εδρεύουν στο Δουβλίνο, στο κτίριο Palmerston House επί της οδού Fhenian - ένα "σιδερόφρακτο σχεδόν ετοιμόρροπο κτίριο-ρημαδιό, με άδειους χώρους και χωρίς υπαλλήλους", όπως επισημαίνει ο κ. Πολάκης. Ο πρώην υπουργός μιλά για «συνεχιζόμενο έγκλημα το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί σήμερα να ολοκληρώσει, με την εισαγωγή για ψήφιση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για το ΤΧΣ" και ουσιαστικά να δώσει πίσω σ' αυτούς που τις χρεοκόπησαν τις τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες από το λαό τράπεζες. Επίσης προαναγγέλλει και νέες αποκαλύψεις από τον Τ. Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.  
      Η ανακοίνωση του Π. Πολάκη «Μετά από τις τόσες καταγγελίες για τα προσωπικά και οικογενειακά δράματα που τραυματίζουν θανάσιμα τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να ξετυλιχθεί το κουβάρι της μεγάλης απάτης και ενός μαζικού εγκλήματος που συντελείται οργανωμένα και κορυφώνεται τα τελευταία 3 χρόνια (+ 5 θα συμπληρώσουμε εμείς μαζί με του Σύριζα) εις βάρος της περιουσίας και της ζωής χιλιάδων ανυποψίαστων Ελλήνων δανειοληπτών από μια δράκα τραπεζιτών, συνεπικουρούμενων από διευθυντικά στελέχη χρημ/πιστωτικών ομίλων, καθηγητές πανεπιστημίου, εκδότες- και βέβαια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που από τα πρώτα πράγματα που έσπευσε να «τακτοποιήσει» στη θητεία της ήταν η με νόμο ποινική απαλλαγή των τραπεζιτών από τις ευθύνες που απορρέουν από αυτό το έγκλημα!

      Πέρα από την ουσιαστική «ομερτά» που έχει επιβληθεί στον δημόσιο λόγο, την εξοργιστική «αφωνία» της Δικαιοσύνης και το «αδιάφορο (;) σφύριγμα» των αρμόδιων υπουργών και του πρωθυπουργού, δεν είναι εύκολο να αποτιμηθεί με απλές και κατανοητές λέξεις η πραγματικά σύνθετη μέθοδος που επέλεξαν τα κοράκια αυτά για να εξαφανίσουν τα ίχνη και τις διαδρομές των εισπράξεων από τους ελληνικούς πλειστηριασμούς (επαναγορά της πρώτης αγοράς/ τιτλοποίησης με το νόμο Παπαντωνίου 3156/2003 και τελικά αγορά από θυγατρικά τους σχήματα).    
     
Το συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση να ολοκληρώσει με την εισαγωγή για ψήφιση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για το (ΤΧΣ), που έρχεται με συγκεκριμένες ρυθμίσεις να αφαιρέσει κάθε προηγούμενο δικαίωμα παρέμβασης που είχε στις αποφάσεις των Π. Ιδρυμάτων για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων σε αυτούς που τις χρεωκόπησαν. Λογαριάζουν όμως «χωρίς τον ξενοδόχο», γιατί το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα απαλλάξει τους ανυπεράσπιστους σήμερα δαν/λήπτες από το δόκανο που έστησαν οι τράπεζες. (Ωστόσο το δικό μας φυσικά ερώτημα είναι ένα-Δηλαδή θα ξανάρθει το Σύριζα να σώσει πάλι τους κόκκινους δαν/πτες "όπως έκανε το 2015 με τη Σεισάχθεια";) ΝΤΡΟΠΗ!!!
      Και το άρθρο συνεχίζει: "Δημοσιοποιούμε λίστα με τα 37 FUNDS (από τα 41 συνολικά) για τα οποία βρήκαμε στοιχεία, με διευθύνσεις, εταιρείες μετόχους και μετοχικό κεφάλαιο, τα οποία εδρεύουν κυρίως στην Ιρλανδία (όπου στήθηκε το «παιχνίδι») από το 2019 και μετά που αγόρασαν 135 δις € ελληνικά δάνεια (φωτό 3.)  Στη λίστα αυτή μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει μεταξύ άλλων 11 FUNDS με μετοχικό κεφάλαιο 0 € και άλλα 11 με 100 €. Υπάρχει μάλιστα FUND με κεφάλαιο 100 € και 76 μετόχους (κάποιοι «μέτοχοι» συνέβαλαν με κεφάλαιο λιγότερο από 1 €). Γενικά, το μικρότερο άνευ κεφαλαίου FUND έχει πάρει 2,5 δις € σε τιτλοποιήσεις (πχ. Amoeba με αξίες ακινήτων άνω των 1,6 δις) και το μεγαλύτερο (SNF) περίπου 35 δις με τα δικαιώματα προαγοράς! Πολλά από αυτά τα FUND εδρεύουν Ιρλανδία στην οδό FHENIAN PALMERSTON HOUSE, DUBLIN 2, σε κτίριο (φωτό) που είναι γεμάτο δισεκατομμύρια από ελληνικά δάνεια.

      Αλήθεια κ. Στουρνάρα, γνωρίζετε άραγε σε ποιον ανήκει αυτό το σιδερόφρακτο κτίριο (ετοιμόρροπο - ρημαδιό, με λίγες παλέτες χαρτί, άδειους χώρους, χωρίς υπαλλήλους και κλιματιστικά (φαίνονται μόνο κάποιοι παλιοί ανεμιστήρες από τα παράθυρα) και με λακκούβες στην είσοδο;
      Πείτε μας εσείς και ο κ. Μεγάλου της Τρ. Πειραιώς, πως αγοράστηκαν 135 δις και πλέον ελληνικά δάνεια από εταιρείες με κεφάλαιο 100 € και τι έγινε το 2019 με την εταιρ. SNF (ΠΕΙΡΑΙΩΣ);
      Πόσα και ποια κεφάλαια αγόρασαν 135 δις κόκκινα ελληνικά δάνεια με τη μέθοδο/απάτη της δήθεν τιτλοποίησης; Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι είναι από πίσω; Που είναι κρυμμένες οι συμβάσεις από τις τράπεζες προς τα FUND των 100 € μετοχικού κεφαλαίου; 
      Έχουμε όμως κι άλλα εύλογα ερωτήματα (εμείς και χιλιάδες συμπολίτες μας που ακούν άναυδοι...), την ώρα που μαθαίνουμε για χαριστικές ρυθμίσεις σε δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εκλεκτούς φίλους της συμμορίας ή για τα «δανεικά και αγύριστα» εκατομμύρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Αυτό το κτίριο (φωτό ΕΔΡΑ 2) με το πράσινο φως (δεν είναι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ βέβαια, αλήθεια... που και πόσο τα πούλησαν αυτά οι τράπεζες;) μήπως είναι το Victoria building, Dublin 4 που στεγάζει τα «αέρινα φαντάσματα» (τα αποκαλούν FUND) GALAXY II, Galaxy III, GALAXY IV, Alpheus Hellas Designated Activity Company, Intrum Hellas 2, ORION X ACTIVITY COMPANY, Funding Designated Activity Company, COSMOS DAC, GEMINI CORE DAC...; Και που όλα μαζί αυτά τα FUNDS  έχουν κεφάλαιο 2.000 €; Ούτε ΙΚΕ μίας στάσης να ήταν... Και για να μην προστρέξει κανείς να μιλήσει για «λόγια χωρίς αντίκρισμα», μια ματιά στα επίσημα έγγραφα (φωτό 1. & 2.) από τυχαία επιλεγμένα 3 FUND από το αρχείο μας, πείθει επαρκώς... Μπορεί να 'ναι στα Αγγλικά, αλλά αυτοί που πρέπει... καταλαβαίνουν!
      Τυχαία άραγε απάλλαξε ο Μητσοτάκης τους τραπεζίτες; Τυχαία άραγε είπε ένας διευθύνων σύμβουλος συστημικής ελληνικής τράπεζας (όταν στηνόταν η δουλειά το 2019-20), «Αν μας ανακαλύψουν θα μας εκτελέσουν στο Σύνταγμα»!          
     
      Αγαπητοί φίλοι και φίλες, όλα τα ως άνω δεν είναι δικά μας. Αυτό που κάναμε ήταν να αναδημοσιεύσουμε ένα μέρος του άρθρου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του καθώς δεν έχουμε πληροφορηθεί δυστυχώς αν για όλα αυτά απάντησε η κυβέρνηση και η τράπεζα Ελλάδος!          
      Ωστόσο κύριε Πρωθυπουργέ, πέραν όλων των ως άνω αλλά και όσων έχουμε αναφερθεί εκατοντάδες φορές στα άρθρα μας, αν όλα αυτά ισχύουν καταλαβαίνετε το βάρος της ευθύνη σας; Εδώ δεν μιλάμε πλέον για απλό σκάνδαλο, θα είναι το τέλος κάθε υπευθύνου, όλων αυτών που σιώπησαν και συνέπραξαν στην παντοκρατορία των τραπεζών και αυτών που τις διαφεντεύουν λεηλατώντας τη χώρα και τον λαό με πρώτα θύματα τους δανειολήπτες υπό την δική σας σκέπη και ένοχη ανοχή!
      Παρακαλούμε πολύ, συσκεφτείτε με τους συνεργάτες σας και αναρωτηθείτε, μήπως το αυτονόητο που ζητούν δικαίως οι "κόκκινοι" δανειολήπτες, πέραν της ηθικής υποχρέωσης που έχετε απέναντι τους, θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο όπλο στην φαρέτρα σας εναντίον αυτών που επιζητούν την πτώση σας, αλλά και ταυτόχρονα την ιδανική λύση στο πρόβλημα της οικονομίας, καθώς οι θετικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την απαλλαγή του βάρους των δανείων τους είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσουν ως ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ για κάθε επαγγελματία και καταναλωτή της χώρας απογειώνοντας την οικονομία, οδηγώντας τον λαό και τον τόπο εκεί που θα θέλαμε όλοι, λαός και κυβέρνηση, σε κάποιες δεκαετίες χρυσές όπως αυτές του πρόσφατου παρελθόντος! 

      Τέλος, παρακαλούμε αυτή τη φορά δείτε σοβαρά την πρόταση μας γιατί ίσως αυτή αποτελεί και την μοναδική λύση στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα! 
      Τα λάθη που έχουν γίνει είναι πολλά και των προκατόχων σας και δικά σας, λάθη που έθεσαν υπό ομηρία τον λαό μας και την Πατρίδα και το σκάνδαλο της ΕΥΠ ας είναι το τελευταίο, αρκετά! 
     
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ & ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ!!!

      ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.! ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!


 Β. Αναγνώστου        Συγγραφέας - Αρθρογράφος 
      
 
www.manifesto.com.gr                     
          

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!