Loading...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ENA AΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ …
Κλίκ για μεγέθυνση

      Ένα λάθος που μας επιβάλει πλέον να αλλάξουμε άμεσα την πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία, αν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε μια νέα Εθνική τραγωδία!                                          
      Όπως γνωρίζουμε όλοι, καμιά κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, εκτός αυτής του Α. Παπανδρέου, δεν τόλμησε ποτέ να σηκώσει το ανάστημα της απέναντι στους Τούρκους. Ωστόσο, πέρα και πάνω από κόμματα επειδή επιβάλλεται να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ως Έλληνες τις επιτυχίες της κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική. 
      Φανταστείτε μόνο από το 2019 έως σήμερα να βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας το "παιδί του λαού" ο Α. Τσίπρας. Αυτός, που πλέον όλων των άλλων έχοντας δώσει και τα δάνεια του λαού στα
Funds να τους ποιούν το αίμα, δεν ψήφισε καν τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία άλλαξαν τις ισορροπίες μεταξύ των δυο χωρών, αναγκάζοντας την Τουρκία σήμερα να αλλάξει προσωπείο -γιατί περί αυτού πρόκειται, ας μην είμαστε αφελείς-. Ας σκεφθούμε λοιπόν, ποια θα ήταν  σήμερα η συμπεριφορά των τούρκων  απέναντι μας αν δεν είχε συμβεί αυτό, καθώς τίποτα δεν θα τους εμπόδιζε να εισβάλουν στα νησιά μας και στη Θράκη!

      Ωστόσο, δεν διστάζουμε να πούμε ότι η επίσκεψη Ερντογάν υπήρξε όντως ένα φιάσκο δικαιώνοντας μας στο προηγούμενο άρθρο μας, καθώς ο πρ. της Τουρκίας αναφέρθηκε τελικά σε όλες τις διεκδικήσεις τους έστω και περιληπτικά, περνώντας  στην διεθνή κοινότητα προκλητικά μέσα στην πατρίδα μας τα μηνύματα του, μετατρέποντας την Ελλάδα με την δήθεν επανάκαμψη τους στην Δύση σε γέφυρα σωτηρίας τους.  Ένα λάθος, που η κυβέρνηση προσπαθεί έντεχνα να το παρουσιάσει ως μια τεράστια πρόοδο στις μεταξύ μας σχέσεις, κρύβοντας κάτω από το χαλί όλα τα προβλήματα που μας χωρίζουν και δη σε μια περίοδο που οι συνθήκες σαφώς μας  επιτρέπουν καλύτερους και ποιο δυναμικούς χειρισμούς!         
      Στιγμές που η Τουρκία βρίσκεται απέναντι σε όλη τη Δύση και όχι μόνο, εκλιπαρώντας για  μαχητικά αεροπλάνα και άλλους εξοπλισμούς με την οικονομία της υπό κατάρρευση, σε αντίθεση με την Ελλάδα που για πρώτη φορά έχει πάρει κεφάλι σε όλα, με Διεθνείς συμμαχίες, νέους εξοπλισμούς  και ισχυρή οικονομία, βλέπουμε έναν Ερντογάν να αλλάζει άρδην την επιθετική του πολιτική και φυσικά όχι γιατί το θέλει αλλά γιατί αδυνατεί πλέον για πολλούς λόγους να κάνει οτιδήποτε!     
      Ωστόσο ως χώρα, αντί να δράξουμε την ευκαιρία περνώντας τα μηνύματα μας στην Τουρκία και στην παγκόσμια  κοινότητα, υπολειπόμενοι στρατηγικής και τσαγανού συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη!  

      Ποτέ έως σήμερα ως Ελλάδα δεν αναφερθήκαμε και εμείς όπως θα έπρεπε να έχουμε κάνει πολλά χρόνια τώρα για αντιπερισπασμό προς την Τουρκία, στα αντίστοιχα "Εθνικά οράματα της ψυχής μας" -όπως θέλουν να τα χαρακτηρίζουν οι επαΐοντες γείτονες μας- και στις διεκδικήσεις των χαμένων εδαφών μας, που μέσα από τους αιώνες δυστυχώς βρίσκονται σήμερα στα χέρια τους.  
      Κάτι που αν το είχαμε κάνει φτάνοντας στα Δ. Δ. θα είχαμε να παρουσιάσουμε και εμείς τις δικές μας διεκδικήσεις ενισχύοντας την διαπραγματευτική μας θέση, βοηθώντας και τους Δικαστές να απορρίψουν τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις τους.
      Είναι αδιανόητο και πέραν κάθε λογικής, όλα τα κόμματα εξουσίας και όλοι οι πολιτικοί της χώρας μας να μην έχουν καταλάβει έως τώρα, ότι όταν οι Τούρκοι φέρουν στα Δ. Δ. τα αιτήματα τους διεκδικώντας τα εδάφη μας αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η Ελλάδα μη έχοντας καταθέσει αντίστοιχα αιτήματα, είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και τελικά χαμένη!  

      Κύριοι, συνειδητά ή όχι διαπράττετε ένα μείζον Εθνικό ατόπημα για το οποίο η πατρίδα μας  θα κληθεί σύντομα να πληρώσει βαρύ τίμημα. Αντιλαμβάνεστε τι κάνετε; Αλλάξτε επιτέλους ρότα επιστρέφοντας τους ως μπούμερανκ αυτά που μας κάνουν, διεκδικώντας πλέον και εμείς με τη σειρά μας τις δικές μας κατακτήσεις επί των εδαφών τους, αναφέροντας τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας που όλα τα κράτη της γης γνωρίζουν και που θα έλυναν τα χέρια των Δικαστών απορρίπτοντας τους ανεδαφικούς και παρωχημένους γελοίους ισχυρισμούς τους τον 21ο Αιώνα. Θέσεις και αιτήματα που αν γίνουν αποδεκτά δικαιώνοντας τους έστω και κατά το ελάχιστο, θα πρέπει ολόκληρος ο πλανήτης πλέον με την Ιστορία που έχει η κάθε χώρα να εξαφανιστεί!                            
      Αφήσαμε τους Τούρκους να επαναδιεκδικούν εμμονικά τις πάλαι ποτέ οθωμανικές κατακτήσεις τους, ωστόσο, δεν φροντίσαμε και εμείς να αντιτάξουμε ποτέ σ΄αυτές και τις δικές μας κατακτήσεις, του Μ. Αλεξάνδρου, της Μ. Ασίας, της Ανατ. Θράκης, των λοιπών νησιών του Αιγαίου και ότι άλλο…!  Ταυτόχρονα τους επιτρέπουμε να μας απειλούν αν υπερβούμε τα 6 μίλια με  casus belli, όταν ισχύουν τα 12 σύμφωνα με τη Σ. τ. Η.Ε του  Δ. της Θάλασσας.   
 
      Κύριε
Πρωθυπουργέ, ακούστε μας έστω για μια φορά, εδώ κάνετε λάθος! Πρέπει να πάρετε άμεσα την απόφαση να βγει σύσσωμη η κυβέρνηση να υποστηρίξει αυτή τη γραμμή σε κάθε Μ.Μ.Ε. εντός και εκτός Ελλάδος!
      Είναι αυτό που α) θα προβληματίσει κάθε κυβέρνηση κάνοντας την να αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη μέρα σε όλον τον πλανήτη σε περίπτωση που τα Δ.Δ. θελήσουν να δικαιώσουν το αίτημα της Τουρκίας και β) θα ακυρώσετε όλες τις φρούδες ελπίδες των γειτόνων μας γελοιοποιώντας τους με τις προπατορικές εκτός τόπου και χρόνου αιτιάσεις τους, φέρνοντας τους πλέον απέναντι όχι μόνο στους Δικαστές αλλά και προς την παγκόσμια κοινότητα!            
      Δώσατε τις "εξετάσεις σας" στις ΗΠΑ και τις περάσετε με άριστα, μπορείτε, μη χαλάσετε την εικόνα που έχετε κτίσει κάνοντας κακό και στην πατρίδα!

      Παρακαλούμε αλλάξτε ρότα απέναντι στην Τουρκία τώρα, όσο υπάρχει χρόνος πριν είναι αργά, χαράσσοντας νέα πολιτική γραμμή στα Εθνικά μας θέματα γιατί ο χρόνος τελειώνει. Είναι αυτό που χρειάζεται να κάνει τώρα η πατρίδα μας για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες όταν θα φτάσει πλέον στα Δ. Δικαστήρια να υπερασπιστεί τα σύνορα της!!!
      Δεν είμαστε ο εχθρός σας, δεν είμαστε απέναντι σας, είμαστε μαζί σας ως πατριώτες και ακτιβιστές πέρα και πάνω από κόμματα και φανατισμούς έχοντας έναν και μόνο στόχο, να βοηθάμε πάντα την πατρίδα και τον λαό μας!                                           

Β. Αναγνώστου   Συγγραφέας - Αρθρογράφος    

www.manifesto.com.gr

                                                                                                                                                   

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!