Loading...


Όταν μια χούφτα “άνθρωποι”, 8 δίποδα σκεπτόμενα και ενεργούντα ως τετράποδα όντα είναι κάτοχοι του μισού πλούτου της γης, πώς μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, στοιχειώδης ευημερία και ειρήνη μεταξύ των λαών;

     ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ 7,35 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!

    
     Ο Αρμαγεδδώνας και ο χάρος δεν κάνουν διακρίσεις σε πλούσιους και φτωχούς, σε πολιτικούς και μη, κι αυτό πρέπει να φτάσει έγκαιρα στα αυτιά κυρίως όλων των εχόντων και αυτών που αποφασίζουν για τις τύχες των λαών, πριν είναι αργά για όλους!!!    

    
     Ολόκληροι λαοί σε όλα τα μήκη και πλάτη  της γης, είτε το ήθελαν είτε όχι, έχουν περάσει πλέον στην αντίπερα όχθη στοχεύοντας τους ισχυρούς, κράτη και πολίτες, όλους αυτούς που παίζουν με τις πατρίδες τους και τις ζωές τους. Άλλοι πήραν ήδη τα όπλα και σκοτώνουν αδιακρίτως πλουσίους, οικονομικούς παράγοντες και πολιτικούς έως και αθώους, άλλοι βγαίνουν ειρηνικά στους δρόμους να διεκδικήσουν τα δίκαια τους και το δικαίωμα να ζήσουν κι αυτοί ως άνθρωποι και άλλοι μεταλλάχτηκαν πλέον σε οργανωμένα κράτη τρομοκρατών, αλλάζοντος ριζικά και δραματικά τον τρόπο ζωής όλων μας!           


     Και ενώ συμβαίνουν αυτά και όλος ο πλανήτης φαντάζει έτοιμος να εκραγεί έχοντας ηγέτες αμφιλεγόμενους και επικίνδυνους για την παγκόσμια κοινότητα και ειρήνη, ανθρώπους που δεν θα ‘πρεπε επ’ ουδενί να διοικούν κράτη και λαούς, οι πλουσιότεροι του πλανήτη για άλλη μια χρονιά το 2016, αύξησαν τις περιουσίες τους κατά $237 δις και αυτά είναι μόνο τα δηλωθέντα. Φυσικά δεν μας είπαν ποτέ και δεν θα μας πουν και τώρα, πόσα είναι τα ανεπίσημα στους “παραδείσους” και πότε θα πάψουν να κοροϊδεύουν τους λαούς!


     Κλεισμένοι στους πύργους τους πίσω από τις σιδερόφρακτες πόρτες τους, ζώντας στον δικό τους τάχα ονειρεμένο κόσμο, ξεχνούν ότι ζουν ως έγκλειστοι θανατοποινίτες και όχι ως ελεύθεροι άνθρωποι, πιστεύοντας ότι αυτή πρέπει να είναι η ζωή τους. Ωστόσο, δικιά τους η ζωή, δικό τους και το πρόβλημα. Όταν ξυπνήσουν από το όνειρο τους, θα είναι αργά πλέον και γι’ αυτούς!                                
     Αναρωτιέται κανείς,  πως είναι δυνατόν να βλέπουμε ευφυείς ανθρώπους (αν τους κρίνουμε από αυτά που πέτυχαν στη ζωή τους), να πιστεύουν ότι απ’ όλο αυτό θα βγουν αλώβητοι και ασφαλείς.                                                                   
     Μα τόσο αφελείς; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους;     

     Αλλά και πάλι, έστω κι αν αυτή είναι η επιλογή τους, εμείς ως παγκόσμιοι πολίτες τι κάνουμε και γιατί τους επιτρέπουμε να ζουν εις βάρος των λαών μας;                                                                                         

     

     Και μη σκεφτεί καν κανείς να πει ότι έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, γιατί διαπράττει
το μεγαλύτερο έγκλημα απέναντι στα παιδιά του και στις επόμενες γενιές όλων των λαών της γης!!!      

    
     Αν οι λαοί σκέπτονταν πάντα έτσι, ακόμα οι άνθρωποι θα βρίσκονταν πάνω στα δέντρα!


Βασίλης Αναγνώστου                                   
www.manifesto.com.gr

                                                                                                                                

© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!