Loading...


Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που βλέπω την εικόνα του Αλέξη, μου έρχεται στο νου η ταινία “ο μπακαλόγατος”. Συγχωρέστε με που τέτοιες στιγμές διακωμωδώ τα γεγονότα, αλλά αυτό το παιδί μου θυμίζει τον Ζήκο, το παιδί των θελημάτων, αυτόν τον “γίγαντα του βάθους” που το κεφάλι του μύριζε ποδαρίλα, που κάθε φορά προσπαθώντας να το παίξει μάγκας στο αφεντικό του έτρωγε τις φάπες του, κατέβαζε το κεφάλι και φόρτωνε το ποδήλατο να μοιράσει κατ’ εντολή του αφεντικού του τα ψώνια και τις παραγγελίες!


     Συγγνώμη, μήπως σας είπα όλα αυτά που ήθελα και δεν πρέπει να συνεχίσω;

     Όντως, μπορεί και να μη χρειάζεται, ωστόσο θα αναφερθώ μόνο σε κάνα δυο θεματάκια, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη, αποχρώσεις ενδείξεις του τι  θα κάνει ο νέος πλανητάρχης ακόμα δεν υπάρχουν, γι’ αυτό θα αφήσω τους ειδήμονες των Μ.Μ.Ε. και τους πολιτικούς μας που τα ξέρουν όλα, να σας ενημερώσουν σωστά για τα πάντα!


     Φίλοι μου, ευτυχώς που ο πρωθυπουργός της χώρας μας ως μέγας ηγέτης μιας ανεξάρτητης, κυρίαρχης και ευημερούσας χώρας, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο πλανητάρχη, του συνέστησε με τη συνήθη μαγκιά του και τον βαρύγδουπο, πολύξερο και αλαζονικό του τρόπο, να προσέξει και να σεβαστεί τις κοινές αξίες της Δημοκρατίας, να κινηθεί στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου και να προσέξει ιδιαίτερα τα  ανθρώπινα δικαιώματα των λαών.  

     Συγγνώμη, δεν ξέρω να σας πω γιατί όντως δεν κατάλαβα, αν αναφερόταν στον δικό μας λαό, στους άλλους λαούς ή στους Αμερικάνους. Αν καταλάβατε εσείς, αυτό μου φτάνει!          

     Ωστόσο, όλο αυτό μου θυμίζει την άλλη παροιμία με το ποντίκι και τον ελέφαντα, που ξέρετε τι ήθελε να του κάνει!

     Νομίζω και πάλι σας είπα αυτό που ήθελα ή κάνω λάθος;

    
     Τέλος, γιατί όλοι υποθέτω έχουμε να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό από το να ασχολούμεθα με τα σ...α και τους βόθρους, απλά θα κλείσω με το ότι ο Τραμπ μας έλειπε για να συμπληρωθεί το πάζλ.

     Ωστόσο, κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκπλαγεί γι’ αυτό που συνέβη και για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Όλοι οι λαοί, εδώ και πολλές δεκαετίες με πολλούς τρόπους δεν έπαψαν να στέλνουν τα μηνύματα τους προς τις κυβερνήσεις τους και σε όλους τους οικονομικά ισχυρούς της γης, είτε δια ειρηνικού τρόπου είτε δια άλλων βίαιων και τραγικών απονενοημένων "μηνυμάτων", να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα τους, να μοιράσουν τα πλούτη τους, να τους στηρίξουν και να τους βοηθήσουν να ζήσουν ελεύθεροι ως άνθρωποι σε κράτη Δικαίου και όχι ως παρίες και σκλάβοι σε Φέουδα και αποικίες!


     Ωστόσο, αυτά που εισπράττουν μονίμως είναι, είτε αδιαφορία και εγκατάλειψη είτε εκμετάλλευση και περιθωριοποίηση, μετατρέποντας τη ζωή τους σε κόλαση, στερώντας τους το δικαίωμα στο όραμα, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους.

     Κι όμως, κανείς δεν τους ακούει και δεν τους σέβεται, γι’ αυτό και φτάσαμε σ’ αύτη την τραγική κατάσταση, σε μια παγκόσμια κοινωνία που κανείς, ούτε καν αυτοί που έχουν τις τύχες των λαών στα χέρια τους δεν ξέρουν τι θα συμβεί!  


     Φίλοι μου και πάλι θα ‘μαστε μαζί να τα ξαναπούμε. Γεια σας και υπομονή!              


Β.Αναγνώστου                                         
www.manifesto.com.gr       

 

ΥΓ. Προς τον ΥΠΟΙΚ κ. Δ. Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, περιμένουμε την απάντηση σας στο ερώτημα μας, είτε απευθείας στο email μας είτε με ανακοίνωση σας στα ΜΜΕ!!!

 

© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!