Loading...


Κατά τη Citigroup, η προσεχής δεύτερη αξιολόγηση μας θα επαναφέρει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μας και προβλέπει μάλιστα αυξημένη πιθανότητα για Grexit, ενώ τονίζει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τόσο φέτος όσο και τα επόμενα δύο χρόνια, με το 2018 να αποτελεί χρονιά - θρίλερ για τη χώρα μας με ύφεση 7,2% και εκτόξευση του πληθωρισμού στο 46,2%, δηλαδή Βενεζουέλα!!!

    
     Ταυτόχρονα, τα λουκέτα συνεχίζουν να πνίγουν την αγορά γκρεμίζοντας τις όποιες ελπίδες για ανάπτυξη, δημιουργώντας ταυτόχρονα ρεκόρ τετραετίας ακάλυπτων επιταγών και βεβαίως καθώς σβήνει το εμπόριο, μαζί με αυτό καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία και η οικονομία της χώρας.

     Τα νοσοκομεία και όλο το σύστημα υγείας κατέρρευσαν και ζωές χάνονται καθώς τα πάντα υπολειτουργούν, μισθοί και συντάξεις εξαϋλώθηκαν, ενώ η ανεργία δεν είναι 24%, είναι διπλάσια αυτού του ποσοστού, γιατί προσμετρούν και αυτούς που κάνουν έως και ένα μεροκάματο την εβδομάδα.
     Η αγορά των ακινήτων νέκρωσε και οι όποιοι άτυχοι μετά από κόπους μιας ολόκληρης ζωής βρέθηκαν με κάποιο-α σπίτι-α  γι’ αυτούς και τα παιδιά τους, μη έχοντας έσοδα από αυτά και τη στιγμή που δεν μπορούν καν να σιτιστούν ή να πάρουν τα φάρμακα τους, καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

     Τέλος, οσονούπω ενεργοποιείται ο κόφτης! Κι αν κάποιοι πολίτες  δεν έχουν καταλάβει τι θα συμβεί, ας ρωτήσουν κάποιους άλλους να μάθουν παίρνοντας πριν κάποια υπογλώσσια, γιατί αυτά που θα συμβούν δεν μπορούν καν να τα φανταστούν!

    
     Προσωπική μου άποψη είναι ότι,  η αποδοχή και εφαρμογή του συγκεκριμένου όρου από τη σημερινή μας κυβέρνηση, θα αποτελέσει την ταφόπλακα που θα σκεπάσει όλες μας τις ελπίδες για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, θα φτωχοποιήσει σε ακραία επίπεδα τον λαό, θα αφαιρέσει την όποια εναπομένουσα εθνική μας ανεξαρτησία και υπόσταση  και τέλος θα μετατρέψει κυριολεκτικά τη χώρα σε Φέουδο των δανειστών και ισχυρών της γης. Αυτών που μεθόδευσαν με τους πλέον δυσώδεις και έντεχνους χειρισμούς τους την Ελλάδα σε αποικία τους για τους επόμενους αιώνες!!!    

     Και φυσικά αυτό δεν το έκαναν μόνοι τους, είχαν πάντα στο πλευρό τους όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, αυτούς που βρίσκονται ακόμα στη βουλή και που μας κυβερνούν έως και σήμερα!


     Μιλάμε πλέον για το κύκνειο άσμα της τρίτης πράξης, μιας καλοπαιγμένης θεατρικής παράστασης,  σε βάρος του λαού και του Έθνους μας!
     Προηγήθηκε το παιχνίδι να πάρουν τις τράπεζες και όλα τα δάνεια, κόκκινα και μη, γιατί μοιραίως θα κοκκινίσουν όλα και θα ιδιοποιηθούν τα πάντα, απαλλάσσοντας με νόμο αυτούς που θα υπογράψουν ως δοσίλογοι αυτές τις ανομολόγητες αποφάσεις και πράξεις!
     Ταυτόχρονα, εφάρμοσαν τον ΕΝΦΙΑ δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στον λαό, για να φέρουν πιο κοντά τις εξελίξεις των πλειστηριασμών και κατασχέσεων!
 

     Τώρα προχωρούν στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους μπαίνοντας στην τρίτη και τελευταία φάση. Με τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση και υπάρχοντος του κόφτη, η πατρίδα μας θα περιέλθει στα χέρια των δανειστών και “εταίρων” μας με μισθούς και συντάξεις πενίας, μη έχοντας πλέον τη δυνατότητα να ζήσουμε ως άνθρωποι και  Ελεύθεροι πολίτες!
    
Ας πάψουμε πλέον να ήμαστε αφελείς, να πιστεύουμε ότι η χώρα μας οδηγείται σε καλύτερες μέρες, κατά όπως μας λέει η κυβέρνηση. Δυστυχώς, πρόκειται περί μιας επιπλέον ντροπιαστικής  πράξης σε βάρος της νοημοσύνης όλων μας.

   

     Λυπάμαι, αλλά όποιος δεν είναι εις θέση να αντιληφθεί τα ως άνω και εξακολουθεί να παραμένει κολλημένος  σε κόμματα και στις υποσχέσεις των πολιτικών, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις του  και να αγωνιστεί μόνος του ή στο πλευρό μας. Τον τρόπο θα τον βρούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας, ωστόσο για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε δύναμη, γι’ αυτό ψηφίστε και στηρίξτε τον αγώνα μας!
     Τέλος, ας δουν αυτοί που μας κυβερνούν τι συνέβη στη Βολιβία, όταν ο λαός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν εκ των υπουργών τους και ας αρχίσουν να ανησυχούν!

     Δυστυχώς, κανείς εκ των πολιτικών μας δεν ακούει και δεν σέβεται πλέον τον λαό και εκεί που οδηγούν την πατρίδα, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα ζήσουμε στιγμές σαν κι αυτές, στιγμές που δε θα τιμούν τη χώρα μας αλλά που σίγουρα θα 'ρθουν!


     Με σεβασμό και εκτίμηση πέρα και πάνω από κόμματα, προς όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.


Β. Αναγνώστου                                                                                                        
www.manifesto.com.gr

                                                                                                   

© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!