Loading...
   Αγαπητοί μου φίλοι, ειλικρινά δεν ξέρω  τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο. Το δικό μου λεξιλόγιο έχει εξαντληθεί πλέον  και δεν βρίσκω άλλες λέξεις να χαρακτηρίσω τις πράξεις αυτών που μας κυβερνούν!

   Tο μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δηλώσω αλληλέγγυος στα προβλήματα των 10.000.000 ιθαγενών της χώρα μας και να προσπαθήσω να τους πείσω να φύγουμε μακριά, να ψάξουμε να βρούμε έναν  άλλο τόπο σε μια άλλη  άκρη της γης, μήπως μπορέσουμε να φτιάξουμε μια νέα κοινωνία για τις επόμενες γενιές, όπου θα επικρατεί τουλάχιστον η κοινή λογική και ένας στοιχειώδης σεβασμός προς τους κατοίκους της χώρας.
   Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα σ’ αυτό, γιατί αυτά που θα μπορούσα να τους δώσω για να με ακολουθήσουν τους τα έχουν δώσει άλλοι εις το πολλαπλάσιο και έχω πρόβλημα πλέον να βρω άλλα καθρεπτάκια, ψέματα και υποσχέσεις!               
   Προσπαθώ να βρω κάποιες απαντήσεις σε προγράμματα, θέσεις και εξαγγελίες των κυβερνώντων -δίχως φυσικά να εξαιρώ και τους άλλους- αλλά ομολογώ ότι έχω πλήρη αδυναμία ως ένας απλός πολίτης να καταλάβω τι κάνουν.
   Παρακαλώ πολύ αν τελειώνοντας αυτό το κείμενο καταλάβετε εσείς τι συμβαίνει, θα ήθελα να με ενημερώσετε!
   Προφανώς είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν ,αλλά σήμερα θα περιοριστούμε σε κάτι συγκεκριμένο. Θεωρώ ότι αυτές τις ημέρες γίναμε θεατές  μιας εξελισσόμενης θεατρικής πράξης σε ένα θέατρο παραλόγου όπου οι θεατές παρακολουθούν βολεμένοι ή ανήμποροι να αντιδράσουν.                                                  
   Άραγε ποιο από τα δυο συμβαίνει και ποιος θα μπορούσε να απαντήσει;

Παρακολουθήσαμε τον Πρωθυπουργό του κράτους να βγάζει διάγγελμα ικανοποιημένος και πανευτυχής ανακοινώνοντας ότι το κράτος δείχνοντας το κοινωνικό του προφίλ, άρχισε πλέον να δημιουργεί κοιτώνες αστέγων σε όλη την χώρα. Τι ευτυχία άραγε για τον λαό και τι μέγιστο παράδειγμα προς μίμηση προς τα άλλα κράτη που δεν το σκέφτηκαν ή δεν έχουν την οικονομική ευμάρεια να το πράξουν, πλέον του ότι διεθνοποιήσαμε το ανώτερο κοινωνικό μας επίπεδο!         
   Βέβαια ο αρχηγός του κράτους μας διέπραξε ένα βαρύτατο ατόπημα, δεν μοιράστηκε την δόξα με τον συγκυβερνήτη του κ. Βενιζέλο, ο οποίος όταν το έμαθε έγινε Τούρκος. Αν και βρισκόταν προς το τέλος του γεύματός του πείσμωσε και δεν τα παράτησε, τελείωσε τους τελευταίους κεφτέδες, την μακαρονάδα του, τις σαλάτες και τα γλυκά του (ξέρετε αυτά σ’ αυτόν σερβίρονται όλα μαζί) και πριν μπει στο αεροπλάνο να γυρίσει στην χώρα των ιθαγενών που τυχαίνει  να του πληρώνει τα πενιχρά έξοδά του, έδωσε τις εντολές του για τον λιτό δείπνο του Μ. Σαββάτου και ενός μικρού πριβέ γλεντιού της Κυριακής (εκεί καταλαβαίνετε τι θα συμβεί), ενώ κάπου εκεί όπως έμαθα  στο μεσοδιάστημα αυτού του βαρύτατου προγράμματός του, ζήτησε εξηγήσεις απο τον Πρωθυπουργό γιατί ιδιοποιήθηκε την δόξα αφήνοντάς τον εκτός του θέματος.

   Eιλικρινά πιστεύω ότι αυτή την φορά  χάθηκε τελείως το μέτρο της λογικής από τους πολιτικούς άνδρες της χώρας μας και όχι μόνο από αυτούς, αλλά και από τους πέριξ αυτών και πολλούς άλλους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε, που τους σιγοντάρουν στο ''θεάρεστο έργο τους'' και  που ανταμείβονται  συνήθως επαγγελματικά, αλλά και με άλλους τρόπους όπως, με τα ταξιδάκια τους στο εξωτερικό ή την συμμετοχή τους στα πολιτικά έδρανα του τόπου. Γιατί αν πράγματι δεν συμβαίνει αυτό πέραν της όποιας πρακτικής της αξίας σαν πράξη, πως είναι δυνατόν να πέρασε προς τον λαό ως μη χλευαζόμενο και κατακριτέο θέμα.Και τι εννοώ !                                                       
   Την στιγμή που ανακοινώνουν δημιουργία κοιτώνων με ότι αυτό συνεπάγεται για το κράτος, την ίδια στιγμή με την ανεύθυνη έως και παραβατική οικονομική τους πολιτική, δημιουργούν καθημερινά νέους πολλαπλάσιους άστεγους αυτών που θα στεγάσουν, κλείνοντας επιχειρήσεις και ποινικοποιώντας τους πολίτες  κατάσχοντας τα σπίτια τους για 5,000 € ή και περισσότερα, όταν αυτοί οι ίδιοι έφεραν την χώρα   σ’ αυτό το σημείο, κάνοντας ανήμπορους τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με όλη αυτή την λεηλασία που έχουν υποστεί.                               
   Δηλαδή από την μια πλευρά κατασκευάζουν κοιτώνες και από την άλλη δημιουργούν μια μεγαλύτερη γενιά αστέγων, για τους οποίους θα χρειαστούν τώρα και στο μέλλον  νέες εγκαταστάσεις για να τους στεγάζουν, όπως επίσης θα χρειαστούν και νέες φυλακές για να στεγάσουν και να ταΐσουν όλους αυτούς τους άμοιρους πολίτες που τους ποινικοποίησαν και τώρα τους οδηγούν στην φυλακή και στα παγκάκια! Και όλα αυτά γιατί η απόλυτος αναλγησία  της κυβέρνησης και η αλαζονεία της δεν την αφήνει να δει και να δεχτεί απλές προτεινόμενες λύσεις, εκτός και αν πρέπει να δεχτούμε ότι εκπροσωπούν προσωπικά τους και άλλα συμφέροντα!                                         

   Πως είναι δυνατόν να κωφεύουν στις εκκλήσεις όλων των Ελλήνων να αυξήσουν έως και στις 100 δόσεις τον διακανονισμό όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εφορίας και των ταμείων, για να πάψουν επιτέλους όλες οι ποινικές διώξεις και κατασχέσεις;

    Γιατί δεν προχωρούν στις ως άνω διευκολύνσεις  να μη χάσουν οι πολίτες τα σπίτια τους καταλήγοντας άστεγοι ή στην φυλακή, όπως επίσης, γιατί δεν προχωρούν σε μέτρα όπως την μείωση των ληστρικών και τοκογλυφικών επιτοκίων του κράτους και την κατάργηση των αχαρακτήριστων και πέρα από κάθε λογική νέων προστίμων,  όπως αυτό των 10500 € των παραβάσεων της επιθεώρησης εργασίας για τις προσωπικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, ποσό ικανό να  κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με ότι αυτό συνεπάγεται  για το κράτος!
   Σε μια χειμαζόμενη αγορά γιατί δεν δίνουν ανάσα ζωής στα προηγούμενα σεισμοδάνεια με παράταση για 2 χρόνια όπως επίσης και στους πυρόπληκτους;

   Είναι αυτά και κάποια άλλα απλά μέτρα που θα μπορούσαν να πάρουν άμεσα να βοηθήσουν τους πολίτες και το κράτος, αποφεύγοντας τις γελοιότητες και τα σκυψίματα στους ''φίλους μας δανειστές'', ενώ από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα τους δοθεί η ευκαιρία να διαψεύσουν την τρόικα για την καταστροφική οικονομική πολιτική που επέβαλαν στην χώρα μας.
   Αν δεν μπορούν να το κάνουν ας γυρίσουν σπίτια τους!
   Ο φαρισαϊσμός περισσεύει σ’ αυτή την χώρα  δεν χρειαζόμαστε κι’ άλλον.
   Ωστόσο μετά τα ως άνω και λαμβάνοντας υπ’ όψη την φαιδρότητα της συμπεριφοράς των συγκυβερνώντων, θα πρέπει να δεχτούμε ότι τα συγκεκριμένα άτομα τουλάχιστον υπολείπονται κρίσης, χειρισμών και σθένους, στοιχεία απαραίτητα για κάθε ηγέτη!
   Συνοψίζοντας επιτρέψτε μου να επικαλεστώ την βοήθειά σας και την άποψή σας (και ας μειδιάσετε στο ερώτημα), αν θα πρέπει ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιάννης Ζουγανέλης να προχωρήσουν στην δημιουργία αυτού του νέου κόμματος ''ΤΟ  ΡΕΜΑ'' όπως το παρουσίασαν πρόσφατα σε κοινή τους εμφάνιση, μήπως τελικά πέσουν μέσα  σ’ αυτό όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηγέτες και επίδοξοι διεκδικητές!
   Είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει ο λαός μας, διαγράφοντας τους από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας, για να αναδειχτούν νέα πρόσωπα στην πολιτική ζωή του τόπου, προκειμένου να βγάλουν την χώρα μας από το τέλμα που την οδήγησαν οι έως σήμερα κυβερνήσεις.

   Τέλος αγαπητέ Λάκη, μην κάνεις το λάθος να λερωθείς γιατί η μπογιά αυτή δεν ξεπλένεται. Πιστεύω  ότι από το δικό σου μετερίζι προσφέρεις περισσότερα στον λαό, εξ’ άλλου ο χρόνος είναι μπροστά σου και θα έχεις καλύτερες ευκαιρίες.
Για μια σύντομη πολιτική επισκεψημοθεραπεία και κάτι περισσότερο από αυτό, δες αν θέλεις μαζί με τον φίλο σου Γιάννη την ιστοσελίδα www.manifesto.com.gr.

Με  εκτίμηση προς όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

                                                                                        

Βασίλης Αναγνώστου     

                                                                                                                          Πάτρα, Απρίλιος 2014

                                                       
Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!