Loading...

   Τι είναι τούτο το ανθρωποειδές και πως ξεγελάστηκε ο Ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια να τον διατηρεί στην πολιτική και στο τέλος να τον χρήσει και κυβερνήτη της χώρας!
   Σίγουρα όλοι θα λέμε, ''στερνή μου γνώση να σε είχα τώρα'', αλλά αυτό δυστυχώς δεν επαρκεί για να διαγράψει τις όποιες λανθασμένες επιλογές μας!     
   Ωστόσο αυτός ο ανεγκέφαλος και μωρός πολιτικός, αν είχε έστω ελάχιστη ευθιξία και αξιοπρέπεια και κυρίως αυτοσεβασμό (βέβαια αναφέρομαι σε  προσόντα ενός νορμάλ ανθρώπου), θα’ πρεπε να βρει την δύναμη να κάνει χαρακίρι και όχι να προσπαθεί να επανέλθει στην πολιτική ζωή της χώρας. Βέβαια, πιστεύω ότι σαν πολιτικός ήδη το έχει κάνει, σαν άνθρωπος μόνο υπολείπεται της πράξης, αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Φυσικά για να φτάσει κάποιος εκεί, ακόμα και γι’ αυτό, πρέπει να πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις προφανώς άγνωστες σ’ αυτόν, ο οποίος παρέμεινε δυστυχώς για όλους τους άλλους, στην προεφηβική του ηλικία, γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό θα είχε βρει ήδη μια σπηλιά να κρυφτεί για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.
   Και για να διαψεύσω έστω και αυτούς τους ελάχιστους που θα έχουν αντίθετη άποψη γι’ αυτόν, παρακαλώ πολύ κοιτάξτε τον στο πρόσωπο με προσοχή ιδιαίτερα όταν χαμογελά. Αυτό που αντικρίζετε δεν είναι ένα πρόσωπο καθυστερημένου ατόμου; Δεν θέλω ν’ αναφερθώ στην συγκεκριμένη πάθηση αυτών των ανθρώπων, αν εστιάσετε όμως θα καταλάβετε σε ποια γενετική πάθηση αναφέρομαι!
   Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να αναρωτηθούμε  πως κάναμε τόσο μεγάλο λάθος σαν λαός. Τόσο μεγάλη επιρροή και δύναμη είχε επάνω μας το επώνυμο αυτής της οικογένειας ούτως ώστε  να παραβλέψουμε την ανεπάρκεια του και να τον δεχτούμε ως Μεσσία ή ως πρίγκιπα μιας βασιλικής δυναστείας;
   Τελικά σε ποιο νοητικό επίπεδο πρέπει να κατατάξουμε τον λαό μας, αλλά και πως κάναμε τόσα πολλά και συνεχόμενα λάθη στην αξιολόγηση και επιλογή των πολιτικών μας τις τελευταίες δεκαετίες κάνοντας τόσο μεγάλο κακό στον τόπο μας;
   Φυσικά δεν θα πρέπει να χαίρονται οι της άλλης παράταξης πολίτες γιατί τα ίδια ισχύουν και για τον άλλον παραμένοντα στην προεφηβική του ηλικία Κωστάκη, της επίσης μεγάλης δυναστείας, αλλά τουλάχιστον αυτός και ο προηγούμενος μεγάλος μας ηγέτης  Κ. Σημίτης, δείχνουν  να έχουν καταλάβει ότι πρέπει να παραμείνουν εκτός πολιτικής, μήπως και ξεχαστούν αποφεύγοντας τα χειρότερα. Αν και πιστεύω, ότι και οι τρεις πολύ σύντομα θα χρειαστεί να απολογηθούν ως πρώην κυβερνήτες της χώρας, για τα οικονομικά σκάνδαλα  που βαραίνουν αυτούς και τις κυβερνήσεις τους, όπως και τους όποιους άλλους προστατευομενούς τους.

  Είναι ολοι αυτοί που γκρέμισαν την χώρα και κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσουν!

   Για τον σημερινό Πρωθυπουργό του τόπου σ’ αυτό το άρθρο θα προτιμούσα να μη αναφερθούμε ιδιαίτερα, εξ’ άλλου είναι πολλές οι αναφορές μου στα άρθρα της ιστοσελίδας μας, ωστόσο αυτό που μπορώ μετά βεβαιότητας να πω είναι, ότι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποτελέσει τον τέταρτο της παρέας των ως άνω!  
   Πιστεύει ότι οδηγεί τον λαό (τουλάχιστον έτσι λέει) μετά από περίοδο ξηρασίας εις πεδίον όασης, δίχως να ακούει τις κραυγές απελπισίας των πολιτών που ζουν καθημερινά τον απόλυτο Γολγοθά τους, καθώς το ανάλγητο κράτος  που ηγείται, μαζί με τις τράπεζες, φροντίζει να τους ποινικοποιεί την ζωή, να τους παίρνει τα σπίτια και τις περιουσίες τους μετατρέποντάς τους σε  άστεγους και να τους στέλνει  στα παγκάκια και στις φυλακές. Ταυτόχρονα τους αφήνει άνεργους  δίχως ιατρική περίθαλψη ή με συντάξεις της πείνας, μετατρέποντάς τους σε περιθωριακά άτομα να σπρώχνονται στις πλατείες σαν τα ζώα για μια σακούλα ζαρζαβατικά, εικόνες που μας θυμίζουν την κατοχή, ενώ ταυτόχρονα κομπάζει για την επιτυχία της διακυβέρνησής του και την επαναφορά της χώρας στην ομαλότητα και την ευδαιμονία.
   Δεν ξέρω καν αν θα πρέπει  να θέσουμε το ερώτημα, αν ο ίδιος και οι υπουργοί του ζουν μαζί μας στην ίδια χώρα, εξ’ άλλου ποιος θα μας ακούσει;
   Ωστόσο έρχονται οι πρώτες εκλογές και ο λαός θα έχει την δυνατότητα να πει αυτό που θέλει, καμιά φορά έστω και ένα μήνυμα αρκεί, θα δούμε!
   Έχω την άποψη όμως, πως ότι κι’ αν συμβεί, με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν θα φτιάξουν τα πράγματα, μάλλον θα περιπλακούν γι’ αυτό ας αφήσουμε να περάσουν αυτές οι ημέρες κρίνοντας ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα έχουμε ένα πιο ''ώριμο πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον'' ικανό να προσδιορίσει τις επόμενες εξελίξεις στον τόπο. Όταν συμβεί αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.
   Ας θυμόμαστε  έως εκείνη την στιγμή ότι πέρα από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες, ζούμε όλοι στον ίδιο τόπο και σ’ αυτό που θα πρέπει  να στοχεύουμε τώρα και στο μέλλον είναι η καλυτέρευση του τρόπου ζωής μας και η δημιουργία ενός κράτους Δικαίου για εμάς και τις επόμενες γενιές!
   Έως τότε φυσικά θα τα ξαναπούμε σχολιάζοντας την καθημερινότητα, ωστόσο ας παραμείνουμε φύλακες και όχι θεατές των εξελίξεων, γιατί αυτό ακριβώς μας έφερε στην σημερινή κατάσταση!

 Β. Α.

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!