Loading...
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ή ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΣΤΟ BULLING ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;
Κλίκ για μεγέθυνση


Πόσες ζωές ακόμα
πρέπει να χαθούν και ποιοι θα τις χρεωθούν αν όχι οι υπεύθυνοι, αυτοί που τους οδηγούν στα εμφράγματα και σε κάθε άλλη απονενοημένη πράξη, να κρεμαστούν, να πέσουν από τα μπαλκόνια τους ή να τινάξουν τα μυαλά τους; Πότε θα  αντιδράσει αυτός ο λαός να πάψει να ‘ναι θεατής σ’ αυτό το δράμα και πότε θα δικαστούν οι υπεύθυνοι για τα ανομήματα τους και τις πράξεις προδοσίας τους απέναντι στον λαό, πολιτικοί και όποιοι άλλοι παίζουν με τις ζωές των συνανθρώπων μας;

     Πραγματικά αναρωτιέται κανείς ποιο θα ‘ναι το τέλος αυτού του δράματος! Και η πολιτεία όπως πάντα αδρανής και απούσα αφήνοντας έκθετους τους πολίτες της παραδίδοντας τους στα νύχια των αρπακτικών, συναινώντας σε ένα ακόμα κοινωνικό έγκλημα υπέρ των funds και των τραπεζών, σ’ ένα νέο ‘’ολοκαύτωμα’’ εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων τους, αυτών που θα δουν αμέσως μετά τις εκλογές τα σπίτια και τις περιουσίες τους να βγαίνουν στο σφυρί!!!

     Στιγμές που η οικονομία έχει καταρρεύσει και κάθε επαγγελματίας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης του, στιγμές που θα ‘πρεπε η κυβέρνηση και οι τράπεζες να σταθούν στο πλευρό  όλων των δανειοληπτών της χώρας, σε μικρομεσαίους και ιδιώτες και ιδιαίτερα στους ανιδιοτελείς εγγυητές τους, αυτούς που θέλησαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους στηρίζοντας ταυτόχρονα και την οικονομία του τόπου, τους μετατρέπουν σε θηράματα, αφήνοντας τους έκθετους στις αδηφάγες ορέξεις των δανειστών, των τραπεζών και των μεντόρων τους! Θύματα έκνομων πιέσεων ενός ακραίου κι απάνθρωπου bulling σύροντας τους να υπογράψουν τη ‘’θανατική τους καταδίκη’’ παίρνοντας τους τα πάντα, μετατρέποντας τους σε παρίες και άστεγους!                 
     Μιλάμε πλέον για ένα ανεξέλεγκτο πάρτι τραπεζών που κάνουν ότι θέλουν σε εταιρίες και εγγυητές, ξεπερνώντας κάθε όριο και κάθε κώδικα δεοντολογίας οδηγώντας χιλιάδες συμπολίτες μας στη καταστροφή και στον θάνατο και είναι κάτι που πρέπει να  σταματήσει άμεσα η πολιτεία  γιατί δεν πάει άλλο, μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ζούγκλα!
     Αυτή δεν είναι η πατρίδα μας, δεν είναι καν μια Ελεύθερη χώρα, κατέλυσαν τον Θεσμό της Δημοκρατίας και κάθε έννοια κράτους Δικαίου, καθιδρύοντας ένα απολυταρχικό πλέον καθεστώς, αυτό των ισχυρών επί των αδυνάτων!
     Ντροπή, ντροπή και όνειδος γι αυτούς που κυβερνούν τη χώρα!!! 

     Ανεξέλεγκτοι πια, τραπεζίτες και τράπεζες έφτασαν στο ακραίο σημείο να αθετούν τις συμφωνίες τους με τους δανειολήπτες πριν φτάσουν στις τελικές υπογραφές τους, εκμεταλλευόμενες το ότι δεν δέχτηκαν να τους δώσουν γραπτώς ποτέ τις προτάσεις τους κι αυτό το έκαναν επί σχεδίω, για να μπορούν να αναιρέσουν αυτές εις βάρος τους αλλάζοντας τους συμφωνηθέντες όρους, φτάνοντας στο ανάλγητο πλέον ‘’take or leave it’’ οδηγώντας τους στην απόγνωση και στην τρέλα μη πιστεύοντας καν ότι αυτό το ακούν από επίσημα στελέχη της τράπεζας!
     ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ  ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΒΑΣΗ,  ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ & ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
     Ωστόσο δεν δίστασαν να τους αναιρέσουν τις συμφωνίες τους ζητώντας τους όλο το κεφάλαιο μαζί με τους τόκους και τόκους υπερημερίας, όταν επιπροσθέτως έχουν αφήσει τον χρόνο να κυλά σε βάρος τους διογκώνοντας έτσι  τη οφειλή τους με απίστευτους τόκους και άλλες επιβαρύνσεις!

     Μιλάμε για ακραίο εμπαιγμό και bulling, καθώς δεν τους αφήνουν περιθώρια καν να αντιδράσουν και όταν ‘’τολμούν’’ να τους θέσουν το εύλογο ερώτημα, πως είναι δυνατόν εκπρόσωποι της τράπεζας εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούν τα δάνεια τους να αναιρούν εκ των υστέρων τις μεταξύ τους συμφωνίες, μη έχοντας κάτι άλλο να τους πουν τους ζητούν τάχα συγγνώμη, αποποιούμενοι των ευθυνών τους με τον πλέον κυνικό τρόπο, λέγοντας ότι αυτοί είναι απλοί υπάλληλοι και μεταφέρουν μόνο εντολές!
     Και εδώ πλέον είναι που χάνει κανείς το μυαλό του, γιατί όταν τους ζητούν το τηλέφωνο ή το e-mail των υψηλά ισταμένων του τμήματος τους στα κεντρικά ή ακόμα και τη διεύθυνση τους για να απευθυνθούν στους αρμοδίους καθώς αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους αναρμόδιους, τους απαντούν, πως δεν μπορούν να τους τα δώσουν λέγοντας τους, ‘’ότι έχετε να πείτε θα το πείτε σε μας τους εκπροσώπους τους’’!!! 
     Μετά απ’ αυτό και προσπαθώντας κάποιος μέσω του internet να βρει διέξοδο και  μια οποιαδήποτε επαφή  με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, γνωστότατο φυσικά ανά την Ελλάδα για να συνδεθεί με τους υπευθύνους, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι αυτό είναι αδύνατον καθώς πρόκειται για μια ‘’αόρατη’' υπηρεσία που δεν βρίσκεις πουθενά! 
     Μιλάμε όντως για καταστάσεις απίστευτες που σε οδηγούν είτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας είτε αποδέχεσαι πια ότι έχεις πέσει θύμα ακραίας εξαπάτησης. Και πριν βάλεις πλέον το όπλο στον κρόταφο σου γιατί εκεί σε οδηγούν, κάνεις την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να τους δώσεις μια επιστολή μη έχοντας που αλλού να την απευθύνεις να τη στείλουν στα κεντρικά τους και όχι μόνο δεν σου δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά δεν την παραλαμβάνουν καν καθυβρίζοντας σε για το θράσος σου!!!
     Δυστυχώς, μετά από αυτό δεν έχεις άλλη επιλογή, είτε υποκύπτεις  στο ακραίο bulling που δέχεσαι και στον βιασμό της λογικής σου, του πνεύματος και της ψυχής σου και υποτάσσεσαι στους όρους τους έχοντας πέσει θύμα των απαραδέκτων μεθοδεύσεων τους ή  απλά τραβάς τη σκανδάλη!!!          

     Δεν θα αναφερθούμε τώρα σε όνομα τράπεζας, ωστόσο οι αναφορές μας αφορούν δανειολήπτες έντιμους και συνεργάσιμους καθ’ όλη τη διαδρομή τους που εξυπηρετούσαν το δάνειο τους για πολλά χρόνια πληρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που στα τελευταία 1-2 χρόνια λόγω της διάρκειας της κρίσης δεν άντεξαν άλλο! Ωστόσο, μετά την αφαίρεση των τόκων και ενός στοιχειώδους κουρέματος, όταν ήδη τους έχουν πάρει μεγάλα ποσά και στιγμές που δίνουν τα δάνεια στα funds με discount 80-90% της αξίας τους, θα μπορούσαν βεβαίως με ένα γενναίο κούρεμα έστω και μικρότερο, οι επιχειρήσεις αυτές να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, να μη χαθούν ζωές, περιουσίες και σπίτια, να  καταστραφούν οικογένειες και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τους όλους στον δρόμο, μαζί με τους ανήμπορους εγγυητές τους, θύματα όλοι των αποφάσεων των ανάλγητων πολιτικών  και της πολιτικής των τραπεζών-ιτών της χώρας!!! 
     Πατριώτες, ναι αυτή είναι η πραγματικότητα και μπορεί να στοιχειοθετηθεί αν χρειαστεί με μαρτυρίες και άλλα στοιχεία. Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς, αυτή πρέπει να είναι η πολιτική και συμπεριφορά μιας συστημικής τράπεζας απέναντι στους  πελάτες της και στους δανειολήπτες; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται περί λάθους κι ότι αυτό οφείλεται  στη κακή συγκυρία των συνεχόμενων ανατροπών στις ηγεσίες των τραπεζών και στους λανθασμένους χειρισμούς των κατωτέρων κλιμακίων της τράπεζας και είναι κάτι που εναπόκειται πλέον στους υψηλά ισταμένους της να διευκρινίσουν εγκαλώντας  τους υπεύθυνους, να σεβαστούν τις συμφωνίες τους με τους δανειολήπτες,
προτού τα δάνεια τους καταλήξουν τις επόμενες ημέρες σε εταιρίες διαχείρισης των NPLs!!!


     Τέλος, ουαί κι αλίμονο αν όλο αυτό παραμείνει αίολο για τη πιστότητα  των τραπεζών! Το τίμημα των δανειοληπτών γνωρίζουμε ποιο θα ‘ναι και θα ‘ναι βεβαίως τραγικό γι αυτούς, ωστόσο, το τίμημα της όποιας  τράπεζας ενεργεί δι’ αυτού του τρόπου, ας αναλογιστούν οι ιθύνοντες πιο μπορεί να ‘ναι!!!


Β. Αναγνώστου  
Συγγραφέας- αρθρογράφος                                                 
www.manifesto.com.gr            

ΥΓ. Δεν πιστεύω κανείς να ήθελε να ασχοληθούμε σήμερα με τα χθεσινά αποτελέσματα καθώς το θέμα πλέον είναι διαδικαστικό! Το ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε, αυτό που απομένει είναι να ρωτήσουμε πότε θα τους καθίσουν στο εδώλιο να πληρώσουν για τα ανομήματα τους και τις πράξεις προδοσίας τους, ωστόσο, γι αυτό θα ‘χουμε τον χρόνο να τα ξαναπούμε!

 

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!