Loading...
Ε.Ε. – ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΡΑΤΩΝ, ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.!
Κλίκ για μεγέθυνση


Ένα όραμα που έσβησε και που θα τους ακολουθεί για πάντα, μαζί με τους σκελετούς και τα φαντάσματα των μεγάλων οραματιστών της!
Αυτός δεν είναι θεσμός φίλιων κρατών και συμμάχων, είναι μια ανίερη συμμαχία μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ!!!                                
     Τι παγκόσμια ανεπάρκεια πολιτικών, τι ντροπή και όνειδος για την ανθρωπότητα! Για όλους εμάς που αφήσαμε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα  παραμένοντας θεατές σ’ αυτή τη παγκόσμια θεατρική σκηνή του παραλόγου!                        
     Χάθηκε πλέον κάθε μέτρο συλλογικότητας και λογικής, περάσαμε σε μια άλλη διάσταση και στο απόλυτο Χάος!!!
   

     Είναι δυνατόν να μη βλέπει κανείς που οδηγούν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται και τι θα συμβεί στις επόμενες γενιές και στα παιδιά μας; Σε τι να πρωτοαναφερθούμε με όλα αυτά που συμβαίνουν και βιώνουμε καθημερινά στη χώρα μας, στην Ε. Ε και στα άλλα κράτη της γης, θα χρειαζόντουσαν χιλιάδες σελίδες!   
     Ωστόσο, επιτρέψτε μου να αναφερθώ μόνο σ' ένα θέμα δίνοντας το στίγμα της ανόδου του Ευρωσκεπτικισμού και της παγκόσμιας παράνοιας, αλλά και της νέας τάξης πραγμάτων που θέλουν να επιβάλουν οι ολίγοι ισχυροί της γης στους αδυνάτους!
     Είναι πρώτη φορά παγκοσμίως που επισήμως κράτη χαρακτηρίζουν τους στρατούς των άλλων χωρών ως ένοπλους βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων κατά διαστολή ενός όρου που κατεξοχήν ταυτίζεται με τους non-state actors. Πρόκειται για άλλη μία κίνηση αποδιάρθρωσης του διεθνούς δικαίου με αιχμή του δόρατος τον Ντόναλντ Τράμπ, αυτόν τον απρόβλεπτο και αμφιλεγόμενο ηγέτη των ΗΠΑ, μετά και από την πρόσφατη αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας των Εβραίων επί των κατεχόμενων Παλαιστινιακών Υψωμάτων του Γκολάν!
     Είναι κάτι που πέρασε στα ψιλά ωστόσο, είναι τεράστιας σημασίας εξέλιξη, γιατί κατά την ιδία λογική αυτή η στάση του Τράμπ επισημοποιεί και τη κατοχή της Β. Κύπρου και ίσως αύριο της Θράκης και των νησιών μας αν κι αυτά καταλειφθούν!!!
     Καταλαβαίνουμε τι μπορεί να συμβεί στη χώρα μας και που οδηγείται η παγκόσμια κοινότητα; Ότι παύουν πλέον να ισχύουν οι διεθνείς συμβάσεις και το Διεθνές Δίκαιο, ότι καταλύονται  διεθνείς συναφείς συμφωνίες, κεκτημένα διακρατικά δικαιώματα και κατ’ επέκταση σύνορα κρατών και ότι οδηγηθήκαμε πλέον στο Δίκαιο του ισχυρού καταργώντας έως και το πολίτευμα της Δημοκρατίας; Μετά από αυτό τι;


     Ας αναρωτηθούν λοιπόν οι λαοί της Ευρώπης και όχι μόνο, αλλά όλοι οι λαοί της γης, ποια θέλουν να ‘ναι η επόμενη μέρα για την παγκόσμια κοινότητα πριν είναι αργά!!!
 
     Όλα δείχνουν πως αυτά τα βαμπίρ, αυτοί οι ανικανοποίητοι πάντα και ανάλγητοι ισχυροί του πλανήτη, αυτοί οι ελάχιστοι που κατέχουν το 90% του πλούτου της γης, οι αποφασίζοντες για τις τύχες των λαών, οδηγούν τη παγκόσμια κοινότητα συνειδητά πλέον στη καταστροφή και στον αφανισμό της και δυστυχώς κανείς δεν αντιδρά!!! 
 

     Πατριώτες, πρέπει όλοι πέρα και πάνω από κόμματα να βοηθήσουμε τη πατρίδα μας και κάθε πολίτη της διπλανής μας πόρτας, γιατί το δικό του πρόβλημα θα γίνει και δικό μας!  Είναι αυτό που δεν έχουμε κάνει και εξαργυρώνουμε σήμερα το τίμημα της αδιαφορίας μας του "δεν βαριέσαι", έχοντας οδηγηθεί πλέον σε πλήρη αδιέξοδα! Πρέπει να αλλάξουμε ρότα, να σκύψουμε πάνω από κάθε πολίτη και τα προβλήματα της χώρας  και κυρίως  με ειρηνικό τρόπο, πέρα από ακρότητες και ενέργειες έκνομες, να πείσουμε τη κυβέρνηση και κάθε πολιτικό της χώρας, να σεβαστούν τον λαό και τις υποσχέσεις τους όπως οφείλουν να κάνουν ως εκπρόσωποι του και όχι ως εκπρόσωποι των θεσμών, των ισχυρών και λεηλατών της πατρίδας τους!!!  
     Είναι αυτό που θα διασφαλίσει την ηρεμία στον τόπο γιατί η ανέχεια, η δυστυχία και η οργή του λαού, σε συνδυασμό με λάθος κυβερνητικές επιλογές και χειρισμούς έως και στα εθνικά μας θέματα π.χ το ‘’Μακεδονικό’’, μπορούν να αποτελέσουν την μπαρουταποθήκη που θα οδηγήσει τη χώρα ανά πάσα στιγμή σε κοινωνικές αναταραχές και μεγαλύτερα αδιέξοδα, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε ν’ αποφευχθεί!!!
    

     Και εσείς αδέρφια μας πολίτες της Ε.Ε., δώστε τον δικό σας αγώνα πριν είναι αργά, γιατί τίποτα δεν εγγυάται ότι σύντομα δεν θα υπάρχει καν ο θεσμός!                        
     ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΕΤΥΧΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΨΑΝ! ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ!!!   

Β. Αναγνώστου                                  
Συγγραφέας- αρθρογράφος                      

www.manifesto.com.gr 

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο θα μεταφραστεί και θα σταλεί απ’ άκρη σ’ άκρη της γης σε πάνω από 5.000 e-mail, σε φορείς, κυβερνήσεις και αρχηγούς κρατών κι αυτοί ας πάρουν τις απόφασεις τους! Είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς οι ισχυροί κάνουν πάντα δίχως να ρωτούν τους λαούς, ωστόσο ας τα ‘χουμε καλά όλοι με τη συνείδηση μας, γιατί το χρωστάμε στη πατρίδα μας, στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και στις επόμενες γενιές κι αυτά δεν πρέπει να πληρώσουν τα δικά μας λάθη!!!

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!