Loading...
Σε σχέση πάντα με τα πρόσφατα άρθρα που αναφέρονται στα της Πειραιώς τεκταινόμενα περί της συνεργασία της με την Intrum και την παραχώρηση των κόκκινων δανείων της, οι δανειολήπτες της τράπεζας ζητούν επειγόντως απαντήσεις!!!
Κλίκ για μεγέθυνση


Κύριοι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις καθημερινές σας δηλώσεις και θέσεις σε σχέση με την Intrum ότι πρόκειται περί μιας διεθνούς εταιρείας διαχείρισης με μακροπρόθεσμη στρατηγική και όχι για fund που αγοράζει «κόκκινα» χαρτοφυλάκια και ότι οι δανειολήπτες θα έχουν σημαντικά οφέλη, γιατί ως εταιρία έχει περισσότερη ευελιξία και ανθρώπινο πρόσημο σχεδιάζοντας εξατομικευμένες και βιώσιμες λύσεις, πάντα με βάση το προφίλ του κάθε δανειολήπτη’’! 
     Αναφέρετε επίσης ότι αυτές οι εταιρίες διαχείρισης επικεντρώνονται στις φιλικές λύσεις σε συνεννόηση πάντα με τους δανειολήπτες, οι οποίες αποδεικνύονται και οι πιο αποτελεσματικές και συμφέρουσες για όλες τις πλευρές, ενώ ως εταιρίες σε αντίθεση με τις τράπεζες, έχουν τη δυνατότητα για «γενναιότερες» αναδιαρθρώσεις!!!

     Παρακαλούμε πολύ  πείτε μας τι ακριβώς εννοείτε. Θα διαφοροποιηθούν της όποιας επιθετικής σημερινής αντικοινωνικής, σκληρής και απαράδεκτης τακτικής των τραπεζών και των funds; Δηλαδή θα ‘’αγοράζουν’’ τα δάνεια στο 5 -10 και 15% της αξίας τους και θα τα προτείνουν στους δανειολήπτες  με ένα εύλογο κέρδος του 5-10% γι αυτούς διακανονίζοντας τα με χαμηλότοκες δόσεις ή θα επιλέξουν να ακολουθήσουν το σενάριο της διαγραφής των τόκων και τόκων υπερημερίας κάνοντας γενναία κουρέματα επί του κεφαλαίου, προτεινοντάς τους διακανονισμούς με βάσει τις οικονομικές τους δυνατότητες; Περί αυτών πρόκειται και σε αυτά αναφέρεστε;              
     Ή μήπως βρίσκοντας κάποια περιουσιακά στοιχεία είτε σ’ αυτούς είτε στους δύσμοιρους εγγυητές τους θα τους πετάνε με τους πλειστηριασμούς όλους στον δρόμο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες και ανάλγητες συμπεριφορές καταστροφικές γι αυτούς, αρνούμενοι τις όποιες διαγραφές και κουρέματα παίρνοντας τους τα πάντα;

     Κύριοι, αν δεν ισχύσει ένα από τα δυο ως άνω σενάρια που μπορούν να βοηθήσουν τους δανειολήπτες, τότε μιλάμε τουλάχιστον για παραπληροφόρηση καθώς σας υπενθυμίζουμε ότι αυτοί και οι εγγυητές τους διώκονται, διασύρονται και καταστρέφονται αδίκως! Δεν είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά οι πολιτικοί, τα σκάνδαλα και οι καταχρήσεις και όλοι γνωρίζουμε ποιοι τις έκαναν!!!
     Οι πολίτες-δανειολήπτες είναι τα θύματα και όχι οι φορείς της καταστροφής!
     Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονται σήμερα φτωχοποιημένοι και υπό τη δαμόκλεια σπάθη να χάσουν τα πάντα, τις μικροπεριουσίες τους και τα σπίτια των παιδιών τους τα φτιαγμένα με το αίμα τους και κάποιοι απ’ αυτούς να χάνουν έως και τη ζωή τους συμπαρασύροντας στη καταστροφή και στον θάνατο και τους εγγυητές τους!!!
     Μιλάμε για Έλληνες, για ανθρώπους και ανθρώπινες ζωές!!!!!!

     Κύριοι, παρακαλούμε πολύ ανακοινώστε δια οποιουδήποτε τρόπου το δυνατόν άμεσα, είτε μέσω του τύπου είτε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή προσωπικής αλληλογραφίας σε κάθε δανειολήπτη, να μάθουν οι ίδιοι και ο Ελληνικός λαός ποια θα είναι η τακτική είσπραξης που θα ακολουθήσετε ως τράπεζα μέσω της συγκεκριμένης αυτής εταιρίας για την ρύθμιση των δανείων τους! 
     Δεν είναι δυνατόν να διαχέονται μέσω του τύπου αοριστίες και μηνύματα σε τέτοιου είδους θέματα που άπτονται της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Πρέπει να ξέρουν όλοι, δανειολήπτες και λαός τις μεθόδους και τις συμπεριφορές
που μετέρχονται οι φορείς και οι θεσμοί της χώρας και να κρίνονται γι αυτές  όπως κρινόμαστε όλοι, πολίτες, πολιτικοί, τράπεζες και κυβέρνηση!!!

     Και ολοκληρώνοντας ένα σχόλιο: Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτόν τον ρημαγμένο τόπο με έναν κατατρεγμένο  και φτωχοποιημένο λαό οι τράπεζες να περνούν ως μήνυμα ότι με τέτοιου είδους συνεργασίες, του τύπου των ‘’μεταλλαγμένων’’ ή μη funds, ότι υπάρχει ‘’επενδυτικό αμόκ’’ στην Ελλάδα, προς Θεού, ας μη προσβάλλουν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού!  
      Ωστόσο πέραν αυτού θέλοντας να είμαστε αισιόδοξοι, περιμένουμε να δούμε τις θέσεις και ανακοινώσεις της τράπεζας!

Β. Αναγνώστου                                  
Συγγραφέας- αρθρογράφος                      

www.manifesto.com.gr

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!