Loading...


Γι άλλη μια φορά κυβέρνηση και τραπεζίτες αφήνουν εκτός συζήτησης στη βουλή την πρόταση της εξαγοράς των «κόκκινων» δανείων με τους ίδιους όρους από τους  οφειλέτες, την ίδια στιγμή που τα προσφέρουν προς τα distress funds σε τιμές που προκαλούν κάθε νοήμονα πολίτη αλλά και που καταδεικνύουν ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ & ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ!

     Σε μια τραγική και παρατεταμένη περίοδο που ο λαός μας πεινάει κι αργοπεθαίνει, όταν του κλέβουν κάθε μέρα τη ζωή, τις αξίες και τα ιδεώδη του, όταν η ως άνω πρόταση είναι έκκληση των προέδρων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος και της Ολομέλειας των Προέδρων όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων, των ΜΜΕ και αίτημα κάθε επαγγελματία, αγρότη, συνταξιούχου, εργαζόμενου και άνεργου, κάθε οικογένειας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας!         
     Όταν τα παιδιά μας φεύγουν κι αδειάζει ο τόπος ψάχνοντας να βρουν τον τρόπο να επιβιώσουν, όταν δεν έχουν τον τρόπο να σώσουν τα σπίτια τους και τα χωράφια των γονιών τους, όταν η χώρα βρίσκεται προ ενός πολέμου με έναν λαό διχασμένο και μια κυβέρνηση του + - 15 % του λαού, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, αντί να προσπαθήσουν οι δοσίλογοι να ενώσουν τον λαό μας, στέκονται απέναντι του και τον εκτελούν!!!          
 

     Τον παραδίδουν φτωχοποιημένο και ανήμπορο στους μέντορες τους έρμαιο και παρία κλέβοντας όλο του το βιός, ολοκληρώνοντας την προδοσία τους μετατρέποντας τη χώρα σε Φέουδο των αφεντών τους!                                                
     ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ‘’ΑΝΘΡΩΠΟΙ’’ ΖΟΥΝ & ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

    
     Αδέλφια πατριώτες, δείτε τι απαντούν σε όλους τους φορείς και στον Ελληνικό λαό, οι ‘’Έλληνες’’ τραπεζίτες μας και η ‘’κυβέρνηση των Ελλήνων’’:

«Η συγκεκριμένη πρόταση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, πρέπει να απορριφθεί και να μη φτάσει στη βουλή καν να συζητηθεί, καθώς στερείται λογικής  και θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για το τραπεζικό σύστημα αν γινόταν δεκτή η εφαρμογή της. Αν δινόταν αυτή η δυνατότητα στους δανειολήπτες τα αποτελέσματα θα ήταν ολέθρια γιατί οι οφειλέτες των «κόκκινων» δάνειων δεν θα είχαν κίνητρο να συζητήσουν ρύθμιση με την τράπεζα, αν γνώριζαν ότι θα μπορούσαν αργότερα να πληρώσουν ένα μικρό ποσοστό της οφειλής (ίδιο με των funds) και να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη και δανειολήπτες που εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, θα έμπαιναν στον πειρασμό να προχωρήσουν σε strategic default, αν γνώριζαν ότι αργότερα θα πλήρωναν ένα κλάσμα της οφειλής και θα απαλλάσσονταν από τις υποχρεώσεις τους. Αυτή η πρόταση θα ήταν η καλύτερη συνταγή καταστροφής των τραπεζών. Η πώληση δανείων σε funds είναι το έσχατο καταφύγιο των τραπεζών για να βγάλουν προβληματικά δάνεια από τους ισολογισμούς τους, γι’ αυτό και δέχονται να τα πωλούν με πολύ χαμηλά τιμήματα. Τέτοια τιμήματα, όμως, δεν μπορούν να γίνουν κανόνας για την εξόφληση δανείων από τους ίδιους τους οφειλέτες»! Τι λένε οι προδότες!!!

     Πατριώτες και Πατριώτισσες, Ελληνικέ Λαέ, αυτή η γελοιότητα ξεπέρασε πλέον κάθε όριο! Οι ‘’άνθρωποι’’ ή είναι όντως ηλίθιοι ή είναι αφελείς πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε ηλιθίους και διανοητικά αναπήρους. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε, να μας αντιμετωπίζουν ως να είμαστε Ιθαγενείς του Αμαζονίου!   Δεν υπάρχουν λόγια καν να τους χαρακτηρίσει κανείς!      

     Έχουμε τοποθετηθεί προτείνοντας λύση επανειλημμένως πάνω σ’ αυτή την προκλητική όσο και δυσώδη δόλια θέση τους, που κάθε φορά φέρνουν ως  δικαιολογία για να διαπράξουν το ειδεχθέστερο των εγκλημάτων τους εναντίον του λαού μας και του Ένθους!!!           
     Αυτό που χρειάζεται σ’ αυτό το Ν\Σ ζωής που πρέπει να ψηφίσουν είναι μόνο μια απλή όσο και λιτή παράγραφος όπως: ‘’ Το
παρόν Ν\Σ αφορά όλους τους δανειολήπτες έχοντες σε εκκρεμότητα ‘’κόκκινα’’ δάνεια έως το τέλος του προηγουμένου μηνός’’!     
     Και φυσικά αυτή τη φορά δίχως αστερίσκους, για να μην επαναληφθούν
τα ίδια φαινόμενα για πολλοστή φορά, της πλήρους αποτυχίας ενός Νομοθετήματος, όπως συνέβη και με τον Ε.Σ. και τόσα άλλα αποτυχημένα Ν\Σ!!!!!!  

     Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ως καταλυτικός όρος να χάνει κάποιος το δικαίωμα του να σώσει την περιουσία του γιατί πέραν της πρώτης κατοικίας του έφτιαξε ένα-δυο ακίνητα για τα αντίστοιχα παιδιά του με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να τιμωρείται γι αυτό και να αποκλείεται του συγκεκριμένου Ν\Σ θεωρώντας τον η πολιτεία πλούσιο, επιβάλλοντας του να τα ξεπουλήσει σε μια ανύπαρκτη αγορά αντί πινακίου φακής, φτωχοποιώντας τον για δεύτερη φορά, στέλνοντας τον την επόμενη μέρα στα παγκάκια!!!                        
     Αυτές είναι τακτικές αποικιοκρατικές που δεν συνάδουν για Ευρωπαϊκές κοινωνίες και Δημοκρατικές χώρες του 21ου αιώνα!!!!!! 

     Το επιχείρημα τους δεν μπορεί καν να σταθεί ως θέμα προς συζήτηση!  Μιλάμε για μια απίστευτη αναλγησία, προκλητικότητα και θράσος, πρόκειται περί σκοπιμότητας και άρνησης τους να σώσουν τις περιουσίες του λαού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Η απάντηση στην ποταπή και γελοία θέση τους είναι μια και είναι η ως άνω! Είναι η πλέον λογική και δεν πρέπει να αμφισβητηθεί από κανένα νοήμονα πολίτη αυτού του τόπου, ούτε από αυτούς που εξυπηρετούν τα δάνεια τους! Αν δεν ψηφιστεί το Ν\Σ σύντομα η ίδια η οικονομία θα τους οδηγήσει στην θέση των άλλων! Γι αυτό ας σκεφτούν σοβαρά και υπεύθυνα για να σωθούν εκατομμύρια συνάνθρωποι τους και όχι μόνο, γιατί ταυτόχρονα θα αναβιώσει η οικονομία του κράτους και θα σωθεί η χώρα!!!

     Κλείνοντας, για να μη λέμε περισσότερα καθώς η γελοιότητα, η κοροϊδία και η προδοσία περισσεύει, ΣΤΑ ΨΙΛΟΤΕΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΟΛΟΙ   Ή ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ! ΑΡΚΕΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!!


Β. Αναγνώστου

Συγγραφέας- αρθρογράφος                

 www.manifesto.com.gr                    

© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!