Loading...


Όταν τα δάνεια ενός ανήμπορου λαού μαζί με τις περιουσίες του περνούν στα αιματοβαμμένα χέρια των founds και εκτελεστών του και δεν προσφέρονται στους δύσμοιρους και φτωχοποιημένους από το ίδιο το κράτος πολίτες του, σε τι μπορεί να ελπίζει ο λαός αυτής της χώρας;   

    
      Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να κλείσει η πώληση του πρώτου "πακέτου" εξασφαλισμένων δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς (χαρτοφυλάκιο Amoeba, ονομαστικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ), ενώ ταυτόχρονα την πώληση "κόκκινων" δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξετάζουν για το β΄ εξάμηνο και οι υπόλοιπες τράπεζες!         
     Τι χώρα κι αυτή!

    
     Ωστόσο πέρα απ’ αυτό οι τράπεζες, κατ’ ουσίαν και με τον πλέον απαράδεκτο και παραβατικό τρόπο, αρνούνται να εφαρμόσουν τον Κώδικα Δεοντολογίας ως οφείλουν να κάνουν, οι δε θέσεις τους και προτάσεις τους στα αιτήματα των δανειοληπτών έως και σήμερα είναι απαράδεκτες και έκνομες, οδηγώντας τις επιχειρήσεις της χώρας σε αδυναμία και σε διακοπή των εργασιών τους!                                                    
     Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται, ότι αρνούνται μονίμως και σκανδαλωδώς σε κάθε επιχείρηση και δη μικρομεσαία, πλάνα βιωσιμότητας που προτείνουν διαγραφή  κεφαλαίου, δεχόμενες να διαγράψουν μόνο τους τόκους υπερημερίας.              
     Μετά από αυτό μοιραίως ο κάθε δανειολήπτης βιώνοντας τις σημερινές συνθήκες της αγοράς για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνος αυτός αλλά οι κυβερνήσεις, τα σκάνδαλα και οι τραπεζίτες , αδυνατεί να δεχτεί τις απαράδεκτες ‘’προτάσεις’’ τους χαρακτηριζόμενος έτσι ως ‘’μη συνεργάσιμος’’, με αποτέλεσμα αυτές να αποκτούν το δικαίωμα βάσει του άρθρου 3 του ν.4354/2015 να πωλούν αυτά τα δάνεια σε εταιρείες που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελούν θυγατρικά τους σχήματα, σε τιμές που αποτελούν ακραία πρόκληση για κάθε πολίτη! 

    
     Εδώ πλέον τίθεται το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν οι τράπεζες και οι ‘’τραπεζίτες μας’’ να τολμούν να απορρίπτουν προτάσεις των δανειοληπτών για αναδιάρθρωση των δανείων τους για κουρέματα της τάξεως του 70 έως 90 % προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να τα εξυπηρετούν και την επόμενη στιγμή οι ίδιες να διαπραγματεύονται μαζικά την πώληση αυτών των δανείων με επενδυτικά σχήματα έναντι εξευτελιστικά χαμηλότερου τιμήματος, που όπως όλοι γνωρίζουμε προσεγγίζει ορισμένες φορές το 1 έως 3% και για τα ενυπόθηκα δάνεια έως και το 7%!
      ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ & ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ & ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

     Και συνεχίζοντας το εγκληματικό τους έργο ως επικυρίαρχοι πλέον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, παίζοντας το πλέον απεχθές και βρώμικο παιχνίδι τους σε βάρος του λαού, συνωμοτώντας με τους μέντορες τους και υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης, ενεργώντας από κοινού όλοι ως μια εγκληματική συμμορία, οδηγούν έως και δανειολήπτες που έχουν σε εκκρεμότητα σεισμόπληκτα κ.α. δάνεια του ΤΕΜΠΕ\ ΕΤΕΑΝ στην απόγνωση και στον Καιάδα, καθώς στέλνουν τα δάνεια τους αυθαίρετα και παραβατικά προς είσπραξη στο Δημόσιο για άμεση εξόφληση όλου του δανείου (αν είναι δυνατόν), ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ με έναν και μόνο στόχο, να τους πάρουν τις περιουσίες τους και μαζί τις περιουσίες όλων των ανήμπορων να αντιδράσουν εγγυητών τους!!! 
       Ωστόσο αδέλφια υπομονή, οι μέρες τους τέλειωσαν και τα κελιά τους περιμένουν, αν προλάβουν να φτάσουν έως εκεί!!!        

  
     Τι στιγμές ντροπής για μια χώρα που πρόσφερε ανιδιοτελώς σε όλα τα κράτη της γης τη σοφία της, τον πολιτισμό της και τον θεσμό της Δημοκρατίας, αυτό το ύψιστο πολίτευμα και αγαθό, για να μπορούν να ζουν σήμερα ως κραταιοί παγκόσμιοι πολίτες ελεύθεροι σε οργανωμένα κράτη και κοινωνίες, με μας να είμαστε πλέον οι παρίες και οι έσχατοι όλων των λαών της γης! ΤΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ & ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!


Β. Αναγνώστου
                                        
Συγγραφέας- αρθρογράφος   
          

www.manifesto.com.gr     


Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!