Loading...


Διαβάζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τριανταφυλλίδης (επιτέλους βρέθηκε ένας εκ των 300 να το κάνει έστω και τώρα), ευαισθητοποιήθηκε από το δράμα που ζουν εκατομμύρια πλέον δανειολήπτες συμπατριώτες μας και ζητά από τον ΥΠΟΙΚ και την κυβέρνηση να πράξουν το αυτονόητο!

   
     Αυτό, που θα σώσει τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού και που προσωπικά εγώ όπως και η δικηγόρος κ. Νούκα, αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια να πετύχουμε, για να προλάβουμε τα σημερινά αδιέξοδα και δράματα που μοιραίως θα συμβούν στη χώρα, δίνοντας τις μεγαλύτερες μάχες από κάθε άλλον, προσπαθώντας να πείσουμε τους εκάστοτε ΥΠΟΙΚ και τον πρωθυπουργό όπως και το κόμμα της Α\Α,  να θεσμοθετήσουν επιτέλους ένα "προτιμησιακό καθεστώς" αυτό που αφορά την εξαγορά κάθε δανείου από τους ίδιους τους δανειολήπτες, αντί να προσφέρουν αυτά στα funds και στις εισπρακτικές εταιρείες, σ’ αυτούς τους κυνηγούς κεφαλών, τους μεγαλύτερους οικονομικούς εγκληματίες, τα χειρότερα μιάσματα επί της γης!

     Ωστόσο, ο βουλευτής του Σύριζα ζητά να ισχύσει αυτό μόνο για την πρώτη κατοικία και δη για τα στεγαστικά δάνεια κι αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο διπλό λάθος! Προφανώς έχει πρόβλημα με το κόμμα του και μη θέλοντας να διαρρήξει τις σχέσεις του προτιμά μια μεσοβέζικη λύση που αγγίζει μια ελάχιστη μερίδα δανειοληπτών δίχως να λύνει το πρόβλημα!
     Αγαπητέ κ. Τριανταφυλλίδη μη το χαλάς, πιστεύουμε ότι πρέπει να προσαρμόσεις την πρόταση σου, κατά όπως προστάζει η λογική και το καθήκον όλων μας!!!

     Δηλαδή κατά την πρόταση σου πρέπει να δεχτούμε τα εξής:
     Πρώτον, οι έχοντες στεγαστικά δάνεια να γλυτώσουν τα σπίτια τους και όλοι οι άλλοι να τα χάσουν να βρεθούν στον δρόμο!
     Δεύτερον,  να χάσουν όλοι οι δανειολήπτες της χώρας τα όποια δεύτερα και τρίτα ακίνητα τους, αυτά που έφτιαξαν σαν γονείς για τα αντίστοιχα παιδιά τους δουλεύοντας μια ολόκληρη ζωή ή ακόμα να χάσουν οι ίδιοι και κάποιο σπίτι που έφτιαξαν με αίμα για να το νοικιάζουν στα γεράματα τους να μπορούν να ζήσουν ως άνθρωποι τα τελευταία τους χρόνια, ενισχύοντας τις κατακρεουργημένες πλέον συντάξεις τους και όλα αυτά θα πρέπει να καταλήξουν αντί πινακίου φακής στα χέρια των τραπεζών και των funds!!!

     Κύριε Τριανταφυλλίδη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βελτιώσετε τελικά την πρόταση σας σύμφωνα και με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, που βεβαίως εκπροσωπούν όλους τους δανειολήπτες της χώρας!
     Ωστόσο, δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά αν προτρέξουμε στα άρθρα μας, θα διαπιστώσουμε ότι το κείμενο της επιστολής σας με εξαίρεση την αναφορά σας στα περί των “στεγαστικών δανείων”, είναι μια επανάληψη των θέσεων μας και φυσικά είναι κάτι που μας εκπλήσσει θετικά και μας χαροποιεί!
     Ειλικρινά φαντάζει περίεργο και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι σας που θα μπορούσαν να σας στηρίξουν για να αποφευχθούν οι όποιες χειρότερες εξελίξεις, ψηφίζοντας το επίμαχο νομοσχέδιο για να γλυτώσει ο λαός τα σπίτια του και τις περιουσίες του!!!

     Συμφωνούμε απόλυτα με το ορθολογισμένο παράδειγμα και ερώτημα σας του 10.000 συν 1 €… όπως  και με τις άλλες θέσεις και ερωτήματα της επιστολής σας!
   

     Σ’ αυτά ακριβώς αναφερόμαστε τόσα χρόνια απευθυνόμενοι προς τη κυβέρνηση κι αυτή κωφεύει και σιωπά, με αποτέλεσμα να μας βρίσκει σήμερα απέναντι της!!!


     Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει σε βάρος του Ελληνικού λαού και της χώρας και δη ως κυβέρνηση της αριστεράς, να δίνει τα δάνεια στα funds στο 1%-5 ή και 10% της
αξίας τους και όχι στους Έλληνες  δανειολήπτες, μετατρέποντας τους αβίαστα σε άστεγους και παρίες!
   
     ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
     Το πώς χαρακτηρίζεται αυτό ως πράξη, ας το κρίνετε εσείς και ο Ελληνικός λαός!

     Τέλος για όσους θα ήθελαν, μπορούν να δουν εδώ τα κυριότερα σημεία της επιστολής του κ. Α. Τριανταφυλλίδη, κάτι που πιστεύω αξίζει να το κάνετε, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

Κύριε βουλευτά, αναμένοντας από σας τις καλύτερες των εξελίξεων 

Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος
 

www.manifesto.com.gr                       

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!