Loading...

Επιτρέψτε μου να πω, ότι δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλοί Έλληνες εντός και εκτός της χώρας μας, που θα διαφωνούσαν με τον ως άνω σκοπό ή που δεν θα ήθελαν να συνυπογράψουν το παρόν κείμενο!
     Ανήκω όντως σ’ αυτή την κατηγορία των θιγμένων πολιτών που πιστεύουν ότι σ’ αυτόν τον τόπο, κανείς Έλληνας δεν έχει το δικαίωμα πλέον να αναρωτιέται πως φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο σαν χώρα και λαός, γιατί προφανώς παραβλέπει τις δικές του ευθύνες και αυτό πιστεύω ότι είναι, η χειρότερη παρακαταθήκη που θα μπορούσε να υπάρξει για το μέλλον του λαού μας.
     Ωστόσο θα πρέπει να  συμφωνήσουμε όλοι ότι οι κυρίως υπεύθυνοι είναι αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, που κατάφεραν με τις επιλογές τους και μέσα από τα σκάνδαλα και την κλοπή του πλούτου των πολιτών να  οδηγήσουν τον τόπο στην  δυστυχία και στην απαξίωση.
     Μετά από αυτό θα πρέπει επίσης να δεχτούμε, ότι αυτό που οφείλουμε στον εαυτό μας και κυρίως στους άλλους είναι, να αντισταθούμε έστω και τώρα σ’ αυτή την λαίλαπα των σκανδάλων που έπνιξαν και πνίγουν την χώρα  και που όλα αυτά οδηγούν τους πολίτες σε σκέψεις, ενέργειες και συναισθήματα  ικανά, να προκαλέσουν μεγάλο κακό στον τόπο και αναφέρομαι βέβαια σε πράξεις και γεγονότα που μας παραπέμπουν στο παρελθόν, που δεν θα ήθελε προφανώς κανείς από εμάς ούτε καν να σκεφτεί!
     Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψη μας όλες τις παραμέτρους, επιτρέψτε μου να κάνουμε την αρχή εστιάζοντας σε κάποια θέματα που αφορούν τον δικό μας αγώνα.
     Καταρχάς θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχει αρχίσει μια σημαντική προσπάθεια για την σύλληψη των υπευθύνων, που ενέχονται σε ατασθαλίες και σκάνδαλα σε βάρος του κράτους. Βέβαια  ένα από τα προβλήματα είναι, ότι, το Δικαστικό σώμα που αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους πυλώνες του κράτους, θα πρέπει να βρει την τόλμη να σταθεί απέναντι  σ’ αυτούς που κυβέρνησαν και που κυβερνούν αυτή την περίοδο την χώρα, γιατί είναι αυτοί που φέρουν την  ευθύνη έναντι των πολιτών για την σημερινή κατάντια του τόπου!
      Έτσι αυτή η προσπάθεια κάθαρσης που άρχισε  για την επιστροφή των κλεμμένων και την σύλληψη των κλεφτών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όπως ακόμα πιο δύσκολη ίσως αποδειχθεί η σύλληψη και καταδίκη κάποιων πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένων συνεργατών τους, αυτών που ως σπόνσορες  φρόντισαν διαχρονικά να  διατηρήσουν κάποιους άλλους υπό την σκέπη τους ως εκτελεστικά όργανα των σκοπών τους, καλύπτοντας τις απάτες τους και τα ανομήματά τους, μοιράζοντας τα κλεμμένα μεταξύ τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα της συνθήκες για την μετέπειτα καταστροφή των ανήμπορων πολιτών, πιστεύοντας ότι οι ίδιοι ως υπεύθυνοι δεν θα καταλήξουν ποτέ στην φυλακή!
     Διαπιστώνουμε όμως (και αυτό είναι ελπιδοφόρο), πως υπάρχει διάθεση από τους  Εισαγγελείς και Δικαστές, να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα  που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή και τους πολίτες της στην ανέχεια και στην κοινωνική τους απαξίωση, ενώ  βλέπουμε ταυτόχρονα να αναδύονται (άγνωστοι έως χθες)  τρόποι και δίαυλοι αποκάλυψης των ενόχων, ικανοί να τεκμηριώσουν τις απάτες κατά του Ελληνικού λαού και του κράτους και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το Δικαστικό σώμα, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με στοιχεία και να αφεθεί ελεύθερο να προχωρήσει στο έργο του.

      Σ αυτό το τελευταίο θα  πρέπει να επικεντρωθούμε και εμείς και ένα από τα πρώτα θέματα που επιβάλλεται να εστιάσουμε  είναι το εξής.

     Θα φροντίσουμε  να αποδείξουμε πως οι χρηματιστηριακές αρχές, σε συνεργασία με τις ηγεσίες των τραπεζών και τις χρηματιστηριακές εταιρίες, δημιούργησαν άρθρα και όρους ιδιοτελείς, απαράδεκτους και παραβατικούς εναντίον των πολιτών, για να μείνουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο σαν άτομα  και  φορείς, καθιστώντας τους πολίτες δέσμιους και ανήμπορους ν‘ αντιδράσουν και να αμυνθούν, προκειμένου να προφυλάξουν τα χρήματά τους και τις περιουσίες τους, με αποτέλεσμα να τους διασύρουν και να τους οδηγούν στην οικονομική τους καταστροφή και κάποιες φορές  έως στη φυλακή, ακόμα και στο θάνατο!
     Είναι αυτά τα άτομα που από το πουθενά (ας δούμε ως παράδειγμα την περίπτωση  του τραπεζίτη Άγγελου Φιλιππίδη, όπως και του άλλου απατεώνα τραπεζίτη και επιχειρηματία Λ. Λαβρεντιάδη, όπως επίσης και του  τραπεζίτη Β. Ρέστη της FBB) βρέθηκαν με εκατομμύρια καταθέσεις εντός και εκτός της χώρας που καταχράστηκαν ή χρηματοδότησαν τους ημετέρους τους με τεράστια ποσά και δάνεια κλέβοντας τα λεφτά του λαού και του κράτους, διαλύοντας την χώρα, φτάνοντας τους πολίτες στα σημερινά αδιέξοδα  και οδηγώντας το κράτος στην οικονομική καταστροφή! Σε σχέση με τον δεύτερο, είναι στην φυλακή και δικάζεται για κάποια αδικήματα, αλλά δεν κατηγορήθηκε ακόμα για το μεγαλύτερο έγκλημά του που είναι η απόλυτη εξαΰλωση της αξίας των μετοχών των εταιριών του ΑΛΑΠΙΣ και ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ κέρδος γι’ αυτόν και ζημία για τους μικρομετόχους δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει αυτός και όλοι οι άλλοι όμοιοί του, αν δεν του το επέτρεπαν όλοι οι ως άνω για τους λόγους που ήδη  αναφερθήκαμε! Πλέον των ως άνω και τι άλλο δεν θα μπορούσε να του προσάψει κάποιος αυτού του εγκληματία, όταν είναι κατηγορούμενος και προφυλακισμένος ακόμα και με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού για την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.
    Βέβαια μπορεί να εστιάσαμε σ’ αυτά τα άτομα, αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και με άλλους τραπεζίτες και συγκεκριμένα των τραπεζών της Πελοποννήσου και της Χαλκίδας και γύρευε ποιων άλλων θα μας σκάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ανάμειξη του προέδρου της Αρχής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ. Παν. Νικολούδη, που όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται περί ενός φοβερού Εισαγγελέα ικανού να προχωρήσει σε βάθος τις έρευνες, φτάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο και ο οποίος κατηγορεί ευθέως  ιδιοκτήτες, μεγαλομετόχους ή διευθυντές τραπεζών ότι με διάφορους εγκληματικούς τρόπους καταχράστηκαν τα χρήματα των τραπεζών και των πελατών τους!
    Ας ελπίσουμε ότι θα ασχοληθεί και με όλα αυτά που συνέβησαν με την Μαρφίν, για το πως εξαϋλώθηκε η αξία της μετοχής προ της οριστικής της κατάρρευσης, τι παιχνίδια έγιναν μεταξύ αυτής και της MIG και τι έγιναν τα χρήματα όλων των Μικρομετόχων και απλών πολιτών. Ας ερευνηθεί ο κ. Βγενόπουλος και ας αποδείξει σ’ αυτούς που του εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους, πως ως ένας έστω και υψηλόμισθος διευθυντής μιας τράπεζας, βρέθηκε Μεγαλομέτοχος στην Μαρφίν και στην MIG, όπως επίσης ας ερευνηθεί και η όποια άλλη συμμετοχή του σε άλλες εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και για τυχόν λογαριασμούς του! Φυσικά οι ίδιες ακριβώς έρευνες θα πρέπει να γίνουν και  στις άλλες μεγάλες τράπεζες, όπως θα πρέπει επίσης να ερευνηθεί και ο ρόλος της τράπεζας της Ελλάδος γιατί κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα του λαού και αυτοί που το έκαναν πρέπει να πληρώσουν.
   Ωστόσο χρειαζόμαστε την  εγρήγορση όλων και αριθμητική δύναμη  για να φτάσουμε πιο σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί πέρα από τις καταγγελίες και κάποιες διεκδικήσεις μεμονωμένων  πολιτών που θα υπάρξουν εναντίον των ως άνω υπευθύνων,  θα χρειαστεί επίσης και η συμμετοχή  όλων των άλλων διαχρονικά θιγέντων  πολιτών και εταιριών, έως και κάποιων φορέων του κράτους, όπως  π.χ των Δημ. Ταμείων(υπάρχει τρόπος να μεθοδευτεί αυτό), που γνωρίζουμε όλοι τι έχει συμβεί και που κανείς δεν έχει πληρώσει γι’ αυτό έως σήμερα!

     Με την συμβολή όλων αυτών και ως ένας οργανωμένος φορέας πλέον, έχοντας στο πλάι μας το Δικαστικό σώμα, θα προχωρήσουμε σε επίσημες καταγγελίες και άλλα ένδικα μέσα  εναντίον όλων των υπευθύνων, αγγίζοντας έως και τα όποια υπεύθυνα για τα ανομήματά τους πολιτικά πρόσωπα!

     Προσωπική μου άποψη είναι ότι ήρθε πλέον η στιγμή της  κρίσης για όλους αυτούς που γκρέμισαν την χώρα και κατέστρεψαν τον λαό, γι’ αυτό και πιστεύω απόλυτα ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα για να τους δούμε να πληρώνουν για τα εγκλήματά τους, κάτι  που επιζητά επιμόνως όλα αυτά τα χρόνια ένας ολόκληρος λαός!

     Ελπίζω να αντιληφθούν αυτά τα εκατομμύρια των θιγέντων Ελλήνων ότι χρειάζεται να κάνουν μόνο ένα κλικ στο www.manifesto.com.gr , δηλώνοντας κάποια απλά στοιχεία τους στη φόρμα εγγραφής, γιατί ίσως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία  να διεκδικήσουν τα χρήματά τους βάζοντας ταυτόχρονα στην φυλακή όλους τους υπεύθυνους.

     Το παρόν κείμενο αναρτάται από έναν πολίτη και νέο συγγραφέα, που νοιώθει ανένταχτος και ταυτόχρονα θιγμένος, γιατί του επέβαλαν οι ιθύνοντες του κράτους να ζει σε ένα κοινωνικό σύστημα ντροπής, βουτηγμένο στην ανομία και στην απόλυτη δυσωδία !

 

Βασίλης  Αναγνώστου                                                                                                                                             1-3-2014                                                                                

© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!