Loading...

    Τραπεζικός όμιλος για να καλύψει τα στελέχη του, ζητά εκ των υστέρων από τους πελάτες του μεταξύ άλλων δυσμενών τροποποιήσεων γι’ αυτούς, να συνομολογήσουν επίσης και στην ύπαρξη ενός νέου παράνομου και καταχρηστικού όρου στην μεταξύ τους σύμβαση, με τον οποίο τους επιβάλλει να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους και να μη διεκδικήσουν την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστησαν από χειρισμούς στελεχών της τράπεζας, καταστροφική γι’ αυτούς!
    Πλέον του ότι αυτή καθ’ αυτή ως πράξη είναι ακραία, απαράδεκτη και αντιδεοντολογική, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η συμφωνία αυτή επίσης είναι παράνομη, καθώς οι πελάτες-δανειολήπτες εντός κλίματος φόβου και εκβιασμού, εξαναγκάζονται στη συνομολόγηση όρων που ενέχουν παραίτηση από τα δικαιώματα τους, η οποία είναι άκυρη καθώς αντιβαίνει τους θεμελιώδεις κανόνες αναγκαστικού δικαίου για την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους. Ωστόσο πάνω σ’ αυτό το θέμα θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο αμέσως επόμενο άρθρο.

    Επίσης άλλος τραπεζικός όμιλος, δεν σταματά την παραβατική του συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες και πελάτες του που δανειοδοτήθηκαν με τα σεισμοδάνεια και άλλα δάνεια που τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αγνοεί προκλητικά τις διατάξεις του σχετικού νόμου που συμπεριλαμβάνεται στην εφημερίδα της Κυβέρνησης σε σχέση με το περιθώριο που παρέχει το κράτος στους δανειολήπτες να καθυστερήσουν την πληρωμή μιας δόσης πάνω από έξι μήνες (έως τρεις εξαμηνιαίες δόσεις) και από την πρώτη ημέρα της καθυστέρησης αρχίζουν να τους κυνηγάνε και να τους τρομοκρατούν τηλεφωνικώς στις δουλειές τους και στα σπίτια τους τις πιο ακατάλληλες ώρες, αναφερόμενοι σε κατασχέσεις και άλλα, κοινοποιώντας τους τελεσίγραφα εξώδικα που τα χρεώνουν στους ίδιους, όπως επίσης τους χρεώνουν και με τόκους υπερημερίας, εκβιάζοντας τους, ότι αν δεν προσέλθουν εντός πέντε ημερών στην τράπεζα, θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τους την σύμβαση εκδίδοντας ταυτόχρονα διαταγή πληρωμής, ενώ τους απειλούν και με αναγγελία στον ''Τειρεσία'', δηλαδή με τον απόλυτο διασυρμό τους και την οικονομική τους καταστροφή!

    Αυτά τα αίσχη συμβαίνουν γύρω μας, ενώ αναρωτιόμαστε σαν πολίτες αν όντως ζούμε σε ένα έννομο κράτος!  Που είναι αυτοί που μας κυβερνούν και τι κάνουν;

    Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σαν χώρα, θα πρέπει να καταλάβουμε πλέον όλοι και πρώτοι οι κυβερνώντες, ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές. Αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη βούληση από αυτούς που κυβερνούν τον τόπο να προχωρήσουν με ρηξικέλευθες κινήσεις και τομές στην κάθαρση του συστήματος, θα είμαστε μονίμως τα θύματα των ομίλων, του κεφαλαίου και των διαπλεκομένων. Το ερώτημα είναι αν το θέλουν. Φυσικά η απάντηση είναι όχι, γι’  αυτό ο λαός μας υποφέρει και το κράτος διαλύεται!

    Ωστόσο αυτοί που μας κυβερνούν ή οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν,  πρέπει να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν και να  αντιληφθούν το πρωτεύον και στοιχειώδες, ότι πρέπει να θέσουν σε  άμεση  προτεραιότητα  τον  επαναπροσδιορισμό όλων των αρμοδιοτήτων  των τραπεζικών ομίλων. Επίσης πρέπει να θέσουν αυτούς και τις διοικήσεις τους υπό αυστηρό έλεγχο και μόνιμη κυβερνητική επίβλεψη, επιβάλλοντας τους να αναθεωρήσουν τις τακτικές τους, καταργώντας πολλούς από τους ισχύοντες όρους των συμβάσεών τους, και τέλος να τους ελέγξουν με εξειδικευμένα άτομα που θα προΐστανται οι Εισαγγελικές αρχές για τις όποιες γκρίζες έως σήμερα αποφάσεις και πράξεις τους!

    Όσο οι ως άνω όμιλοι λειτουργούν ανεξέλεγκτα και παραβατικά ως ''κράτος εν κράτη'' θα δημιουργούν μονίμως  προβλήματα στους πολίτες και οικονομικά σκάνδαλα σε βάρος του κράτους!

    Κάποιοι πρέπει να πουν σ’ αυτούς του κυρίους ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται δεν είναι δικά τους, αντιθέτως  είναι ο μόχθος του λαού και δεν μπορούν να φτιάχνουν την δική τους ζωή εις βάρος των άλλων. Επί πλέον ας θυμούνται ότι θα έρθει η στιγμή να απολογηθούν και να πληρώσουν για τις όποιες παραβατικές τους πράξεις, γιατί τα πράγματα θα αλλάξουν στον τόπο, όσο κι’ αν δεν το θέλουν ή δεν το περιμένουν!

  Κάθαρση! αυτή είναι η μαγική λέξη που θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα.

    Ο στόχος όλων των πολιτών, αλλά και των Μ.Μ.Ε  θα πρέπει να είναι αυτός. Αν καταφέρουμε να τιθασεύσουμε την ασυδοσία και την παραβατικότητα αυτών των ολίγων που κατέχουν αλλά και διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και τις καταθέσεις των πολιτών, θα αλλάξει η ζωή όλων!
     Ωστόσο αυτό δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους οι πολίτες, ενώ οι πολιτικοί μας και το επίσημο κράτος δυστυχώς για ευνόητους λόγους δεν το επιχειρούν, οπότε μοιραίως θα πρέπει να προσφύγουμε για άλλη μια φορά στους εκπροσώπους και φύλακες της Δικαιοσύνης, ζητώντας την βοήθεια τους, ελπίζοντας στην άμεση παρέμβαση τους! 

    Τον τελευταίο καιρό είναι κάτι που αναφερόμαστε συχνά σ’ αυτό και φυσικά όχι τυχαία, γιατί για εμάς υπάρχουν λόγοι που υπό προοπτικές το Δικαστικό Σώμα θα μπορούσε να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις της χώρας, αλλά σ’ αυτό θα αναφερθούμε όταν θα είμαστε έτοιμοι!
    Έως τότε ας παραμείνουμε στις επάλξεις, αντιμετωπίζοντας ενωμένοι ως λαός το απαράδεκτο αυτό καθεστώς των τραπεζικών ομίλων, που διαχειριζόμενοι τις καταθέσεις των πολιτών και τα χρήματα του δημοσίου, κατάφεραν να αντιστρέψουν τους ρόλους και αντί να βοηθούν και να στηρίζουν τους πολίτες και το κράτος, τα μοίρασαν μεταξύ τους. Δείτε το πλήθος των σκανδάλων και τι έχει συμβεί επίσης με τα δάνεια των κυβερνητικών κομμάτων, όπως και με τα σκάνδαλα των ιδίων διοικούντων τις τράπεζες (κάποιοι από αυτούς ήδη είναι στην φυλακή) και των άλλων υμετέρων τους, όλων αυτών που πήραν τα αγύριστα δάνεια για επενδύσεις και τα έκαναν καταθέσεις off shore εταιριών!
    Αν μετά από όλα αυτά και όλα τα άλλα που συμβαίνουν, υπάρχουν ακόμα Έλληνες που θα ήθελαν να ζήσουν σε ένα κοινωνικό καθεστώς σαν το σημερινό, τότε λυπάμαι αλλά έχουμε όντως μεγάλο πρόβλημα σαν λαός, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα!

Καλή δύναμη σε όλους

Με εκτίμηση

Βασίλης  Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr

 

(Το παρόν εστάλη προς τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς και την Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων. Επίσης προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός Χ.Α και σε κάποια κόμματα εκτός Βουλής, όπως και προς όλα τα Μ.Μ.Ε.
Εστάλη επίσης προς όλες τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.) 

© Copyright 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!